SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Özer’den öğretmenlere yeni devir iletisi

Özer’den öğretmenlere yeni devir mesajıMillî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 1-9 Eylül tarihleri ortasında gerçekleştirilecek yaz devri mesleksel …

Özer’den öğretmenlere yeni devir iletisi
Akacan The Mall
01.09.2022 11:37
0
A+
A-

Özer’den öğretmenlere yeni devir mesajı
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 1-9 Eylül tarihleri ortasında gerçekleştirilecek yaz devri mesleksel çalışma programının başlaması nedeniyle öğretmenlere bir görüntü bildiri yayınladı.

Öğretmen ve okul yöneticilerine seslenen Bakan Özer, bildirisinde yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın memnunluk ve heyecanı içinde olduğunu belirterek, “Okullarımızda bu yıl da yüz yüze yeni eğitim yılına başlamamızdan duyduğum memnuniyeti tabir etmek isterim. İnanılmaz koşullarda çocuklarımız için göstermiş olduğunuz fedakarlıkların milletçe farkındayız. Bunun için bedelli öğretmenlerimize bir kere daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BİR EĞİTİM SİSTEMİ, LAKİN ÖĞRETMENLERİ KADAR GÜÇLÜDÜR
Öğretmenlerin güçlü olmasında mesleksel bilgi ve hünerlerin yanında toplum içindeki statü ve özlük haklarının da kıymetli olduğuna işaret eden Özer, bu nedenle Bakanlık olarak öğretmenlerin niteliklerini geliştirmek, motivasyonlarını yükseltmek için muhakkak düzenlemeler yaptıklarını lisana getirdi. Özer, birinci olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkardıklarını ve 14 Şubat 2022’de yürürlüğe giren bu kanun ile öğretmenlerin Türk eğitim tarihinde birinci sefer müstakil bir meslek kanununa kavuştuğunu anımsattı.

Akacan The Mall

Bakan Özer şöyle devam etti: “Öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmenlikten oluşan meslek süreci ile öğretmenlerimizin bilgilerinin yeni gelişmeler ışığında tazelenmesi, güncellenmesi, lisansüstü eğitime teşvik edilmesi ve artan kıdemin yeni özlük haklarıyla desteklenmesini hedeflendi. Meslek hayatında 10 yılını dolduran öğretmenlerimiz uzman öğretmen, uzman öğretmenlikte 10 yılını dolduran öğretmenlerimiz de başöğretmen olabilir. Böylelikle öğretmenlerimiz, uzmanlık için 180, başöğretmenlik için ise 240 saatlik bir programı tamamlayıp, bu eğitimlerle bilgilerini güncellemekte ve eğitim sonunda yapılan kıymetlendirme ile meslek basamaklarında ilerlemekte. Bu ilerleme maaş artışı başta olmak üzere öğretmenlerimizin özlük haklarında kıymetli güzelleşmeler getirmektedir. Bu düzenlemelerin bir başka boyutunu ise mesleksel gelişim eğitimleri oluşturmaktadır.”

OKUL TEMELLİ MESLEKSEL GELİŞİM PROGRAMI
“Bakanlığımız 1.2 milyon öğretmeni ile devasa bir ailedir.” diyen Bakan Özer, “Her bir öğretmenimizin gereksinimleri, beklentileri, ilgi alanları doğal olarak birbirinden farklıdır. Merkezî ve muhakkak hususlara yönelik bir eğitimle, bu muhtaçlık ve beklentilere yanıt vermenin ve tüm öğretmenlerimizi bu bağlamda eğitime katmanın zorluğu ortadadır. Bu nedenle Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğini tekrar ele aldık ve yeni yaklaşımları hayata geçirdik.” diye konuştu. 

ÖZEL OKULLARDAKİ ÖĞRETMENLERE MESLEKSEL EĞİTİM SEMİNERİ
“Bir öbür yaklaşımımız da mesleksel gelişim topluluklarıdır, burada öğretmenlerin birbirlerinden öğrendiği bir eğitim yaklaşımı sunulmaktadır” diyen Özer kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Yeni geliştirdiğimiz öğretmen-yönetici hareketlilik programı ise uygulama ve muvaffakiyetleri ile örnek teşkil eden okulların ziyaret edilerek, uygulamaların yerinde görülmesi ve başka okullarımıza yaygınlaştırılmasını sağlayacaktır. Böylelikle düzgün uygulamaların yaygınlaştırılması, okullar ortasındaki muvaffakiyet farkının azaltılması ve öğretmenler ortasındaki iş birliğinin artırılması hedeflenmektedir. Sevgili Öğretmenlerimiz, eğitimin başkanları sizlersiniz. Öğretmen gelişirse eğitim gelişir, toplum gelişir. Biz çocuklarımızın daha nitelikli bir eğitime kavuşması, geleceğimizin sağlam bir yerde inşası ve sizlerin meslek hayatınızda daha memnun ve başarılı olması için, mesleksel maharetler ve özlük hakları konusunda sizleri desteklemeye devam edeceğiz. 01-09 Eylül tarihlerinde ÖBA platformunda yer alan ve güçlü içerikten oluşan mesleksel eğitim seminerlerinden rastgele birine, ülkemizin dört bir yanında özveriyle vazife yapan siz kıymetli öğretmenlerimiz, isteğe bağlı olarak katılabileceklerdir. Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak, düzenlemiş olduğumuz mesleksel eğitim seminerlerini birinci defa Özel Öğretim Kurumlarında vazife yapan öğretmenlerimizin de kullanımına açıyoruz. Bu his ve fikirlerle tekrar okullarımıza ve sınıflarımıza güzel geldiniz diyor, yeni eğitim öğretim yılında hepinize muvaffakiyetler diliyorum.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.