SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Öğrencilerden bağımlılıklara sanatsal farkındalıklar

11. Sağlıklı Kuşak Sağlıklı Gelecek Yetenek Müsabakası, çocukların ve gençlerin bağımlılık konusuna sanatsal bir bakış açısıyla yaklaşması ve …

Öğrencilerden bağımlılıklara sanatsal farkındalıklar
Akacan The Mall
03.04.2022 10:33
0
A+
A-

11. Sağlıklı Kuşak Sağlıklı Gelecek Yetenek Müsabakası, çocukların ve gençlerin bağımlılık konusuna sanatsal bir bakış açısıyla yaklaşması ve bağımlılıklar alanında farkındalık oluşturmak emeliyle düzenleniyor.  Heyet değerlendirmesinin akabinde dereceye giren öğrencilerin açıklandığı çevrim içi ödül merasimi, Yeşilay Genel Lideri Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve T.C. Ulusal Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün iştirakiyle yapıldı.

421 BİNDEN FAZLA YAPITTAN 18’i DERECEYE GİRDİ
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin iştirakine açık müsabakada, görsel ve edebi olmak üzere iki kategoride bağımlılık bahisli eserler değerlendirildi. Müsabakanın birinci etabında bu iki kategoriden 81 ilin ilkokul, ortaokul ve lise birincileri belirlendi ve 1.000’er TL ile ödüllendirildi. Toplam 477 vilayet birincisinin değerlendirildiği Türkiye finalinde ise her seviye ve kategoriden ülke şampiyonları belirlendi. Ödül merasiminde dereceye giren 18 eser sahibine mükafatları takdim edildi. Kategori birincileri 10 bin TL, ikincileri 5 bin TL, üçüncüleri 3 bin TL mükafatın sahibi oldu. Yeşilay’ın Sağlıklı Jenerasyon Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nda bu yıl öğrenciler toplamda 585 bin TL ödül aldı.

EN ÇOK MÜRACAAT VAN’DAN 
Bu yıl rekor müracaat alan yarışa en çok müracaat yapılan vilayetler Van, Mersin ve Erzurum oldu. Van’dan 103 bin 685, Mersin’den 84 bin 958 ve Erzurum’dan 75 bin 64 müracaat geldi.

ÖĞRENCİLER NELER DEDİ?
İlkokul-Görsel Kategori Birincisi – Yenişehir İlkokulu / Yenişehir / Diyarbakır Abdulkadir Enes Yusufoğlu: “Resmimi büyük bir heyecanla yaptım, iki hafta sürdü. Yeşilay’ı balinaya benzettim. Balina bu bağımlılıkların hepsini yerse keyifli ve sağlıklı bir hayat olur diye düşündüm.”

Akacan The Mall

Ortaokul-Görsel Kategori Üçüncüsü – Hüseyin Özer Merzeci Ortaokulu / Toroslar / Mersin  Yağmur Karadurmuş: “Resmi teknolojiyle daima vakit harcayan etrafımdaki insanlardan ilham alarak yaptım.”

Ortaokul-Görsel Kategori İkincisi – Toki Ortaokulu / Merkez / KilisDeniz Korkmaz: “Çok hoş ve eğlenceli bir süreçti bu resmi yapmak. Ayrıntılı ve yorucuydu fakat sonucu çok hoş. Fotoğrafımda kitap okumanın bağımlılıktan kurtarması yanında Yeşilay’ın da çabasını paylaşmak istedim.”

Ortaokul-Görsel Kategori Birincisi -Talatpaşa Ortaokulu / Şişli / İstanbul Ulduz Muradova: “Bu resmi çizerken dünyadan tüm makus alışkanlıkların çekilebileceğini düşündüm. Mıknatısı ise Yeşilay olarak konumlandırdım.”

Lise-Görsel Kategori İkincisi – Rize Türk Telekom Hoş Sanatlar Lisesi / Merkez / Rize Fatih Gürkan Çavuş: “Böyle bir yarışta bu türlü bir ödül aldığım için çok memnunum. Fotoğraftaki çocuk benim kardeşim ve yeni doğmuş olmasına karşın teknolojiyle çok haşır neşir. Legolardan yaptığım yeşil hilali Yeşilay olarak düşündüm ve kardeşimin önünde onu bağımlılıklardan koruyan bir kalkan olarak resmettim.”

