SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Motosiklet yarışçısı İlayda Yağmur Yılmaz, rekorları ve ‘ilk’leriyle rakipsiz! Türkiye’nin en süratli bayanı | Bankadan kredi çekip yarışlara katıldı

Ülkemizin birinci ve tek ‘milli’ bayan motosiklet yarışçısı olan İlayda Yağmur Yılmaz 2 yıldır Avrupa Bayanlar Şampiyonası 300 cc kategorisinde yarışıyor. 19 yaşında birinci binişinde aşık olduğu, 24’ünde yarışa başladığı motosiklet İlayda Yağmur Yılmaz’ın tüm hayatı olmuş. Türkiye’de rakibi olmayan ulusal atlet, “Avrupa şampiyonu ile aramda 2 saniye fark var. Bu farkı kapatabilirim lakin eşit kaidelerde yarışmıyoruz. Avrupalı rakiplerim şu anda kampta antrenman yapıyor, ben ise buradayım ve işe gidiyorum. Ben kazandığımı motosiklete harcıyorum, onlar ise yarışçılıktan para kazanıyor” diyor.

Motosiklet yarışçısı İlayda Yağmur Yılmaz, rekorları ve ‘ilk’leriyle rakipsiz! Türkiye’nin en süratli bayanı | Bankadan kredi çekip yarışlara katıldı
Akacan The Mall
27.03.2023 09:24
0
A+
A-

Motosiklet yarışçısı İlayda Yağmur Yılmaz, rekorları ve ‘ilk’leriyle rakipsiz! Türkiye’nin en süratli bayanı | Bankadan kredi çekip yarışlara katıldı
Ülkemizin birinci ve tek ‘milli’ bayan motosiklet yarışçısı olan İlayda Yağmur Yılmaz 2 yıldır Avrupa Bayanlar Şampiyonası 300 cc kategorisinde yarışıyor. 19 yaşında birinci binişinde aşık olduğu, 24’ünde yarışa başladığı motosiklet İlayda Yağmur Yılmaz’ın tüm hayatı olmuş. Türkiye’de rakibi olmayan ulusal sportmen, “Avrupa şampiyonu ile aramda 2 saniye fark var. Bu farkı kapatabilirim lakin eşit koşullarda yarışmıyoruz. Avrupalı rakiplerim şu anda kampta egzersiz yapıyor, ben ise buradayım ve işe gidiyorum. Ben kazandığımı motosiklete harcıyorum, onlar ise yarışçılıktan para kazanıyor” diyor.

İlayda Yağmur Yılmaz… Birçok kişi bu ismi birinci defa duymuş olabilir lakin başardığı işlerle herkesin kesinlikle tanıması, bilmesi gereken bir sportmen. 32 yaşındaki İlayda bir motosiklet yarışçısı. Türkiye’nin en süratli bayanı. Motosikletiyle saatte 314 km üzere inanılmaz bir sürate ulaşmış. “O suratı yaptığımda 23 yaşındaydım, şimdiki aklım olsa katiyetle yapmazdım!” diyor lakin halihazırda yurt içi ve yurt dışında katıldığı yarışlarda da ortalama 200 km hız yapıyor. İlayda, motosikletle birinci defa 19 yaşında tanışıyor. Biner binmez de aşık oluyor. “Bir arkadaşımın babasının kullandığı motosiklete binmiştim. Adam gaz verdikçe memnunluktan öldüm! O kadar sevdim yani” diyor.

YARIŞA GİDEMEDİĞİM İÇİN BEDENİMDE YARALAR ÇIKTI

Akacan The Mall

Hemen o gün motosiklet almaya karar veriyor. Mevzuyu anne babasına açıyor lakin konutta kıyamet kopuyor! “Yaşın çok küçük. Üstelik bir kızsın” diye karşı çıkıyorlar. Lakin o dinlemiyor, 2 sene para biriktirip 21 yaşında birinci motosikletini alıyor. 3 yıl sonra da birinci yarış tecrübesini yaşıyor, erkeklerin ortasında tek bayan atlet olarak. 32 yaşındaki İlayda yaklaşık 9 yıldır pistlerde yarışıyor. Daha doğrusu müsabakaya çalışıyor zira Türkiye’deki pist sorunu nedeniyle birden fazla vakit idman dahi yapamıyor. Müsabakayı o kadar çok seviyor ki, “Yarışa gidemediğim vakitlerde ıstıraptan bedenimde yaralar çıkıyordu” diyor.

BANKADAN KREDİ ÇEKİP YARIŞLARA KATILDI

9 yıllık yarışçılık mesleğinin 6’sını pist sorunu nedeniyle boş geçirmek zorunda kalan İlayda, buna karşın yılmamış, daima devam etmenin bir yolunu aramış ve bulmuş da… “Param epey Yunanistan’daki Serres pistine gidip idman yaptım. Param epey diyorum zira birden fazla vakit sponsor da bulamadım; bankadan kredi çekip yarışlara katıldım. Hala de borç ödüyorum” diyen İlayda Yağmur Yılmaz, son 2 yıldır Avrupa Bayanlar Şampiyonası’nda 300 cc kategorisinde yarışıyor. 

YILLIK YARIŞ MASRAFI 90 BiN EURO

Motosiklette Türkiye’nin birinci ve tek bayan ulusal sportmeni olan İlayda Yağmur Yılmaz’a, “Avrupa Şampiyonası’nda bahtın ne?” diye soruyorum. “Avrupa şampiyonu ile aramda yalnızca 2 saniye fark var. Bu farkı kapatabilirim. Lakin…” diyor ve başlıyor anlatmaya: “Rakiplerim şu anda İspanya’da kampta. Her gün idman yapıyorlar. Ben ise buradayım, yarın sabah kalkıp işe gideceğim. Ben kazandığımı motosiklete harcıyorum, onlar ise bu işten para kazanıyor. Onlar her yarışa katılıyor, ben kimilerine…” Motosiklet dahil bir yıllık yarış masrafının 90 bin Euro’yu tuttuğunu söyleyen İlayda, kâfi sponsor dayanağı bulamadığı için bu paranın büyük kısmını cebinden harcadığını tabir ediyor.

MOTOSiKLET HAYATINI DEĞiŞTiRDi

Çok başarılı bir eğitim mesleği olan İlayda Yağmur Yılmaz, Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu. “Üniversiteden sonra Harvard’da MBA yapmayı, büyük şirketlerde çalışmayı hayal ediyordum. Lakin motosikletle tanışmam beni farklı bir istikamete çevirdi” diyen İlayda, alanında öncü olmanın zorluklarını tabanına kadar yaşıyor. İdman, yarış, motosiklet temini ve bakımı üzere meselelerle tek başına uğraşan İlayda Yağmur, bir yandan 20 civarında küçük çocuğun motosiklet eğitimine dayanak veriyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.