SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Mimarlık Şirketi Nasıl Açılır?

Mimarlık Şirketi Nasıl Açılır?
Akacan The Mall
02.01.2023 11:05
0
A+
A-

Firmanıza özel ÜCRETSİZ maliyet tablosu için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Anahtar teslim işlerinizi hızlı bir şekilde kuruyoruz.

Bilet; mimar, ofis, şirket, açılış, kuruluş, 2021, mimarlık ofisi nasıl açılır, mimarlık ofisi açma yetkileri, kimler mimarlık ofisi açabilir, mimarlık şirketi kurma prosedürleri, mimarlık ofisi açma maliyeti 2021, maliyeti mimarlık işi kurmak, dekorasyon işi nasıl açılır, dekorasyon işi açmak için izinler, dekorasyon işi kurmak için gerekli izinler 2021, dekorasyon ve mimarlık sanal ofis kurmak için gerekli belgeler 2021, mimarlık ofisi nasıl açılır?

Bir mimarlık şirketi nasıl açılır? Mimarlık şirketi kurmanın prosedürleri nelerdir, Mimarlık şirketi nasıl kurulur, Mimarlık şirketi açmanın maliyeti nedir, Mimarlık şirketi kurmanın maliyeti nedir, Mimarlık şirketi kurmanın maliyeti nedir, Bir mimarlık şirketi açarken toplam masraflar ne kadardır? Mimarlık firması için gerekli izinler, Mimarlık firması açmak için gerekli belgeler, Mimarlık firması kuruluş ücreti ne kadar, Mimarlık ofis firması nasıl kurulur, Mimarlık ofisi kurmak için gerekli olan evraklar, Mimarlık ofisi kurmak için gerekenler, Ne kadar mimarlık ofisi açmanın toplam maliyeti nedir?

Mimari, projelendirme ve dekorasyon ofisi faaliyetlerine uygun işyeri açmak için şahıs şirketi kurulabileceği gibi, şirketin özelliklerine ve büyüklüğüne göre sermaye şirketleri tarafından da tercih edilebilir. Şirketin gerçek kişi veya sermaye şirketi olması kanunlar açısından fark etmez. Ancak, sermaye şirketleri her zaman daha prestijlidir ve daha büyük bir ticari itibara sahiptir.

Akacan The Mall

İnşaat şirketi açılış işlemleri ve gerekli izinler

Yeni oluşturulan mimarlık ofisi/şirketinin resmi kaydı ve gerekli izinlerin alınma süresi tercih edilecek şirket türüne göre (şahıs veya anonim şirket) birkaç gün arasında değişecektir. Mimarlık Bürosu şahıs şirketi olarak kurulduğunda gerekli belgeler hazırlanırsa aynı gün vergi levhası alınabilirken, halka açık limited şirketlerde veya anonim şirketlerde bu süre ortalama 4 ila 6 iş günü olacaktır.

Mimarlık Bürosu/Şirket kuruluşunda, vergi levhasının alınmasından sonra belediyeden alınacak “işletme ve çalışma izni”, gerekli belgelerin alınmasından sonra birkaç gün sürecektir.

İşletme türlerine göre ayrıntılı kuruluş adımları ve kuruluş giderleri hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz;

1 – Şahıs Şirketi

Şahıs şirketi kurma işlemleri

Kollektif ortaklığın kuruluş şartları – Kolektif ortaklık

2- Sermaye şirketleri

Halka açık bir limited şirket kurma prosedürleri

Anonim şirketin kuruluş şartları

CABINET D’MİMARLIK AÇILIŞININ MALİYETİ NE KADARDIR?

MİMARLIK ŞİRKETİ KURULUŞ ÜCRETLERİ NELERDİR?

Mimarlık ofisi/şirketi kurma sürecinde ortaya çıkan masrafları hesaplamak için öncelikle şirketinizin hukuki türüne karar vermelisiniz. En popüler şirket türleri şahıs şirketleri, limited şirketler ve anonim şirketlerdir.

MİMARLIK ŞAHSİ ŞİRKET AÇILIŞ ÜCRETİ / MİMARLIK OFİSİ ŞAHSİYET ŞİRKET KURULUM MALİYETİ;

Mimarlık Bürosu, kabaca küçük ölçekli mimari faaliyetlere uygun bir şahıs şirketidir. Kuruluş maliyetlerinin düşük olması nedeniyle yıllık net karı 30.000 TL’nin altında olan küçük işletmeler için önerilir. Ancak, yıl içindeki toplam kârınız 30.000 TL’den fazla ise, şahıs şirketi artan vergi oranı nedeniyle menfaatini kaybedecektir.

Anonim şirketler mimarlık ofisi/şirket kurulumunda da Türkiye’de en çok rağbet gören şirket türlerinden biridir. Büyük ölçekli mimarlık ofisleri/firmaları için oldukça uygundur. İş ilişkileri karşısında saygın ve prestijli olan anonim şirketler ile halka açık limited şirket, halka açık limited şirket gibi finansal kuruluşlar arasındaki fark; Limited şirketlerde en fazla 50 ortak kabul edilebilirken, anonim şirketlerde ortak sayısında bir sınırlama yoktur. Öte yandan, şirket kârı arttıkça vergi oranının sabit kalması da yüksek kârlı şirketler için bir avantajdır.

