SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

MIT Technology Review’dan çarpıcı TOGG tahlili

Türkiye’nin Arabası Teşebbüs Kümesi, yerli ve ulusal araba olan Togg’un birinci teslimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapıldı. MIT Technology Review, Türkiye’nin elektrikli araba projesini mercek altına aldı ve dikkat çeken bir tahlil yayınladı…

MIT Technology Review’dan çarpıcı TOGG tahlili
Akacan The Mall
06.04.2023 12:06
0
A+
A-

MIT Technology Review’dan çarpıcı TOGG analizi
Türkiye’nin Arabası Teşebbüs Kümesi, yerli ve ulusal araba olan Togg’un birinci teslimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapıldı. MIT Technology Review, Türkiye’nin elektrikli araba projesini mercek altına aldı ve dikkat çeken bir tahlil yayınladı…

Dünyanın gözü birinci elektrikli arabasını muvaffakiyet ile üreten Türkiye’de…

TOGG’un yola çıkması dünyanın farklı bölgelerinde haber olurken MIT Technology Review’dan çarpıcı bir tahlil geldi.

Akacan The Mall

Zeyi Yang’ın kaleme aldığı yazıda 2023’ün Türkiye için son derece değerli bir yıl olduğunun altını çizildi.

‘GELECEKTEKİ EKONOMİK BÜYÜMENİN SEMBOLÜ’

‘2023 aslında Türkiye için büyük bir yıl, fakat yalnızca cumhuriyetin 100. yıl dönümü olduğu ve yaklaşan bir seçim olduğu için değil’ diyen Yang şu değerlendirmede bulundu;

‘İşin teknoloji tarafında, ülkenin gelecekteki ekonomik büyümenin bir sembolü olan birinci yerli elektrikli aracı satışa çıktı.’

Elektrikli araçların klâsik otomotiv sanayisine meydan okuduğunun belirtildiği yazıda bu alanda yapılan yatırımların süratli büyüyen bir pazara girme bahtı sunduğunun altı çizildi.

TOGG için ‘Şimdiden epeyce tanınan görünüyorlar’ diyen Yang, aracın birinci sahibi olmak için müracaatta bulunan 180 binden fazla kişi olduğunu yazdı.

Çin’in izlediği yol ile Türkiye’nin şu anda izlediği yol ortasında pek çok benzerlik olduğunu belirten Yang, yazısında şu sözlere yer verdi;

‘ Bu işe sıfırdan başlamak zordur; Bir elektrikli aracın en kıymetli modülü olan pilleri yapmak daha da zordur. Bu nedenle Türkiye tek başına ilerlemiyor ve bunun yerine Çin’in en büyük pil şirketlerinden biri olan Farasis ile paydaşlık kuruyor.’

İŞTE TOGG’UN EŞSİZ ÖZELLİKLERİ

Kesintisiz bir mobilite tecrübesi sunmak için oluşturulan Tru.ID altyapısı, akıllı aygıtınızın şahsileştirilmiş hizmetlerine erişebileceğiniz ve uygulamaları kaldığınız yerden kullanabileceğiniz ekosistem kimliğinizdir.

TRUMORE AKILLI YAŞAM

Trumore ile entegre çalışan bu akıllı ömür platformuyla günlük ömrünüzü kolaylaştırır. Akıllı konut ve kent sistemleri ile size özel, yapay zeka dayanaklı, gelişmiş bir ilişki kurabilirsiniz. Üçüncü hayat alanınız olan T10X üzerinden, mesken ve iş üzere başka ömür alanlarınızı yönetebilirsiniz.

TRU.STORE KONTAKLI ARAÇ HİZMETLERİ

T10X’in multimedya sisteminde yer alan Tru.Store Uygulama Mağazası ile gün içinde gereksiniminiz olacak uygulamaları akıllı aygıtınıza yükleyebilirsiniz.

TRUMORE DİJİTAL ASİSTAN

Akıllı hayat ekosistemindeki yol arkadaşınız Trumore Dijital Asistan, size süreçlerinizi sesli komut ile yapma imkânı sunar. Size özel teklifler yapan, hayat şeklinizi ve hareketlerinizi öğrenen bu yapay zekâ takviyeli asistan, günlük hayatınızı kolaylaştırmak için çalışır.

