SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

“Oğlumun ölmesine müsaade vermeyin!” Annesi dünyaya seslendi… Archie’nin hayat takviyesine son verilecek…

“Oğlumun ölmesine müsaade vermeyin!” Annesi dünyaya seslendi… Archie’nin ömür takviyesine son verilecek…Archie Battersbee’nin acı hikayesi …

“Oğlumun ölmesine müsaade vermeyin!” Annesi dünyaya seslendi… Archie’nin hayat takviyesine son verilecek…
Akacan The Mall
03.08.2022 12:22
0
A+
A-

“Oğlumun ölmesine müsaade vermeyin!” Annesi dünyaya seslendi… Archie’nin ömür takviyesine son verilecek…
Archie Battersbee’nin acı hikayesi yalnızca İngiltere’yi değil dünyayı da tesiri altına almış durumda. Ömür dayanak ünitesine bağlı olarak nefes almaya devam eden 12 yaşındaki oğlunu hayatta tutmaya çalışan annesinin haykırışı ise duyanın adeta yüreğini yakacak kadar etkileyici… “Oğlumun ölmesine müsaade vermeyin!”

12 yaşındaki Archie Battersbee, 7 Nisan’da Southend, Essex’teki meskeninde baygın halde bulunduğundan beri bir ömür dayanak ünitesine bağlı. Archie, dört aydır komada.

Archie’nin annesi, ailesinin tedavisine devam etmek için yüksek mahkemeye yaptığı müracaatın reddedilmesinin akabinde, oğlunun ömür dayanağının bugün saat 13.00’de geri çekileceğini söyledi.

Akacan The Mall

Archie Battersbee’nin ailesi kararın uygulanmasını durdurmak için acil olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracak.

TİKTOK KURBANI MI OLDU?

Talihsiz çocuğun annesi Hollie Dance, oğlunun beyin hasarının çevrimiçi bir yarışa ya da ‘meydan okumaya’ katılmış olmasından kaynaklandığına inanıyor.

“Archie’nin hâlâ bizimle olduğunu biliyorum. Archie, klinisyenlerin gerçekte mahkemeye sunduklarından çok farklı işaretler gösteriyor. Aslında orada, pek çok taraftan ilerliyor.”

Özellikle Archie yaşındaki çocukları ve genç yetişkinleri tesiri altına alan bu ‘meydan okumalar’ başta TikTok ve YouTube olmak üzere, toplumsal medya sitelerinden yayılıyor.

Şimdiye kadar dünya çapında sayısız çocuk ve genç bu cins müsabakaların kurbanı oldu: Birçoğu hayatını kaybetti, büyük bir kısmı de süreksiz ya da kalıcı sakatlıklar yaşadı.

BEYİN SAPI VEFATI GERÇEKLEŞTİ

Çocuğun yatırıldığı Royal London Hastanesi’ndeki hekimler, Archie’nin beyin sapı vefatının ‘büyük olasılıkla’ gerçekleştiğine inanıyor ve hayat takviyesinin sona ermesinin kendi faydasına olduğunu savunuyorlar.

Dün, Yüksek Mahkeme başvurusunu kaybettikten sonra anne Hollie Dance, ömür dayanağının kapatılmasını ertelemek gayesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne müracaatta bulunacaklarını söylemişti.

Dance şunları söyledi:

“Avukatlarımız Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklar. Onlara müracaat için sabah 09:00 saati uygun görüldü. Yani, tekrar, vaktimiz çok dar. Elimizdeki her davada, tüm evrakları hazırlamak ve bir ortaya getirmek için bir yahut iki günümüz oldu. Bu da aslında hiç vaktimiz olmadı demek.”

“ACI SONA KADAR SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Hollie Dance, daha evvel yaptığı ve İngiltere’yi aşarak dünyada ses getiren açıklamasında şunları söylemişti:

“Acı sona kadar savaşmaya devam edeceğim. Bu ülkede ilerlemenin yolu bu mu? O vakit engelli oldukları için çocukları idam etmemize müsaade verecekler? Sırada ne var?”

Temyiz Mahkemesi pazartesi günü, Archie’nin tedavisinin Yüksek Mahkeme kararıyla tıpkı gün olan salı günü öğlenden sonradan itibaren devam etmemesi gerektiğine karar verdi.

Temyiz Mahkemesi, Archie’nin ebeveynleri Hollie Dance ve Paul Battersbee’nin davayı Yüksek Mahkemeye iletme talebini de reddetmişti ve aile bunun yerine direkt Birleşik Krallık’ın en yüksek mahkemesine başvurmak zorunda kaldı.

