SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

‘O aşağılık hareketi lanetliyoruz’

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsveç’ten sonra Hollanda’da Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırgan hareketi kınadı. Ankara’daki Hollanda Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı, “Kuran-ı Kerim’i gaye alan aşağılık saldırıyı en güçlü halde lanetliyoruz” dendi ve önlem alınması istendi.

‘O aşağılık hareketi lanetliyoruz’
Akacan The Mall
25.01.2023 07:40
0
A+
A-

‘O aşağılık aksiyonu lanetliyoruz’
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsveç’ten sonra Hollanda’da Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırgan aksiyonu kınadı. Ankara’daki Hollanda Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı, “Kuran-ı Kerim’i maksat alan aşağılık saldırıyı en güçlü biçimde lanetliyoruz” dendi ve önlem alınması istendi.

İsveç’te çok sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim’i yakmasına yönelik reaksiyonlar sürerken bu kere emsal hareket Hollanda’dan geldi. Almanya kökenli Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi önderi Edwin Wagensveld, Lahey kentinde tek başına yaptığı aksiyonda Kuran-ı Kerim yırttı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan olaya sert reaksiyon gelirken, Ankara’daki Hollanda Büyükelçisi de bakanlığa çağrılarak, provokatif aksiyonlara müsaade edilmemesi talep edildi.

Bakanlıktan hususa ait yapılan yazılı açıklama şöyle:

Akacan The Mall

‘İĞRENÇ VE AŞAĞILIK EYLEM’

“Hollanda’nın Lahey kentinde İslam düşmanı bir şahsın 22 Ocak’ta kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i gaye alan aşağılık saldırısını en güçlü biçimde lanetliyoruz. İsveç’in akabinde bu defa Hollanda’da yaşanan ve kutsal kıymetlerimize hakaret eden ve nefret cürmü içeren bu alçak aksiyon, İslam düşmanlığının, ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığının Avrupa’da artık hudut tanımadığının açık ilanıdır.

Bu aksiyonlar yalnızca Müslümanların değil, tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerini, manevi bedellerini ve toplumsal müsamahayı direkt gaye almakta; ayrıyeten bir ortada barış içinde yaşama kültürünü zedelemektedir.

‘SOMUT ÖNLEM BEKLİYORUZ’

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak bu iğrenç ve aşağılık aksiyonu kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü tabirlerle bildirilmiş, Hollanda’nın bu cins provokatif hareketlere müsaade etmemesi talep edilmiştir. Hollanda makamlarının olayın failine yönelik gerekli süreçleri yapmasını, bu tıp hadiselerin tekrarının önlenmesi gayesiyle somut önlemleri hayata geçirmesini bekliyoruz.” 

YAKMASINA DEĞİL YIRTMASINA MÜSAADE VERMİŞLER

Aşırı sağcı Edwin Wagensveld, evvelki gün lokal saatle 14.00’te idari başşehir Lahey’deki parlamento binası önünde Kuran-ı Kerim’i yırttığı imgeyi Twitter hesabından paylaştı. Wagensveld’in tek kişilik gösterisi polis muhafazasında gerçekleşirken, ırkçı öndere Kuran-ı Kerim’i yakmaması kuralıyla müsaade verildiği belirtildi. Paylaşımın devamında yırtılan Kuran sayfalarının öteki bir yerde tava içinde yakıldığı görüldü.

Benzer halde 22 Ekim’de Rotterdam’da Kuran-ı Kerim yakmayı planlayan PEGİDA’nın aksiyonu, Wagensveld’in gözaltına alınmasıyla başlamadan bitmişti.

IRKÇI PALUDAN’DAN PROVOKASYONA DEVAM

İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakarak başta İslam âlemi olmak üzere tüm dünyanın reaksiyonunu çeken çok sağcı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, tekrar provokatif bir çıkış yaptı. Kendisine “terörist” diyen Çeçenistan asıllı İsveç vatandaşı karma dövüş atleti Hamzat Çimayev’e toplumsal medya hesabından karşılık veren Paludan, Rus Büyükelçiliği önünde de Kuran yakabileceğini söyledi. Instagram’dan paylaşım yapanPaludan, “Hamzat isminde bir Çeçen var. Görünüşe bakılırsa artık İsveç’te güreşiyor. Meğer memleketi Çeçenistan. Bana hakaret ettiği için tüm Çeçenistan benden, Rusya Büyükelçiliği önünde Kuran yakma aksiyonu biçiminde özel bir ‘selam’ almalı. Biliyorsunuz ki Çeçenistan bir ülke bile değil, Rusya’nın küçük bir kısmı, çok değersiz küçük bir bölümü” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.