SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Okullaşma oranı birinci kere yüzde 90’ın üzerinde

Okullaşma oranı birinci kere yüzde 90’ın üzerindeMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eğitimde kitleselleşme evresinin yaşandığı, okul öncesinden …

Okullaşma oranı birinci kere yüzde 90’ın üzerinde
Akacan The Mall
29.07.2022 13:52
0
A+
A-

Okullaşma oranı birinci kere yüzde 90’ın üzerinde
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eğitimde kitleselleşme evresinin yaşandığı, okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranının yüzde 90’ın üzerine çıktığı tek dönem” dedi. Bakan Özer, İstanbul Beşiktaş Anadolu Lisesi’ndeki Murat Bardakçı Kütüphanesi’nin açılış merasimine katıldı.

Gazeteci, muharrir ve televizyon programcısı Murat Bardakçı’nın yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın da katıldığı merasim Beşiktaş İstanbul Üniversitesi Itri Hoş Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan küçük konserle başladı. Açılış konuşmasında Türkiye’de son 20 yılda üç boyutlu muvaffakiyet öyküsü yaşandığına dikkat çeken Bakan Özer şunları söyledi:

ÜLKELERİN ÇOK AZ BAŞARDIĞI BİR ŞEY
“Türkiye’de son 20 yılda üç boyutlu bir muvaffakiyet kıssası yaşanıyor. Birincisi eğitimde kitleselleşme evresinin yaşandığı tek devir. Okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranının yüzde 90’nın üzerine çıktığı tek devir. İkincisi eğitimin önündeki antidemokratik uygulamaların kaldırıldığı devir. Başörtüsü yasaklarından katsayı uygulamalarına kadar. Vatandaşımızın toplumsal taleplerini dikkate alan, yeni düzenlemeler yapıldı. Üçüncüsü bu kadar büyük öğrenci sayısını artıran yani referans vermemiz gerekirse şu an 19 milyon öğrencisi, 1.2 milyon öğretmeni olan devasa eğitim sistemimiz var. İşte bu noktaya gelmemizde tüm çocukların eğitime iştirakini sağlama ve kaliteden ödün vermeme ülkelerin çok ender başardığı bir şey.

Akacan The Mall

AMACIMIZ EŞİT EĞİTİM HAKKI SAĞLAMAK
Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye yeni muvaffakiyet öyküleri yazıyor. Ve bu ülkenin insanlarının yazmış olduğu bir muvaffakiyet kıssası. Bir lisan değişimi oluşuyor. Yeni bir lisan inşa ediliyor. Bu topraklara ilişkin, bu kültüre ilişkin, bu medeniyete ilişkin yeni bir lisan inşası yapılıyor. Biz ülkemizin hoş beşerlerine hoş hizmetler vermenin ve hiç yorulmadan çalışmanın memnunluğunu tadacağız. Gelinen noktada Bakanlık olarak eğitime erişim, demokratikleşmeyle ilgili kıymetli kazanımlar elde ettik. Sonraki hedefimiz tüm okullarımızda kaliteyi daima güzelleştirmek ve eşit eğitim hakkı sağlamak.

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMADI

2022-2023 eğitim öğretim yılına girerken tüm okullara muhtaçlığına nazaran bütçe göndermeye başladık. Okul bağış konusunu da tarihe karıştıralım istedik. Tüm okul yöneticilerimiz, tüm vilayetlerde başarılı bir biçimde süreçleri yönetiyorlar. Zira biz Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak bu kadar devasa bütçeyle okullarımızın muhtaçlığını karşılayamamamız mümkün değil. Her kim onu diyorsa işte biraz evvelki bahsettiğim şey üzere işte oryantalist bakış üzere efsane üretiyordu. Bir de bu bağlamda imkan farklılıklarını azaltmak ve gençlerimizin yalnızca akademik olarak güçlü olmaları için değil birebir vakitte kültür sanatla diyaloglarını artırmak için de ‘Kütüphanesiz okul kalmasın’ dedik. Eğitim sistemimizde 57 bin 108 okulumuz var. Ve iki ay üzere kısa müddette 16 bin 361 bir kütüphane kurduk. 2021’in sonu itibariyle bu ülkede eğitim sisteminde kütüphanesi olmayan okul kalmadı.”

KAYNAK HER VAKİT KİTAPLARDIR

Annesinin Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde okuduğunu ve bu sebeple ayrıyeten keyifli olduğunu lisana getiren Murat Bardakçı da, isminin verildiği kütüphanenin açılışında şöyle konuştu:

“Rahmetli annemin okuduğu okul burası. Gerçekten insanın annesinin başladığı okulun kütüphanesine isminin verilmesi çok hoş bir his. Beşiktaş’taki bu türlü çok kıymetli bir okulda kütüphanede ismimin olması beni bahtiyar ediyor. Dijital çağın hoş yanları da var berbat yanları da. Makus yanı bence insanı tembelliğe alıştırması. Bilhassa internette Türkçe kaynaklarda yanlış bilgiler yer alabiliyor. Kaynak her vakit kitaplardır, kütüphanelerdir. Kütüphaneye ismimin verilmesinden ötürü da çok teşekkür ediyorum.”

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.