Pazar günü, Temyiz Mahkemesi kararından bir gün evvel, sıhhat sekreteri Steve Barclay, yargıçlara, BM komitesinin Archie’yi ömür dayanağında tutmaya devam etme talebi ışığında mevzuyu ivedilikle gözden geçirmelerini istemek için yazdı.

Temyiz müsaadesini reddeden üç Yüksek Mahkeme yargıcından oluşan bir panel, Archie’nin ‘her beden fonksiyonunun artık yapay yollarla sürdürüldüğünü’ söyleyen Temyiz Mahkemesinin ‘doğru kararı verdiği’ sonucuna vardı.

Archie’nin annesi Hollie, oğlunun son durumunu toplumsal medya hesaplarından paylaştı

MAHKEME VERDİĞİ KARARIN MÜNASEBETİNİ AÇIKLADI

Lords Hodge, Kitchin ve Stephens’dan oluşan panel, kararlarını açıklayan uzun bir yazıda şunları söyledi:

“Bu panelin geçen haftaki kararlılık notunda belirttiği üzere, yargıçlar, her ebeveynin kâbusu olan bir durumla karşı karşıya kalan Archie’nin özverili ebeveynlerinin yaşadığı makûs duruma büyük sempati duyuyor.”

Talihsiz çocuğun hastane odası oyuncaklarla donatıldı

Yargıçlar devam etti:

“Ne yazık ki, bir yandan Archie’nin ebeveynleri ile Archie’nin çok tecrübeli koruyucusu tarafından desteklenen NHS tröstü ortasındaki temel sorunun Archie’nin güzelleşmesiyle ilgili değil, zamanlamayla ilgili olduğu akılda tutulmalıdır.”

Mahkemenin açıkladığı karar sade ve histen uzaktı:

“Sir Andrew MacFarlane’in 25 Temmuz tarihli evvelki kararında belirttiği üzere, manalı bir düzgünleşme umudu yok. Hayatı idame ettiren tedavi sürdürülecek olsa bile, Archie önümüzdeki birkaç hafta içinde organ yetmezliği ve akabinde kalp yetmezliği nedeniyle ölecekti.”

Mahkeme tıpkı vakitte bu sonucun, yargıcın ‘en derin pişmanlıkla’ aldığı bir karar olduğunu açıkladı.

Hollie Dance, Archie’nin hastane odasından canlı yayınlar yaptı ve oğlu için yardım istedi

NİHAİ KARAR

Ve sonuncu karar açıklandı:

Panel şu sonuca varmıştır: ‘İngiltere ve Galler maddelerine nazaran, Archie’nin çıkarları ve refahı en değerli konudur. Panel bu sonuca büyük bir kederle varıyor ve bu çok üzücü vakitte Archie’nin ebeveynlerine derin taziyelerini iletmek istiyor.”

Ebeveynlerin yasal süreçlerini destekleyen Hıristiyan Hukuk Merkezi tarafından yayınlanan bir açıklamada şunlar söylendi:

“BM CRPD (Engelli Şahısların Haklarına Ait Sözleşme) dışında hiçbir makam bize merhamet yahut anlayış göstermedi. Biz bir aile olarak sonuna kadar çaba edeceğiz”

Hollie Dance, oğlu Archie için mahkeme mahkeme dolaştı

“HASTANE İLE SAVAŞMAK ZORUNDAYIZ”

Yüksek Mahkeme kararını açıklamadan evvel anne Hollie Dance şunları söyledi:

“Hastane ile her karar için savaşmak zorundayız.

“Bu durumda bir aile olarak bize onurlu bir biçimde davranılmadı. Bu ivedinin neden olduğunu ve neden tüm dileklerimizin reddedildiğini anlamıyoruz.”

Barts Health NHS Trust’ın baş sıhhat vazifelisi Alistair Chesser, hastanenin ömür takviye tedavisini sona erdirmek için aile ile irtibat kuracağını söyledi ve ekledi:

“En derin sempatimiz Archie’nin ailesiyle birlikte. Mahkemelerin talimatına nazaran, artık tedavinin geri çekilmesine hazırlanmak için aile ile birlikte çalışacağız. Bu güç vakitte herkese mümkün olan en düzgün takviyesi vermeyi amaçlıyoruz.”

*Haberde kullanılan fotoğraflar haber ajansları ve Archie’nin annesi Hollie Dance’in Facebook paylaşımlarından temin edilmiştir

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.