SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Özer: Eğitim sistemini yeni bir evreye taşıdık

Özer: Eğitim sistemini yeni bir evreye taşıdıkMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere de öğrencilerini …

Özer: Eğitim sistemini yeni bir evreye taşıdık
Akacan The Mall
13.10.2022 15:37
0
A+
A-

Özer: Eğitim sistemini yeni bir evreye taşıdık
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere de öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarılarını arttırmak, uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçları gidermek amacıyla Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi’ni (ÖDS) hazırladı.

Ortaokul, lise kademesinde okullar için ders kitapları, konu anlatımları ve soru çözüm videolarını içinde bulunduran sistemin tanıtım toplantısı dün Ankara’da MEB Şura Salonu’nda yapıldı. Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ”Ortaokul ve lisenin tamamını içeren ve ilk kez bireyselleştirilmiş bir destek mekanizması sunan, uzun yıllardan beri eğitim camiasının da beklediği bu sistem çok kısa sürede hayata geçirildi. Böylece eğitim sistemimizi yeni bir evreye taşıdık” dedi.

AMACIMIZ OKULU DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRMEK
Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek istediklerini belirten Bakan Özer şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm projelerde ana odağımız okulu daha güçlü hale getirebilmek. Bunun için yaptığımız projelerle dokunulmadık tek bir okul kalmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı son 19 yılda eğitime erişimi artırmak için çok sayıda sosyal politikayı devreye soktu. Devlet olarak her türlü olanağı seferber ederek piyasanın en kaliteli yardımcı kaynakları üretildi. 153 milyon ders kitabı, 140 milyon yardımcı kaynağı çocuklarımıza ulaştırdık. Bu ay 20 milyon yardımcı kaynağı da daha öğrencilerimize ulaştıracağız ve bu sayı 160 milyona ulaşacak. Ders kitaplarından daha fazla yardımcı kaynağı öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Tanıtmış olduğumuz bu ÖDS sistemiyle, yardımcı kaynak konusunu bir faz daha farklı noktaya taşıyoruz.

Akacan The Mall

ÖĞRENCİ İNTERNET ORTAMINDA TAKİP EDİLECEK
Yardımcı kaynaklarda herkese aynı kaynağı gönderirken, bu sistemle bireyselleştirilmiş bir kazanım ile ölçme ve eksiklikleri telafi etme mekanizmasını ilk defa ortaya koymuş oluyoruz. Öğretmenlerimiz de ilk kez okuldaki süreçleri, Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK)’daki süreçleri takip etme fırsatı bulurken aynı zamanda LGS, YKS sürecindeki öğrencilerinin performansını yakından izleme şansı buluyor. Öğretmenlerimiz artık öğrencilerine internet ortamında ödev gönderme, ödevleri teslim alma, değerlendirme, eksiklere göre yardımcı mekanizmalar üretebilme fırsatına kavuştu. Bu sistemle okullar arası başarı farkının azaltılması, okullardaki eğitimin niteliğinin artırılmasıyla ilgili eğitim sistemimizi yeni bir aşamaya getirdik.

SİSTEM MEZUNLARA DA AÇILACAK
ÖDS sistemini geliştirmeye ve kapsamını genişletmeye devam edeceğiz. Bu bir başlangıç. Sürekli sistem güçlenecek yeni eklentilerle çok daha ileri noktaya doğru sistemimizi evireceğiz. YKS’ye hazırlanan lise mezunlarının da bu sistemden faydalanabilmesini istiyoruz. Tüm ortaokul ve lise öğrencilerine ve öğrencilerine açık olan bu sistemi YKS’ye hazırlanacak mezunlarımıza da açacağız. Öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden gelecek yeni geri beslemelerle sürekli bu sistemi evrimleştireceğiz ve sürekli daha iyi noktaya taşıyacağız.

OKULLARA BÜTÇENİN FAZLASINI GÖNDERDİK
Okul ortamının iyileştirmesi için de çalışmalar yapıyoruz. Okullarımızın bütçe sıkıntısı bulunmuyor. Bir başka yenilik olarak okulu güçlendirme adına okulun kendi kararlarını alabilmesi ve eksiklerini giderebilmesi için ilk kez tüm okullara bütçe gönderdik. 57 bin 108 okulun tamamına bütçe gitti. Gönderdiğimiz rakam 4 buçuk milyar TL. Kullanılan miktar ise 3 milyar TL. 1 buçuk milyar TL öğretmenlerin kullanması için bekleniyor. Normalde okul yöneticilerinin para istemesi gerekirken, biz kullanacaklarından daha fazlasını gönderdik. Bu paralar kullanıldığında okulların imkânı çok farklı noktalara gelecek.”

ÖDS SİSTEMİ NEDİR?
ÖDS sisteminde ortaokul ve lise düzeyinde 62 derse ait 62 konu anlatımlı ders kitabı, yaklaşık 60 bin çoktan seçmeli soru, 2 bin 550 ders anlatım videosu ve 12 bin soru çözüm videosu bulunuyor. Sistemde, Okul Dersleri Modülü, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Modülü, LGS ve YKS Hazırlık Modülleri olmak üzere üç modül bulunuyor.

Öğrencilerin çözdüğü sorulara göre onların eksiklerini belirleme ve bu eksikleri gidermeye yönelik geliştirilmiş bir algoritmaya göre çalışan sistem, öğrencilerin düzenli ders çalışmasını destekleyecek, onlara ihtiyaç duyduklarında ders kitapları ve ders anlatım videoları tavsiyesinde bulunacak. Öğretmenler, öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak 4 adımda öğrencilerine ödev gönderebilecek, ödev takibini sistem üzerinden yapabilecek ve öğrencilerinin eksiklerine göre derslerini planlayabilecek.

Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi’ne öğretmenler ods.eba.gov.tr adresinden MEBBİS şifreleriyle, öğrenciler de EBA şifreleri ile giriş yapabilecek.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.