SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ölümcül tren kazası tartışılıyor: Yunanistan şokta

Yunanistan’ın Larisa kenti yakınlarında evvelki gün gerçekleşen tren kazasının akabinde Yunan halkı ve medyasının yansısı büyüyor. Kamuoyu, ülkedeki demiryolu ağının çağdışı olduğu konusunda birleşirken, hükümetten gelen açıklamalar tatmin edici bulunmadı.

Ölümcül tren kazası tartışılıyor: Yunanistan şokta
Akacan The Mall
03.03.2023 07:38
0
A+
A-

Ölümcül tren kazası tartışılıyor: Yunanistan şokta
Yunanistan’ın Larisa kenti yakınlarında evvelki gün gerçekleşen tren kazasının akabinde Yunan halkı ve medyasının reaksiyonu büyüyor. Kamuoyu, ülkedeki demiryolu ağının çağdışı olduğu konusunda birleşirken, hükümetten gelen açıklamalar tatmin edici bulunmadı.

Yunanistan, evvelki gün sabahın birinci saatlerinde meydana gelen tren kazasının şokunu yaşıyor. Kazada ölenlerin sayısı 57’ye yükselirken, 56 kişinin kayıp olduğu belirtiliyor. 3 günlük yas ilan eden Yunan hükümeti, kazanın nedenlerinin derinlemesine araştırılacağı kelamını vererek reaksiyonları yatıştırmaya çalışırken medya, demiryolu ağının çağdışı olduğu ve son 50 yıldaki hükümetlerin büyük sorumlulukları bulunduğunu yazdı. Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis’den sonra Bakanlık Genel Sekreteri Yanis Ksifaras ile Yunan Devlet Demiryolları’nın CEO’su Spiros Pateras istifa etti. Lakin bu istifalar kâfi görülmüyor. Gazeteler dün, “Ölüm rayları”, “Suç kimde” ve “Ölüler yanıt bekliyor” üzere manşetlerle çıktı.

NÖBETÇİ ŞEFİN HATASI

Akacan The Mall

Yunan basını, nöbetçi istasyon şefinin makas değiştiren mekanizmayı kusurlu konumda unutması üzerine, 352 kişi taşıyan yolcu treninin karşıt istikametten gelen yük treniyle çarpıştığını aktardı. Kusurunu kabul eden istasyon şefi tutuklandı. Yunan basını, Larisa tren istasyonunda daha evvel hamal olarak çalışan ve kısa bir eğitimden sonra nöbetçi istasyon şefliğine atanan kişinin bu misyon için kâfi olup olmadığını sorguluyor. Demiryolu ağındaki trafik lambalarının niye çalışmadığı, 23 yıl evvel satın alındığı halde demiryolu ağındaki trafiğini düzenleyen elektronik sistemin neden kullanılmadığı ve bu sistemin yokluğunda trenlerin saatte 170 km’ye varan suratlara çıkmasına neden müsaade verildiği, karşılık bekleyen başka sorular.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, kaza bölgesinde incelemede bulundu.

SİLAH YARIŞI RAYLARI UNUTTURDU

Ülke içinde orduya ayrılan bütçe de kaza sonrası tartışmaları körükledi. Son dört yılda silah satın alımına 14 milyar Euro ayıran Yunanistan’da, her gün binlerce yolcunun seyahat ettiği Atina-Selanik çizgisinin 100 kilometrelik kısmı dışında, kalan 400 kilometrelik kısmı nöbetçi istasyon şefleri tarafından yönlendiriliyor. Ayrıyeten ülkenin kıymetli kısmında demiryolu ağı tek raydan oluşuyor.

SICAKLIK 1300 DERECEYE ÇIKTI

Çarpışma sonrası çıkan yangında vagonlardaki ısının 1300 dereceye kadar yükseldiği belirtilirken bu, kayıpların bulunmasını zorlaştırıyor. Yunanistan İsimli Tıp Derneği Lideri Grigoris Leon, “Krematoryumlarda cenazeler 800-850 derecede yakılır. Vagonlardakı ısı ise bin derecenin üzerindeydi. Kayıplardan kimilerinin hiçbir vakit bulunmaması mümkün” dedi. Kaza sonrası kayıp 56 kişi aranıyor.

Yunanistan’daki ölümcül tren kazasının akabinde halk, hükümeti protesto etti. Kazanın hükümetin sorumsuzluğundan kaynaklandığını öne süren göstericiler ile polis ortasında vakit zaman gerginlik de yaşandı.

HÜRRİYET’İN HABERİ GÜNDEM OLDU

Hürriyet’in dünkü “Perastika Yitona” (Geçmiş olsun komşu) başlıklı haberi Atina’da yankı buldu. Yunan basını Hürriyet’in haberine “Duygulandırıcı” ve “Türkler bu güç günde yanımızda”yorumlarıyla yer verdi. Skai TV “Komşu medyasında duygulandırıcı başlık, sıcak mesaj” tabirini kullandı. Yunanistan’ın Ankara büyükelçiliği de Twitter’dan haberi “Derinden etkilendik” iletisiyle paylaştı.   

ERDOĞAN’DAN TAZİYE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tren kazası nedeniyle Yunan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu veBaşbakan Kiriakos Miçotakis’e geçmiş olsun iletisi gönderdi. Erdoğan iletisinde, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralananlara şifa temennisinde bulundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.