SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Özer, ‘Özel’ çocukları ağırladı

Özer, ‘Özel’ çocukları ağırladıUlusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Engelliler Haftası nedeniyle Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü …

Özer, ‘Özel’ çocukları ağırladı
Akacan The Mall
11.05.2022 15:52
0
A+
A-

Özer, ‘Özel’ çocukları ağırladı
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Engelliler Haftası nedeniyle Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ile birlikte kendisini ziyaret eden öğrencileri Bakanlıkta ağırladı.

10-16 Mayıs tarihleri ortasında Engelliler Haftası’nda Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede engelli bireylerin hakları ve özel ihtiyaçları konusunda farkındalık oluşturulmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturmak emeliyle yürütülen çalışmalar kapsamında özel eğitim okullarına devam eden farklı kademelerden 6 öğrenci, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ile birlikte Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Gölbaşı Halise Arslan Özel Eğitim İlkokulu öğrencisi Hidayet Şancı, Ulusal Eğitim Vakfı Gökkuşağı Özel Eğitim Ortaokulu öğrencisi Aslı Yoldaş, Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencisi Fazilet Oğlak, Ümit Kaplan Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencisi Arda Burak Savut, Mithat Enç Görme Engelliler İlkokulu öğrencisi Ali Kerem Ayaoku, Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencisi Çınar Akın Taşyapar’ın öğretmenleriyle birlikte yer aldığı heyeti Bakanlık Tevfik İleri Toplantı Salonu’nda kabul eden Bakan Özer, öğrencileri ağırlamaktan büyük memnunluk duyduğunu belirtti.

Akacan The Mall

‘ÇOCUKLARIMIZIN VE AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ’
Bakanlığın tüm çocukların eğitime erişimini güçlendirme istikametinde bir siyaset yürüttüğünü, bu bağlamda özel çocuklara başka bir ehemmiyet verdiklerini belirten Özer, şunları kaydetti: “Hem kaynaştırma öğrencisi olarak akranlarıyla eğitim gören hem mahzur kümelerine nazaran özel eğitim anaokulları, uygulama okulları ve özel eğitim meslek okullarına devam eden öğrencilerimizin hayat hünerlerini güçlendirmek için her vakit yanlarındayız. Her insan biriciktir. Değerli olan o biricikliği kuşatacak formda düzenekler üretebilmek. Biz tüm çocuklarımızın hayat marifetlerini artıracak düzenekleri kurduğumuz vakit manilerin hiçbir manası yok. Biz Bakanlık olarak özel çocuklarımız ve ailelerimizin yanındayız ve bundan sonra da tüm imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın eğitime erişimini sağlayan, gereken hâllerde meskende eğitim veren tüm öğretmenlerimizi emeklerinden ötürü kutluyorum.”

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ve genel müdürlükteki tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Bakan Özer, kısa hitabının akabinde çocukları dinledi.

ÇOCUKLAR ÖZER’E HOBİLERİNİ ANLATTI
Kendilerini davet ettiği ve her vakit yanlarında olduğu için Bakan Özer’e teşekkür eden öğrenciler, okullarında aldıkları eğitimden ve hobilerinden bahsetti. Çocukların her birini tek tek tebrik ederek alkışlayan Bakan Özer, onlara muvaffakiyetler diledi.  Özer, genç ulusal futbol grubunun kıymetli oyuncularından biri olan Çınar Akın Taşyapar ile de gurur duyduğunu belirtti.

Öğretmenlere “Özel çocuklarımız sizlere emanet” diyerek seslenen Özer, kendilerinin de özel çocukların eğitime erişimini artırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Öğrenciler, bugünün anısına Bakan Özer’e Kütahya Simav Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri tarafından üretilen seramik bir ses yükseltici gramofon ikram etti. Bakan Özer’in de çocuklara küçük armağanları oldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.