SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Muhaceret Affı ile 6 bine yakın insan kayıt altına alındı! – KIBRIS HABER

Muhaceret Affı ile 6 bine yakın insan kayıt altına alındı! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
04.04.2023 14:10
0
A+
A-

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, “Dijital hizmetlerde en önemli kazanım insanımıza online, çağdaş hizmet kapısını açmaktır.” dedi…

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Öztürkler, bakanlığın yürüttüğü çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Öztürkler, göreve gelir gelmez İçişleri Bakanlığı olarak birçok alanda hizmet kalitesini artırmak, çağdaş dünyanın gereklerine uygun hizmetleri vermek adına dijital dönüşüm çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

Dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında, e-nüfus sisteminde yapılan çalışmalarla yeni çağdaş yazılımların Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen geniş bir teknik ekiple çalışılarak, dijital hizmet ağının güncellendiğini ve hizmet ağının genişletildiğini aktaran Öztürkler, “Doğum ve ölüm belgeleri için devlet dairesine gelme dönemine son veriyoruz. E-kimlik sistemi içerisinde yer alan doğum ve ölüm belgelerinin vatandaşlarımıza e-Devlet kapısı üzerinden dijital ortamda verilmesi adına çok önemli adımlar tamamlanmış, e-devlet kapısının güncellenmesi ile hizmet vermeye hazır hale getirilmiştir. Dijital hizmetlerde en önemli kazanım insanımıza online, çağdaş hizmet kapısını açmaktır.” dedi.

Akacan The Mall

Öztürkler, nisan ayı içerisinde ilk kez uygulamaya girecek olan online hizmetler sayesinde doğum ve ölüm belgelerine vatandaşların dijital ortamlardan, e-devlet şifrelerini kullanarak, bakanlık dairelerine gelmeden evlerinden, ofislerinden ve akıllı telefonlarından ulaşabileceklerini vurguladı.

E-kimlik sisteminin de yeni yazılımlarla güçlendirildiğini belirten Öztürkler, “Halk arasında daimi ikamet izni olarak da bilinen “Beyaz Kimlik” ve ülkede yaşayan yerleşik Maronitlere verilen “Mavi Kimlik” için yeni nesil çipli, uluslararası standartlarda güvenlik kodlarına sahip kimlik kartlarına geçildiğini, esas olarak e-devlet kapısının güncellemesinin tamamlanması ile de birçok önemli hizmetin vatandaşla buluşturulacağını söyledi.”

-Muhaceret Affı ile 6 bine yakın insan kayıt altına alındı

Muhaceret Affı ile hedeflenenin, ülkede kayıtlılığın sağlanması olduğuna vurgu yapan Öztürkler, ülke güvenliği ve kayıtlılığın sağlanması adına çok yönlü bir çalışmanın bir ayağını oluşturan Muhaceret Affı ile yaklaşık olarak 5 bin ile 6 bin arasında kişinin kayıt altına alınması öngörüsünde bulunduklarını ve bu öngörülerinde de haklı çıktıklarını belirtti.

Öztürkler, “Öngördüğümüz gibi güncel rakamlarla toplamda 5 bin 563 kişi Muhaceret Affından yararlanmıştır. Bunların bin 160 kişisi yurt dışından olmak kaydıyla geri kalan yurt içinde aftan yararlanmıştır. Burada aslında hep söylediğimiz esas hedefimize yani insanlarımızı kayıt altına alıp, kaçak yaşama karşı önemli bir adım atıldı. Yurt içinde yaklaşık 4 bin 500 kişi kayıt altına alınmıştır.” dedi.

-E-Vize sistemi için hedef haziran…

Ülkenin geleceği, güvenliği ve kayıtlılığın sağlanması adına hayati bir proje olan E-Vize Otomasyon Sistemi’nin tüm teknik çalışmaları ve şartnamesinin hazırlanarak ihale sürecinin tamamlandığını ifade eden Öztürkler, “E-Vize Otomasyon Sistemi’nin, 3 milyon 850 bin Türk Lirası teslimat bedeli ve 385 bin Türk Lirası garanti sonrası bakım hizmet bedeliyle ihale edildiğini ve projenin hayat bulması için şu anda gerekli tüzük çalışmasının tamamlanma aşamasında olduğunu açıkladı.

Öztürkler, E-Vize Otomasyon Sistemi için paydaşlarla birçok toplantının gerçekleştiğini, şu anda tüzüğün hazır hale getirildiğini, tüm paydaşlardan son görüşlerin alınma aşamasında olduklarını belirtti.

Projede yasal mevzuat, modüler çalışma ve istenen yazılımlarla ilgili birçok önemli aşamanın tamamlandığını, bu bağlamda da Polis Teşkilatı, Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve diğer paydaşlarla çok ciddi çalışmanın yürütüldüğüne vurgu yapan Öztürkler, E-Vize Otomasyon Sistemi’nin devreye girmesi için hedefin  haziran ayı olduğunu açıkladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

  1. Gülsüm dedi ki:

    Müracaat afı çıkacak mı acaba bilgisi olan var mı acaba

  2. Gülsüm dedi ki:

    2024 muhacarat afı ne zamnan çıkacak