TRUMORE GEZ

Trumore Gez uygulaması, gerçek vakitli navigasyon özelliklerini ve iş ortakları tarafından sağlanan mobilite hizmetlerini birbirine entegre ederek T10X için eşsiz bir tecrübe hazırlar.

YÜKSEK SÜRATLİ DATA KULLANIMI

T10X sahip olduğu teknoloji ile internete bağlıdır. Bu yüksek süratli data kullanımı, size nerede olursanız olun daima çevrimiçi olma imkânı sunar.

TRUMORE E-CÜZDAN VE DİJİTAL VARLIK CÜZDANI

Trumore uygulamasında yer alan E-Cüzdan ve Dijital Varlık Cüzdanı ile Togg ekosistemindeki tüm finansal süreçleriniz elinizin altındadır. AVAX alt yapısını kullanan bu işlevler ile şarj ödemelerinizi, rezervasyonlarınızı ve NFT süreçlerinizi çarçabuk gerçekleştirebilirsiniz.

TRUMORE DİJİTAL SANAT GALERİSİ

T10X’inizi bir taşınabilir sanat galerisine dönüştüren bu uygulama ile dünyaca ünlü dijital sanatkarların yapıtlarını kolaylıkla bulabilirsiniz. T10X’inizi şahsileştirme imkanı veren taşınabilir galeri; sizi dijital dünyanın kapılarının arkasında, şahsileştirilmiş ve öncelikli bir seyahate çıkarır.

UÇTAN UCA EKRAN

Akıllı aygıtın dijital kokpiti; 12.3 inç dijital gösterge paneli, sürücüyü ve ön yolcuyu sarmalayan eşsiz 29 inç bilgi-eğlence ekranı ve tüm işlevlerin denetimine yardımcı olan 8 inçlik kumanda ekranından oluşur. Sınıfında örneği olmayan uçtan uca ekran; araba kullanma tecrübenizi, seyahat konforunuzu ve çevrim içi yaşantınızı diğer bir boyuta taşırken, ön yolcunun da kullanabileceği eğlenceli içeriklere erişim sağlar.

?

MERİDİAN PREMİUM SES SİSTEMİ

Yeni kuşak Meridian Premium Ses Sisteminin T10X’e özel akustik şeması ve teknolojisi ile seyahatleriniz esnasında üstün bir ses tecrübesi yaşayabilirsiniz.

TİZ HOPARLÖRLERİ

Yüksek frekanslı bu hoparlörler, insan kulağının algıladığı yüksek sesleri karşılar. BAS HOPARLÖRLERİ Daha düşük ve derin frekanslar için geliştirilmiştir.

ÜÇ BOYUTLU SES

Size daha gerçekçi bir tecrübe sunar.

DERİN BAS HOPARLÖRLERİ

Her noktadan eşit hissedilen optimal bas sesleri verir T 10X’in tüm noktalarında sabit bir sahne performansı deneyimi yaşatır.

ANA HOPARLÖR

T 10X’in tüm noktalarında sabit bir sahne performansı deneyimi yaşatır.

ANAHTARSIZ GİRİŞ

T10X, size anahtarsız giriş imkânı sunar. Anahtarınız cebinizde yahut çantanızdayken ön kapı kollarına ya da bagaj kapağında yer alan bagaj açma butonuna dokunarak T10X’inize erişim sağlayabilirsiniz.

ISITMALI ÖN/ARKA KOLTUKLAR

Ön ve art koltuklardaki ısıtma sistemi, T10X’in içindeki tüm yolculara sıcak ve konforlu bir seyahat tecrübesi sağlar. 

ELEKTRİKLİ VE HAFIZALI ÖN KOLTUKLAR

T10X’inizde koltuklarınızı sizin için en konforlu sürüşü sağlayacak biçimde ayarlayabilir ve bu ayarları kaydedebilirsiniz. Böylelikle birden fazla kullanıcı, tek tuşla kendi koltuk durumunu en süratli halde ayarlayabilir.

