SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Moskova’dan dikkat çeken imajlar: Binlerce asker sokağa indi! – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

Moskova’dan dikkat çeken imgeler: Binlerce asker sokağa indi!Rusya’da 9 Mayıs’ta kutlanacak olan ‘Zafer Bayramı” öncesinde Rus ordusu, Kızıl …

Moskova’dan dikkat çeken imajlar: Binlerce asker sokağa indi! – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
Akacan The Mall
06.05.2022 13:22
0
A+
A-

Moskova’dan dikkat çeken imgeler: Binlerce asker sokağa indi!
Rusya’da 9 Mayıs’ta kutlanacak olan ‘Zafer Bayramı” öncesinde Rus ordusu, Kızıl Meydan’da askeri geçit merasimi provası gerçekleştirdi. Dünyadaki tüm gözler Rusya için kritik kıymete sahip merasime kilitlenmişler Putin’in meydanda yapacağı konuşma için tezler havada uçuşuyor.

Dünya 3 gün sonra Rusya’nın başşehri Moskova’da kutlanacak Zafer Bayramı kutlamalarına kilitlendi. Her yıl başşehir Moskova’daki Kızıl Meydan’da düzenlenen bayram kutlamalarına askeri gücün sergilendiği geçit merasimi damga vuruyor. Rusya’nın yeni silahlarını ve askeri birliklerini dünyaya sergilediği geçit merasimi, bu sene Ukrayna’daki savaşın gölgesinde gerçekleşecek.

TÜM GÖZLER PUTİN’DE! SEFERBERLİK İLAN EDEBİLİR

Akacan The Mall

Ukrayna’ya başlattığı savaş beklediğinden çok daha uzun süren ve alanda büyük kayıplar veren Putin’in  zafer merasiminde savaşa dair kıymetli bildiriler vermesi bekleniyor.

Batılı yetkililer ve Ukrayna istihbaratı Putin’in bu yılki Zafer Bayramı’nı Donbas bölgesinde bir zafer ilan etmek için kullanabileceğini öne sürerken askeri analistler Putin’in kitlesel bir seferberlik ilan edebileceğini düşünüyor.

PROVALAR YAPILDI

Büyük merasime sayılı günler kala Moskova’da hazırlıklar hızlandı. Rus ordusu dün akşam Moskova’daki Kızıl Meydan’da 2 prova gerçekleştirdi. Provada yüzlerce asker yürüyüş yaptı, zırhlı araçlar gösterildi. 

‘Z’ HARFİ DAMGASINI VURACAK

Moskova bu yılki merasim için 12 yıldır ortada görünmeyen ‘Kıyamet günü uçağını’ sahneye çıkarırken Rus hava kuvvetleri Moskova semalarında uçuş provası gerçekleştirdi. Filo’un ‘Z’ harfi formunda uçması dikkatlerden kaçmadı.

Ukrayna savaşı sonrası Rusya’nın sembolü haline gelen ‘Z’ harfi Avrupa’da ‘gamalı haç’a benzetilirken Ruslar tarafından ağır ilgi görüyor. Putin’i destekleyen binlerce kişi kıyafetlerinde, otomobillerinin camlarında hatta binalarında ‘Z’ sembolünü taşıyor. 

Provalarda sergilenen askeri araçların üzerinde de görünen sembol bu yılki merasime damgasını vuracak üzere görünüyor.

ARGÜMANLARA HAVADA UÇUŞUYOR

Rusya için büyük değer taşıyan ve son yıllarda propaganda aracına dönüşen ‘Zafer Bayramı’ bu sene büyük sürprizlere sahne olabilir. Putin’in değerli açıklamalar yapması beklenen merasimle ilgili ortaya sayısız argüman atıldı.

Bu tezlerden en dikkat çekeni ‘Rusya’nın resmi savaş ilanı’. CNN şimdiye kadar Ukrayna’ya başlattığı işgal için ısrarla ‘savaş’ yerine ‘Askeri operasyon’ sözünü kullanan Rusya’nın Zafer Bayramı’nda resmi olarak savaş ilan edebileceğini ileri sürdü.

Ukrayna merkezli Savunma Stratejileri Merkezi ise 9 Mayıs Zafer Günü’nde Rus askerlerinin yakaladığı 500 savaş esirinin Kızıl Meydan’dan geçmeye zorlanabileceğini tez etti.

9 MAYIS RUSYA İÇİN NEDEN BU KADAR DEĞERLİ?

Rusya, her yıl 9 Mayıs’ta İkinci Dünya Savaşı’ndaki zaferini kutluyor. Zafer Günü ülkede birçok aile için çok manalı bir bayram. Pekala bu tarih Ruslar için neden bu kadar kıymetli? İşte karşılığı…

İkinci Dünya Savaşı, bugüne kadarki en büyük savaştı. Savaş Eylül 1939’da Almanya’nın Polonya’yı işgal etmesiyle başladı ve 1945’te sona erdi. Savaşta on milyonlarca insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan da konutlarını terk etmek zorunda kaldı.

Sovyetler Birliği bu savaşta Nazi Almanya’sını mağlubiyete uğratan ittifakın bir kesimiydi ve muhtemelen savaştan en çok etkilenen ülkeydi. Zira savaşın büyük kısmı Rusya topraklarında yaşandı.

Mayıs 1945’te Almanya İkinci Dünya Savaşı’nda şartsız teslim mutabakatı imzalayarak Avrupa’da yenilgiyi kabul etti. Bu doküman, kıtadaki savaşı durdurdu. Lakin Asya’da Japonya’yla savaş birebir yılın Ağustos ayına kadar sürdü.

Mutlak teslimiyet muahedesi Berlin yakınlarında 8 Mayıs’ta imzalandı. Almanlar, mahallî saatle 23.01’de tüm operasyonlarını durdurdu. Rusya’da saat gece yarısını geçmişti.

Bu nedenle Zafer Günü birçok Avrupa ülkesi ve ABD’de 8 Mayıs’ta Rusya, Sırbistan ve Belarus’ta ise 9 Mayıs’ta kutlanıyor.

İDEOLOJİK BİR ARACA DÖNÜŞTÜ

Zafer Günü uzun ve kanlı bir savaşı söz ediyordu. Sovyetler Birliği’ndeki birçok aile yakınlarını kaybetti. Lakin kısa bir mühlet sonra Zafer Günü, anma hedefini aşarak devlet için ideolojik bir araca dönüştü.

21’inci yüzyılın başlarında Rus başkan Vladimir Putin, Zafer Günü’ne daha fazla ehemmiyet atfetti ve bu günü Rus kimliğinin ayrılmaz bir modülü haline getirmeye çalıştı.

Zafer Günü kutlamalarının boyutu büyüdü, fakat her geçen yıl hâlâ yaşayan ve kutlamalara katılabilecek durumda olan gaziler ve görgü şahitlerinin sayısı azalıyordu.

Rusya’nın Nazizmi mağlubiyete uğratmaktaki anahtar rolüne ait resmi telaffuz 2020’de yapılan bir dizi değişikliğin modülü olarak anayasaya geçirildi.

Muhafazakar kıymetler ve milliyetçiliğe vurgu yapan bu değişikliklerle Rus vatandaşlarının zafer konusundaki tarihi resmi söylemi sorgulaması yasaklandı.


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Hakikat, Tarafsız ve Yeni Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir halde okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.