SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Geoana: Gayretlerimiz, çatışmanın tırmanmasını önlemek için

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Geoana: Gayretlerimiz, çatışmanın tırmanmasını önlemek içinAlmanya’nın başşehri Berlin’de düzenlenen NATO …

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Geoana: Gayretlerimiz, çatışmanın tırmanmasını önlemek için
Akacan The Mall
15.05.2022 13:07
0
A+
A-

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Geoana: Gayretlerimiz, çatışmanın tırmanmasını önlemek için
Almanya’nın başşehri Berlin’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştiren NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, “Çabalarımız, çatışmanın tırmanmasını önlemek için” dedi.

NATO Dışişleri Bakanları, Almanya’nın mesken sahipliğinde gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nın 2. gününde Berlin’de bir ortaya geldi.

Toplantı için salona gelen bakanlar, öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, İngiltere’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmak için müracaatta bulunmasını desteklediğini söyleyerek, “Finlandiya ve İsveç’in ortamıza katılmasından çok mutluyuz. NATO’ya katılmak için müracaatta bulunurlarsa Birleşik Krallık bunu güçlü bir biçimde desteklemektedir. Ayrıyeten Ukrayna’nın NATO standart savunmasına sahip olduğundan emin olmak için Ukrayna ve başka ortaklarımızla yakın bir formda çalışıyoruz. Bugün, global bir NATO’ya odaklanmamız da kıymetli zira Atlantik güvenliğinizi muhafazanın yanı sıra Hint Pasifik güvenliğine de dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Akacan The Mall

‘BİRLİK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares de, toplantı öncesinde değerli açıklamalarda bulundu. Görüşmede birçok mevzunun ele alınacağını tabir eden Albares, “Bugün meslektaşlarımla, Rusya’ya güçlü bir cevap için stratejik konsept etrafında fikir birliği oluşturmaya devam edeceğim. Doğu kanadının yanı sıra ayrıyeten güney kanadına da odaklanacağız. Güç arzı, sistemsiz göçün siyasi kullanımı, terörizmle ilgili tehditler ve riskler Sahra yahut Akdeniz bölgesi üzere yerlerde de güçlü bir biçimde devam ediyor. Ayrıyeten Finlandiya ve İsveç’in iştirakiyle ilgili dün olduğu üzere birlik için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç ile NATO hakkındaki görüşmelerinin “iyi ilerlediğini” belirterek, “Görüşmeler âlâ gidiyor, bugün dayanışma göstermek ve tek sesle konuşmak ismine yeterli bir sonuç alacağımızı umuyoruz” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Covid-19’a yakalanması nedeniyle üstlenen NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, NATO’nun Ukrayna’ya takviyesini yineleyerek Geoana, “Bugün Dışişleri Bakanları toplantımızın ikinci gününde, Ukrayna’da devam eden savaşa değineceğiz. Yansımız, dayanağımız de dahil olmak üzere, hükümran bir ulusa yönelik bu haksız taarruzun karşısındadır. Bugün ilerleyen saatlerdeki eforlarımız, çatışmanın tırmanmasını önlemek için. Ayrıyeten Madrid’deki tepeyi de heyecanla bekliyoruz. Başkanlarımız gelecek ay bir ortaya geldiklerinde, ittifakın önümüzdeki 10 yıl için bir planını benimsemek de dahil olmak üzere kıymetli kararlar alacaklar. Müttefiklerin ve ortakların mali takviye, insani takviye ve askeri dayanakla, Ukrayna halkının ve ordusunun bu savaşı kazanmasına yardımcı olacağını biliyoruz” halinde konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise yaptığı açılış konuşmasında Almanya’nın NATO’nun siyasi olarak güçlendirilmesini her vakit desteklediğini söyleyerek, “Değerlerimiz tehdit altında lakin onları birlikte savunacağız” dedi. Baerbock, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılma planları hakkında, “En yakın ortaklarımızdan ikisi NATO’ya katılmayı düşünüyor. Mevcut güvenlik ortamında, sırf siyasi olarak değil, tıpkı vakitte askeri olarak da güçlenmek gerekiyor” biçiminde konuştu. Baerbock, “Ukrayna’ya dayanak konusunda tartışacak çok şeyimiz var. Bu gayri resmi toplantı, İspanya’da Haziran ayında yapacağımız tepeye bir köprü kuruyor. Önümüzdeki ay Madrid’de bugünkü toplantı ve tartışmaları genişletmeyi heyecanla bekliyorum. Ve geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.