SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Milyonlar izledi… ABD’deki ilkokul katliamından sonra söyledikleri gündeme damga vurdu!

Milyonlar izledi… ABD’deki ilkokul katliamından sonra söyledikleri gündeme damga vurdu!Dünya bir kere daha ABD’de yaşanan bir okul katliamıyla …

Milyonlar izledi… ABD’deki ilkokul katliamından sonra söyledikleri gündeme damga vurdu!
Akacan The Mall
25.05.2022 13:52
0
A+
A-

Milyonlar izledi… ABD’deki ilkokul katliamından sonra söyledikleri gündeme damga vurdu!
Dünya bir kere daha ABD’de yaşanan bir okul katliamıyla sarsıldı. Teksas eyaletine bir ilkokula saldıran 18 yaşındaki Salvador Ramos 19 öğrenci ve 2 öğretmeni öldürdü. Yaşananlar tüm dünyanın kanını dondururken sayısız siyasetçi ve ünlü bahisle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Fakat hiçbiri NBA ekibi Golden State Warriors’un Koçu Steve Kerr’in konuşması kadar ses getirmedi…

“Basket bol kıymetli değil. Basketbol konuşmak istemiyorum. Ne vakit bir şeyler yapacağız?” diye bağırdı ve yumruklarını masaya vurdu. “Yorgunum. Buraya gelip her seferinde oradaki perişan ailelere başsağlığı dilemekten çok yoruldum. Çok yoruldum, kusura bakmayın, suskunluk anlarından bıktım. Yeter! “

Bu haklı ve göz yaşartan isyan NBA’de yarışan Golden State Warriors’ın koçu Steve Kerr’den geldi. Kerr dün gece, ekibi, Dallas Mavericks’e karşı Batı Konferansı finallerinin 4. maçına girerken maç öncesi basın toplantısında basketbol hakkında konuşmak istemedi. Kerr bunun yerine toplumsal medyada on milyonlarca paylaşılan çok çarpıcı bir konuşma yaptı.

Akacan The Mall

Kerr, Türkiye saatiyle sabaha karşı Teksas, Uvalde’deki Robb İlköğretim Okulu’nda meydana gelen silahlı akına atıfta bulunarak, “Buradan 400 mil uzakta, 14 çocuk öldürüldü. Ve 1 öğretmen” dedi ve çok değerli bir noktaya parmak bastı: “Buna karşı hissizleşmemeliyiz.”

Kerr’in masaya vurduğu yumruk büyük ses getirdi

“MAMA ALMAK SİLAH ALMAKTAN ZOR”

Kadronun oyuncularından Damion Lee ise ABD’deki bebek maması meşakkatine gönderme yaparak, “Silahlar bu kadar kolay erişilebilir olmamalı. Şu anda bir silah almak bebek maması almaktan daha kolay. Yaşadığımız ülkede buna şahit olmak inanılmaz” dedi.

Teksas Kamu Güvenliği Departmanı sözcüsüne nazaran, meyyit sayısı bu konuşma yapıldıktan sonra 19 çocuk ve 2 öğretmene yükseldi. Teksas Valisi Greg Abbott, ilkokula tabanca ve muhtemelen bir de tüfekle giren Uvalde Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki şüphelinin de öldüğünü söyledi.

Kerr, uzun müddettir silahlı şiddete karşı açık sözlülüğüyle tanınıyor. Babası 1984’te Beyrut’ta bir terörist akında vurularak öldürülen Kerr, profesyonel hayatının birçoklarını silah yasası ıslahatı daveti yaparak geçirdi.

KERR DE BABASINI SİLAHLI ATAKTA KAYBETMİŞTİ

Ferdî silahlanmayla ilgili yasa tasarısı 2021’in başlarında ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti, lakin hiçbir vakit Senato katına ulaşmadı. Kerr, “Oy vermemelerinin bir nedeni var” dedi. “Güçlerini ellerinde tutmak istiyorlar.”

Kerr, kameraya bakarak konuşmasına devam etti, “Bu yüzden size soruyorum: [Senato Azınlık Lideri] Mitch McConnell, okul ve süpermarket akınları hakkında bir şey yapmayı reddeden tüm senatörlere soruyorum. Size soruyorum: Kendi güç dileğinizi çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve kiliseye gidenlerin hayatlarının önüne mi koyacaksınız? Zira o denli görünüyor. Her hafta yaptığımız şey bu.”

Kendi babasını da bir silahlı akında yitiren Kerr hayatı boyunca silah maddeleriyle ilgili çalıştı

Warriors yıldızı Stephen Curry de Mavericks’in 119-109 kazanacağı maça gelen herkesin aklında şut atmak olduğunu söyledi ve “Bu koşullar altında, ne olduğunu bilerek dışarı çıkıp basketbol oynamaya” odaklanmanın zorluğunu kabul etti. Curry “Çocuklarım var. Onları her gün okula gönderiyorum. Onları orada bırakıyorum. Ve evlatlarını bir okul taarruzunda kaybeden ailelerin acısını tüm kalbimle hissediyorum” kelamlarını kullandı.

Son taarruz, yaklaşık on yıl evvel Connecticut, Newtown’daki Sandy Hook İlköğretim Okulu’nda silahlı bir kişinin 20 çocuğu ve altı yetişkini öldürmesinden bu yana bir ABD ilkokuluna yapılan en kanlı akın oldu. Ve bu olay, New York, Buffalo’da bir süpermarkette, zırhlı ve silahlı bir kişinin 10 siyahı ve emekçiyi yetkililerin ırkçı bir atak olarak nitelendirdiği biçimde öldürmesinden yalnızca 10 gün sonra yaşandı.

Kerr, artık hürmet duruşlarından bıktım demesine karşın taarruzun kurbanlarını bu türlü andı…

HÜRMET DURUŞU…

Buffalo saldırısından yalnızca iki gün sonra, Orange County şerifi tarafından “siyasi güdümlü nefret olayı” olarak tanımlanan bir öteki atakta ise Laguna Woods, California’daki bir Tayvan kilisesine düzenlenen silahlı atakta bir kişi öldü ve beş kişi de yaralandı.

Kerr, artık her seferinde yapmaktan bıktığını açıkladığı üzere maçın başlamasından evvel ekibi ve teknik grubuyla alana çıkıp taarruzda hayatını kaybedenler için hürmet duruşunda bulundu…

Hollywood yıldızı Matthew McConaughey de kişisel silahlanma zıddı açıklamalarıyla tanınıyor

TEKSASLI SİNEMA YILDIZI MCCONAUGHEY: BU DENETİM EDEBİLECEĞİMİZ BİR SALGIN

Teksas’ın Uvalde kentinde doğan ünlü Hollywood sinema yıldızı Matthew McConaughey toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu, denetim edebileceğimiz bir salgın ve koridorun hangi tarafında olursak olalım, hepimiz daha uygununu yapabileceğimizi biliyoruz. Daha düzgününü yapmalıyız. Hiçbir ebeveynin Uvalde’deki ebeveynlerin ve onlardan evvelki başkalarının yaşadıklarını yaşamaması için tedbir alınmalıdır” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.