Ortaokul-Edebi Kategori Birincisi – Kasımlı Ortaokulu / Alaplı / ZonguldakCemre Su Çilingir: “Bağımlılığı büsbütün yok edemesek bile bağımlıların sayısını olabildiğince aza indirebiliriz. Bu müsabakaya hayallerimi emanet ettim. Kompozisyonumda sesimi duyar mısınız diye bir soru sordum size. Sesimi duyan herkese çok teşekkür ederim.”

TÜM GENÇLERİN BAĞIMLILIKLARI DÜŞÜNMELERİ DEĞERLİ
Yeşilay Genel Lideri Prof. Dr. Mücahit Öztürk şunları söyledi: “Yeşilay olarak, tüm dünyada insani ve ortak olan kıymetleri savunan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Alkol, tütün, husus, kumar ve teknoloji bağımlılıklarının kişiyi hem vücut hem ruh sıhhati açısından olumsuz etkilediğini biliyoruz. Birçok çalışmamızla vücut ve ruh sıhhati yerinde, şuurlu bir jenerasyonun yetişmesi için çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşmayı hedefliyoruz. ‘Sağlıklı Jenerasyon Sağlıklı Gelecek’ aslında her şeyi özetleyen bir başlık. Müsabakamız için bu başlığı düşünürken bağımlılıktan uzak bir kuşağın ne manaya geldiğini, onların ülkenin geleceği ve ülkeyi kurtaran kuşak olduğunu göz önünde bulundurduk ve T.C. Ulusal Eğitim Bakanlığı ile bir protokol çerçevesinde büyük bir projeye adım attık. Tüm çocukların ve gençlerin bağımlılıklarla ilgili düşünmesi, fikir üretmesi, zihinsel uğraş sarf etmesi ve bu sayede zihinlerinde Yeşilay’ın kıymetlerinin yer edinmesi; oluşan pahalara uygun bir hayatın sürdürülebilmesi bizim için çok değerli. Maksadımız gençlerin yalnızca Yeşilay’ın bedellerine sahip olmaları değil; birebir vakitte bizim için de ilham olacak yapıtları bir ortaya getirmek. Her yıl o kadar pahalı görsel ve edebi eserler geliyor ki biz bunlardan yıllarca ilham alıyor, her birini yayınlıyor, öteki çocuk ve yetişkinler tarafından görülmesini sağlıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz berrak zihinleriyle farklı bakış açıları sunuyor; her yıl ödül almasa da birçok yapıtla fikirlerimizin geliştirmesine katkı sağlıyor. Müracaat sayılarının gençlerle ilgili maksadımıza ulaştığımızı gösterdiğini sevinerek ve gururla söyleyebiliriz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla çocuğumuza ve gencimize ulaşacağımıza eminiz. Yarışımıza katılan tüm öğrencilerimize süreçteki katkılarından ötürü Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüklerine, Yeşilay şubelerimize ve çocuklarımızı teşvik eden, yol gösteren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.”

İLGİLERİMİZDE HER VAKİT ÖNLEMLİ OLMALIYIZ
Gençleri makûs alışkanlıklar hakkında şuurlu bir halde üretmeye teşvik eden bu iş birliğinden memnunluk duyduklarını belirten T.C. Ulusal Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül şunları söyledi:
“Hayat aklımızı, fikrimizi ve zihnimizi sağlıklı davranışlarla besleyerek yürümemiz gereken bir seyahat. Bizim yetişmemizde, ruh ve fikir manasında birtakım aralıkları kat etmemizde münasebetlerimizin çok büyük bir tesiri var. Aileyle ve arkadaşlarla kurulan bağlantıların sağlıklı bir tabanda yürümesi toplumumuz ve geleceğimiz açısından çok değerli. Herkesten olabileceği üzere onlardan da bize gelecek berbat alışkanlıklar ya da daha farklı külfetler olabilir. Bağlantılarımızda her vakit önlemli olmalıyız. Dijital dünyayla kurduğumuz bağlantıda ve bağda da her vakit kendi irademize hâkim olmalıyız. Gençlerimiz sanat, spor, edebiyat, fotoğraf ve müzik alanlarında sıklıkla yer almalı. ‘Sağlıklı Jenerasyon Sağlıklı Gelecek’ projesini yalnızca bir yarış etkinliğinden ibaret görmemeli, devamını getirmeli. Her birimiz Yeşilay ile irtibatımızı bir istekli olarak sürdürebiliriz. 81 vilayetten katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz. Bu türlü hoş gençlerle bir ortada epey, onların hoş çalışmalarını ve haberlerini aldıkça gelecek ismine umudumuz artıyor.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.