KABLOSUZ ŞARJ

T10X’inizin ön konsolunda yer alan kablosuz şarj ünitesi, telefonunuzu kolay ve süratli bir halde şarj eder. 

ELEKTRİKLİ OTOMATİK AÇILIR/KAPANIR BAGAJ

Anahtar yahut bagaj kapağı üzerindeki tuş yardımıyla T10X’inizin bagajını çok daha rahat bir formda açabilir ya da kapatabilirsiniz

KÖR NOKTA ASİSTANI

T10X, art kısmında bulunan iki radar yardımıyla yandaki şeritlerden gelen araçları tespit eder ve yan aynalarda bulunan ikaz ışıkları ile kullanıcıya bilgi aktarır. Bu anlarda şoför şerit değiştirmek için sinyal verirse ikaz lambaları yanıp sönerek muhtemel bir çarpışmayı önler.

OTOMATİK PARK ASİSTANI

Park sensörleri yardımıyla çalışan bu sistem, kullanıcı müdahalesi olmaksızın otonom park yapma imkanı verir. Gaz, fren, direksiyon ve vites denetimi büsbütün T10X tarafından yapılır. Kullanıcı yardımı gereken şartlar ve aktüel park durumu aygıt ekranından takip edilebilir. Bu asistan hem park etme hem de park yerinden çıkmak için kullanılabilir. 

DUR-KALK İŞLEVLİ AKILLI ADAPTİF SÜRAT SABİTLEYİCİ

Adaptif sürat sabitleyici, sürüş suratını öndeki trafiğe nazaran otomatik olarak ayarlayarak kullanıcılara eşsiz bir sürüş tecrübesi sağlar. Sistem, aygıtın büsbütün durması halinde bile kullanıcıdan alacağı komutla takibin devam etmesini sağlayabilir. Dur-kalk işlevli akıllı adaptif sürat sabitleyici, trafik işareti algılama yardımıyla sürat limitlerini de etkin olarak öğrenir. 

KAMERALI ŞOFÖR DİKKAT ASİSTANI

T10X’te bulunan kızılötesi kamera, kullanıcının göz ve baş hareketlerini inceleyerek tahlil eder. Sistem, kullanıcının yola gereğince odaklanamadığını yahut yorgun olduğunu tespit ettiğinde görsel ve işitsel ikaz verir.

AKILLI ŞERİT TAKİP SİSTEMİ VE ŞERİTTEN AYRILMA UYARISI

Akıllı şerit takip sistemi, çok işlevli ön kamera yardımıyla şeritleri algılar, şeritten dışarı hakikat bir kayma olduğunda sürücüyü uyarır ve gerektiğinde ufak hareket düzeltmeleri ile T10X’i şeridinde meblağ. 

TRAFİK İŞARETİ ALGILAMA SİSTEMİ

T10X’in çok işlevli kamerası yardımıyla okunan trafik levhalarındaki bilgi dijital gösterge panelinde gösterilerek şoför uyarılır. Asistan sistemler, bu bilgiyi kullanarak T10X’in suratını ayarlar. 

ÖN VE ART ÇAPRAZ TRAFİK UYARILARI

Ön çapraz trafik uyarısı, sağdan yahut soldan gelen trafiği tespit ederek muhtemel bir çarpışmayı önler. Bu sistem bilhassa park alanlarından çıkarken ve kavşaklardan dönerken şoförün göremediği kör noktalarda tesirli olur. Sistem öncelikle kullanıcıyı uyararak durumdan haberdar eder ve gerekirse frenleme yaparak aygıtı durdurur. Art çapraz trafik uyarısı da T10X’in geri hareket ettiği senaryolarda devreye girer.