2021 yılında sanal ofisi anonim şirketi kurmanın ortalama maliyeti 2.600 TL’den başlayıp 2.700 TL’ye çıkıyor. Tüm kuruluş giderleri bu maliyete dahil olmakla birlikte şirketinizin özellikleri, iştirak sayısı, sermaye miktarı ve faaliyet alanı sayısı gibi kriterlere bağlı olarak bir miktar artabilir.

Anonim şirket kurulumu hakkında ayrıntılı bilgi için bkz.

ŞİRKET KURMA ŞİRKETİ KURMA 2021 ŞİRKET KURMA MALİYETİ

MİMARLIK BÜROSU AÇMA VE İŞLETME YETKİLERİ

Mimarlık ofisi/şirketi kuruluşuna yönelik resmi işlemlerde, vergi dairesi, ticaret odası ve sosyal güvenlik kurumu (SGK) kayıtları otomatik olarak yapılmaktadır.

Resmi kuruluş işlemlerinin tamamlanması ve vergi levhasının alınmasından sonra mimarlık ofisi/şirketinin bağlı olduğu belediyeden işyeri açma ruhsatı alınması gerekmektedir. İşyeri açma ve işyeri açma ruhsatı için gerekli belgeleri belediyenizden öğrenebilirsiniz.

CABINET D’MİMARLIK AÇILIŞINDAN SONRA AYLIK OLARAK,

CABINET D’MİMARLIK AYLIK GİDERLERİ NELERDİR?

Mimarlık ofisi/şirketi kurulup gerekli izinler alındıktan sonra ticari faaliyetlere başlayabilir.

Mimarlık Ofisinin/İşletmenin ticari faaliyetleri devam ettiği sürece standart aylık giderleri aşağıdaki gibidir. Bu giderler, mimarlık sanal ofisinin büyüklüğüne, şirketin kar kaybı durumuna, işyeri kirasına, işçi sayısına ve şirketin benzer özelliklerine göre değişmekte olup;

1 – Katma Değer Vergisi – aylık KDV; Satışlarınız üzerinden tahsil ettiğiniz KDV’den mal alımları ve harcamalarınız için ödediğiniz KDV düşüldükten sonra kalan tutar.

2- Her ay bir çalışanınız varsa sigorta primi ve çalışanın gelir vergisi; Sigorta primi ve işçi gelir vergisi, işçi ücreti üzerinden hesaplanmaktadır. İşçiye ödenen net maaşın kabaca %47 ila %49’u gibi düşünebilirsiniz. Örneğin net asgari ücreti 2.324 TL olan bir işçi için ödenecek aylık sigorta primi ve işçinin gelir vergisi 1.133 TL’dir (%48,75).

not etmek; Sigorta primlerinizi her ay düzenli olarak öderseniz SGK 5 puan indirim sağlar. Asgari ücret için yaklaşık 100 TL olan indirim hesaplamaya dahil edilmedi.

3- Her ay BAĞKUR sigorta priminiz; BAĞKUR sigortası şirketi kurarken otomatik olarak başlar. Ancak Şirket sahibi/temsilcisinin başka bir işte devam eden sigortası varsa Bağkur’a kayıt ve prim ödeme zorunluluğu yoktur. 2020 yılı aylık tahvil primi ödemelerinizi her ay düzenli yapmanız durumunda indirimli olarak 868,18 TL’dir. Ancak ödeme yapılmadığı takdirde 5 puanlık indirim hakkı kaybedilecektir.

4- Üç ayda bir stopaj; Stopaj, kabaca, işçilerden işyeri kirası, serbest meslek makbuzu ve kesilen gelir vergilerinin yönetici sıfatıyla vergi dairesine ödenmesini ifade eder. Örneğin, bir işyerini gerçek kişiye kiralarsanız, mülk sahibinin elde ettiği kira gelirini gelir vergisi düşerek Devlete ödemeniz gerekir. İndirdiğiniz bu gelir vergisi bir stopaj vergisidir.

not etmek; Temmuz 2020’den itibaren sigortalı işçi çalıştıran işyerlerinde stopaj aylık sigorta primi ile birleştirilerek aylık olarak ödenecek. İşçisi olmayan şirketler üç ayda bir ödemeye devam edecek.

5 – Her üç ayda bir geçici vergi; Geçici vergi, şirket kazançları üzerinden ödenmesi gereken yıllık gelir vergisinin (şirketler için kurumlar vergisi) beyan edilip üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenmesini sağlayan vergidir. Yani şirketinizin üçer aylık dönem kârları üzerinden ödenen gelir vergisi/kurumlar vergisidir. Ödenen geçici vergiler yıllık gelir vergisi/kurumlar vergisinden mahsup edilir.

6 – Yıllık gelir vergisi veya kurumlar vergisi; Şirketin yıllık net karı üzerinden hesaplanır ve ödenir. Ön ödemeli geçici vergileriniz varsa bunlar düşülür.

7 – Yıl içindeki yasal defter sertifikalarınız; Şahıs şirketleri defteri kebir raporlama sistemine geçtikleri için defteri kebir tasdik etmemektedirler. Ayrıca e-defter uygulamasını benimseyen şirketlerin defterleri sertifikalandırılmamaktadır.

8- Yıl boyunca bir meslek odasına yaptığınız katkılar; Bağlı olduğunuz meslek odasının katkısı. Şirketler için Ticaret Odası üyelik ücreti.

9 – Aylık Muhasebe Hizmet Bedeli; Alacağınız muhasebe hizmetleri için ödenmesi gereken aylık ücretlerdir. Muhasebe hizmetlerinde önemli olan kaliteli hizmeti doğru yerde almaktır.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.