SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Özer Hurmacı: “Örnek aldığım hoca Aykut Kocaman…”

Özer Hurmacı: “Örnek aldığım hoca Aykut Kocaman…”Muhteşem Lig’de Fenerbahçe, Trabzonspor, Ankaraspor, Kasımpaşa, Sivasspor, Erzurumspor …

Özer Hurmacı: “Örnek aldığım hoca Aykut Kocaman…”
Akacan The Mall
02.05.2022 16:22
0
A+
A-

Özer Hurmacı: “Örnek aldığım hoca Aykut Kocaman…”
Muhteşem Lig’de Fenerbahçe, Trabzonspor, Ankaraspor, Kasımpaşa, Sivasspor, Erzurumspor, Akhisarspor ve Bursaspor formalarını giydikten sonra futbolu bırakan ve şu an Plaj Futbolu Ulusal Ekibi takımında yer alan Özer Hurmacı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Tam Saha Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.

Futbolu en az 40 yaşına kadar oynama hayali olduğunu söyleyen Hurmacı, “Fiziğim de buna müsait. Dönem başında Harika Lig’den bir ekiple anlaşabilseydim ya da Bursaspor’da devam edebilseydim futbolu bırakmayacaktım. Bursaspor’un haricinde alt ligde öbür bir kadroda oynamayacağımı daha evvel söylemiştim. 6-7 ay orta vermişken ve teknik yöneticilik hayalim de varken bırakmayı seçtim. Antrenör Eğitim Programı’nda Plaj Futbolu Ulusal Kadro Teknik Yöneticimiz Ozan Yılmaz Hocam bana, ‘Çok fitsin. Plaj futbolunda oynamayı düşünür müsün?’ dediğinde ne palavra söyleyeyim, hayır diyemedim” biçiminde konuştu.

Akacan The Mall

“Alex, Hagi ve Sergen rol modelimizdi”

Futbola başladığındaki hayallerinden bahseden Özer Hurmacı, “Futbola başladığımda hayalim Real Madrid’de, Barcelona’da oynamaktı. Allah nasip etti Fenerbahçe’de, Trabzonspor’da, Bursaspor’da oynadım. Çok süratli ve adrenalin dolu geçti vakit. Türkiye’nin en güzel futbolcularından birisi olmak, her vakit hafızalarda kalmak istiyordum. Yeteneğimi bildiğim için o düzeyde olmaya çalıştım ve olabildiğim kadar oldum. 13 sene aralıksız Üstün Lig’de oynadım. Bunun altı yılı büyük gruplarda geçti. Alex üzere, Hagi üzere, Sergen üzere isimler her vakit rol modelimizdi. Allah’a şükürler olsun ki, Türkiye’de kendimi onların yanına koymasam da onlardan sonra gelen futbolcuların yanına rahatlıkla koyabilirim. Daha uygununu yapabilir miydim? Olabilirdi. Çok sakatlıklar yaşadım. Lakin her vakit şükreden ve müspet bakan bir yanım var. Buna da bu türlü bakıyorum” diye konuştu.

“Önce teknik yönetici sonra kulüp lideri olmak istiyorum”

Futbol sonrası hayallerinden bahseden Hurmacı, “İlk başta bir teknik yöneticilik hayalim var. Sonrasında da inşallah başkanlık hayalim geliyor. Türk futboluna evvel teknik yönetici olarak bir şeyler katmak, sonrasında da bir kulüp lideri ya da bir yerde baş olarak hizmet vermek istiyorum. Beni kamçılayan şey, 7 yaşındaki bir çocuğu alıp 17 yaşına kadar en üst düzeyde hazırlamak. Bayern Münih’in kendi oyuncularını hazırladığı üzere hazırlamak İleride kendi kulübüm olursa, bu sistemi oturtmak istiyorum. Merhum İlhan Cavcav’ın Gençlerbirliği sistemini çok beğeniyorum. Ankaraspor’da oynarken kuzenim de Gençlerbirliği’nde oynuyordu. Gidip onların maçlarını izliyordum. 1990 doğumlu Soner Aydoğdu kümesi Gençlerbirliği sistemi çok hoş bir sistem. Ben de Almanya’da doğdum büyüdüm, oradaki sistemi de biliyorum. Altınordu şu an hoş bir sistem ilerletiyor. Benim maksadım da hem eğitim düzeyi hem de futbol zekâsı yüksek oyuncularla hoş bir takım oluşturmak. Bu çocuklar ileride Benfica’ya, Bayern’e deplasmana çıktıkları vakit hiçbir eksiklik yaşamasınlar Bu hedefimi gerçekleştirmek için vakte gereksinimim var. Geceleri yatmadan bunun hayallerini kuruyorum. Allah nasip ederse bir kulüp alma hayalim var” açıklamasını yaptı.

“Ligin en uygun oyuncusu Nwakaeme”

Günümüz futbolunda beğendiği futbolculardan bahseden Hurmacı, “Şanslı jenerasyon olarak Ronaldinho’yu izledik. Artık Messi’yi, Neymar’ı, Cristiano Ronaldo’yu izliyoruz. Sahiden hepsi de izlemesi başka ayrı keyifli oyuncular. Türkiye’den de iki taraflı, kreatif oyuncu olarak Mert Hakan Yandaş’ı, Oğuzhan Özyakup’u söyleyebilirim. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ü çok beğeniyorum. İki taraflı oyuncuları beğeniyorum. Duran top özelliği, çalım atma özelliği, değişik tahlil üretme özelliği olan oyunculara hayranlık duyuyorsun. Dersen ki bana şu an ligin en güzel oyuncusu kim; Anthony Nwakaeme derim. Zira onda her şey var” sözlerini kullandı.

“Örnek aldığım hoca Aykut Kocaman”

Teknik adamlığa geçiş periyoduna değinen Özer Hurmacı, “Örnek aldığım hoca figürü Aykut Kocaman. Kendisiyle 6 sene çalıştım. Futbolcuyken de sorumluluk alan, kadrosu çok sahiplenen, çok düşünen, futbolu çok yaşayan bir oyuncu olduğum için aslında futbolculuğumda biraz yardımcı hoca üzereydim. O yüzden benim için bu geçiş çok güç olmayacak. Lakin bakış açım kesinlikle değişecek. Almanya’da doğup büyümenin verdiği eğitim, büyük kulüplerde çalıştığım bedelli hocalardan aldıklarım. Bunların hepsini birleştirip çağdaş futbolun iki taraflı, süratli geçiş oyununu nasıl en düzgün biçimde başarabilirim; bunun hesaplarını yapıyorum. Futbolculuktan çabucak hocalığa geçmek istemiyorum. Eğitimime vakit ayırmak gayesindeyim. Hem lisanslarımı almak hem de deneyim kazanmak niyetindeyim. Şu an futbolu bırakıp çabucak hocalığa geçen arkadaşlarımız var. Onlara da muvaffakiyetler dilerim. Lakin ben biraz daha eğitime yönelmek istiyorum. Kimi yorumları dinliyorum; ehliyeti olmadan antrenörlüğe başlamanın yanlış olduğunu söylüyorlar. Bence haklılar da. Her şeyin bir müddeti var. Bence o süreyi yeterli pahalandırmak gerekiyor. Başladığın vakit hazır olmalısın. Futbolculuğu bir kenara bırakıp, “Evet ben bir öğretmenim, teknik direktörüm” demek gerekiyor. İnşallah tek hayalim ve maksadım futbolcuları geliştirerek onlara bir şey katma” diye konuştu.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.