ADAPTİF ŞOFÖR ASİSTANI

Adaptif şoför asistanı, dur-kalk işlevli adaptif akıllı sürat sabitleyici ile akıllı şerit takip sisteminin bir ortada çalışmasıyla fonksiyonel hale gelir. Bu asistan, şerit çizgilerinin okunamadığı durumlarda öndeki aracı 60 km/saat sürate kadar takip edebilir. Birebir vakitte şoförün kullanım alışkanlarını öğrenerek kendini adapte eder ve kullanıcıya daha konforlu bir sürüş tecrübesi sağlar. 

YOĞUN TRAFİK

Yoğun trafik pilotu, kullanıcının direksiyon dahil tüm denetimleri T10X’e bırakmasını sağlar. Asistan pilot T10X’in şeritteki pozisyonunu ve takip aralığını düzenleyerek ağır trafikte konforlu bir sürüş deneyimletir. Kameralı şoför dikkat asistanı yardımıyla şoförün dikkat düzeyi ölçülür, gerektiği halde sistem ihtar verebilir ya da inaktif hale gelebilir. Bu özellik 15 km/saat sürate kadar kullanılabilir. 

ÖN ÇARPIŞMA UYARISI VE ACİL DURUM FRENİ

Bu sistem yardımıyla T10X, sürüş rotasındaki öbür araçları ve yayaları tespit eder. Çarpışma tehlikesi oluşturan rastgele bir durumda sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyararak muhtemel bir çarpışmayı engellemeye yardımcı olur, gerektiği halde fren yapar.

?

TASARIMIN İLHAM NOKTALARI

T10X, çağdaş ve özgün dizaynında Anadolu topraklarının esaslı simgelerinden biri olan laleden esinlenir. Akıllı aygıtın yoldaki imzası olan ön ızgarasına, bütünsel şıklığı tamamlayan jantlarına ve iç yer ayrıntılarına çağdaş bir incelikle işlenen lale figürleri, coğrafyamızın kültür mirası ile olan bağını vurgular.

T10X’in keskin sınırları, ön taraftan başlayarak yan ve art dizaynında akıcı bir devamlılık sağlar. Bu tasarım, yalın ve net çizgiler ile hayat bulur. Bumerang dizaynlı gündüz farları, ızgaralar ve far kümesi dizaynıyla tüm bakışları üzerine çeken etkileyici ön yüz, krom ayrıntılar ile şekillendirilir.

İNSAN ODAKLI TASARIM

T10X’in orta konsolu, iç yerin en değerli tarz ve işlev özelliklerinden biri olarak öne çıkar. Uçak kokpitini hatırlatan formuyla vites ve elektronik park freni işlevlerini barındıran konsol, ergonomisiyle dokunmatik kumanda ekranının denetim edilmesine de yardımcı olur. Dokunmatik ekranda kullanıcıyı merkeze alan orta yüz, sesli komut özelliğinin de takviyesiyle kumanda elemanlarını olabildiğince azaltarak iç yerin yalın ve sade dizaynını takviyeler.

GENİŞ VE FERAH ÖMÜR ALANI

Yeni bir hayat alanına dönüşen T10X, uzun aks aralığına sahip olmanın getirdiği avantaj ile 5 kişilik bir aileyi rahat ve konforlu bir formda ağırlar. Kabin içindeki yüksek baş uzaklığı ve sınıfının en uzun diz uzaklığı ile bir üst sınıfın konforunu sağlayan geniş ve ferah iç yer, uzun seyahatlerde eşsiz bir rahatlık ve keyif sunar. 

EURO NCAP STANDARTLARI

T10X’in tasarım, üretim ve mühendislik süreçlerinde memleketler arası standartlar temel alınmıştır. Avrupa pazarındaki arabaların güvenliğinin değerlendirildiği bağımsız Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek düzey olan 5 yıldızı alacak biçimde tasarlanmıştır.

ŞARJ TİPLERİ

T10X’inizi 3 farklı formda şarj edebilirsiniz. T10X’inizi, mesken tipi bir priz üzerinden, duvara monte bir AC şarj istasyonundan ya da muhteşem süratli DC şarj istasyonlarından her yerde inançla şarj edebilirsiniz.

TOGG, standart konut prizi 3.7 kW, AC 22 kW, DC 180kW olarak azamî güç düzeylerinde şarj edilebiliyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.