SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Otomotiv bölümü Togg için ne dedi

Otomotiv kesimi Togg için ne dediTOGG’un Gemlik’teki Kampusu’nun açılışına Türkiye otomotiv bölümünün önde gelen isimleri de katıldı. Otomotiv …

Otomotiv bölümü Togg için ne dedi
Akacan The Mall
31.10.2022 07:25
0
A+
A-

Otomotiv kesimi Togg için ne dedi
TOGG’un Gemlik’teki Kampusu’nun açılışına Türkiye otomotiv bölümünün önde gelen isimleri de katıldı. Otomotiv Sanayii Derneği Lideri (OSD) Cengiz Eroldu, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Lideri Albert Saydam, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Lideri Altuğ Erçiş, Renault Kümesi Türkiye CEO’su Hakan Doğu üzere birçok isim Türkiye’nin arabasının banttan indirilme merasimini yakından takip etti. Ben de stant ve toplantı alanında karşılaştığım bölüm temsilcilerine Togg ile ilgili birinci niyetlerini sordum. Bununla birlikte, toplumsal medya hesaplarından Togg’un gelişini kutlayan bölüm temsilcileri oldu. İşte otomotiv cephesinde Togg ile ilgili birinci görüşler:

OSD Lideri Cengiz Eroldu: Otomotiv sanayi açısından çok değerli bir gün. Yeni bir üretim tesisi yeni bir fabrika ve aslında yeniliğin öteki bir boyutu olarak birçok işlere öncülük de yapıyor. Togg’un yaptığı öncülük kıymetli. Birçok yeni teknoloji, tedarik endüstrisinin de gelişimine yarar sağladı. Bundan gelecekte bütün otomotiv sanayi üyeleri de faydalanacak. Satış tarafında elektrikli araçlara önemli bir talep var. Birçok yabancı, ithal marka da var. İnşallah başarılı olacaklardır.

ODD Lideri Ali Haydar Bozkurt: Togg en başından beri heyecanla beklediğimiz bir proje ve ülkemiz için kıymetli bir marka. Elbette her yeni projede zorluklar olacaktır. Bu süreçte vakit tanımak ve sabırlı olmak gerek. Togg’un başarılı olmasında tesirli olacak değerli bir faktör de ekonomik ölçekte üretim yapması olacaktır. Ekonomik ölçekte üretim açısından ise iç pazar büyüklüğü her vakit olduğu üzere kıymetli bir öge olacak. Geçmişte İhtilal otomobilleri ile kaçırdığımız fırsatı, Togg markası ile yakalamalıyız.

Akacan The Mall

OİB Lideri Baran Çelik: Togg’un 2024 yılının sonlarına yanlışsız ihracata başlayacak olması ihracatın başkanı kesimimizin gücünü ve öncülüğünü pekiştirecek ve mobilite ekosisteminde dünyada kelam sahibi olmamızın yolunu açacaktır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Togg yatırımcılarına, liderlik takımına, çalışanlarına ve alışılmış ki araca modül üreten tedarik endüstrisine teşekkürü borç biliyorum. Güzel, uğurlu olsun.

OYDER Lideri Altuğ Erciş: Türkiye’nin birinci elektrikli arabası Togg bizim için ulusal bir gurur. Çok kısa müddette bu türlü bir fabrikanın yapılması ve üst seviye bir aygıtın Türkiye yollarına çıkmaya hazır hale gelmesi çok değerli. Birinci sene 17 ila 18 bin adetler konuşuluyor fakat süratli bir formda bu sayının artması lazım. Markanın süratle küresel pazarlara adapte olması lazım. Bizler araba yetkili satıcıları olarak Togg’u en yeterli biçimde satıp, servisini yapabiliriz.

TAYSAD Lideri Albert Saydam: Fikri ve mülkiyet hakkı büsbütün yüzde 100 Türkiye’ye ilişkin. Bu her bakımdan bizim için bir fırsat. Bu fırsatın sonuçlarını görmeye başladık. Mesela hiç yok derken iki tane batarya imalatçısı (Ford ve SK On – Togg ve Farasis) yatırım kararı aldı. Togg ile çalışan 40’a yakın yerli tedarikçi var. Mali kıymet olarak ise yüzde 50’nin üzerinde yerlilik oranı. Türkiye’de birtakım yeni nesil araçlarda daha bu oran yakalanmış değil. Baştan bu oranın yakalanmış olması, ileriye bizim umutla bakmamızı sağlıyor.

Renault Kümesi CEO’su Hakan Doğu: Hoşgeldin Togg. Kesime yıllarını vermiş olan bir Türk yönetici olarak, mobilite tecrübesini baştan sona değiştirme teziyle yola çıkan Togg’u gururla izliyorum. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bu vizyona katkı sunan herkesi kutluyorum.

MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş: Bizler Türk vatandaşları olarak bugün iki bayramı yaşadık ve kutladık. Türk otomotiv kesiminin bir çalışanı ve bu bölümdeki Renault ve Dacia markalarının distribütörü MAİS AŞ’nin üst yöneticisi olarak, çok keyifli ve gururluyum. Togg markasını hayata geçiren, gerçek hale getiren, bu uğurda büyük bir özveri ve çalışma örneği gösteren tüm Togg mensuplarına tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.