SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Milyoner kentler listesi açıklandı!  Tokyo liderliği kaybetti Çin yükseliyor

En fazla milyonere mesken sahipliği yapan kentler açıklandı. Henley & Partners tarafından açıklanan raporda, birinci 10 kente ABD ve Çin’in damga vurması dikkat çekti. 340 bin milyonerle dünyanın en yüksek servetine sahip bireylerini ağırlayan kent New York oldu.  Uzun yıllar birinci sırada olan Tokyo ikinci sıraya düşerken listenin birinci 10’una Avrupa’dan yalnızca Londra girdi.

Milyoner kentler listesi açıklandı!  Tokyo liderliği kaybetti Çin yükseliyor
Akacan The Mall
22.04.2023 09:23
0
A+
A-

Milyoner kentler listesi açıklandı!  Tokyo liderliği kaybetti Çin yükseliyor
En fazla milyonere mesken sahipliği yapan kentler açıklandı. Henley & Partners tarafından açıklanan raporda, birinci 10 kente ABD ve Çin’in damga vurması dikkat çekti. 340 bin milyonerle dünyanın en yüksek servetine sahip bireylerini ağırlayan kent New York oldu.  Uzun yıllar birinci sırada olan Tokyo ikinci sıraya düşerken listenin birinci 10’una Avrupa’dan yalnızca Londra girdi.

Ekonomive ömür usulündeki dönüşüm, milyonerlerin yer değiştirmesine neden oldu. Her periyodun yıldızı olan New York, Londra, San Francisco, Berlin, Tokyo üzere klasikler tekrar dorukta fakat önemli bir dönüşüm sinyali var. Memleketler arası yatırım yoluyla vatandaşlık ve oturum danışmanlığı hizmeti veren Henley & Partners’ın, global servet istihbarat firması New World Wealth paydaşlığıyla gerçekleştirdiği “Dünyanın En Güçlü Kentleri Reporu 2023” sonuçları da bunun bir katını üzere. Rapora nazaran 340 bin milyonerle dünyanın en yüksek servetine sahip bireylere mesken sahipliği yapan kent New York.

AMERİKA YÜKSELİŞTE

Akacan The Mall

Çalışmanın sonuçlarına nazaran ABD ve Çin’deki kentler en zenginlerinyaşadığı birinci 10’a damga vurdu. Farklı olan ise Avrupa’dan birinci 10’da yalnızca Londra’nın yer almasıydı. Dünya jet sosyetenin son yıllarda yerleşmek için yarıştığı Londra listedeki yerini giderek kaybediyor. Bu 2022 listesini pahalandıran Henley & Partners Türkiye Yöneticisi Burak Demirel, dünyanın en varlıklı 10 kentinden yedisinin oturum yahut vatandaşlık hakları karşılığında direkt yabancı yatırımı faal olarak teşvik eden ülkelerde olduğunu söyledi.En çok milyoner barındıran kentler listesinde önemli bir Amerika yükü var. Başkan New York’un yanı sıra San Francisco Körfez Bölgesi de 285 bin milyonerle üçüncü sırada, Los Angeles ise 205 bin 400 yerleşik yüksek gelirli bireyle altıncı durumda. 10 yıl evvel önder olan Tokyo 290 bin 300 milyonerle ikinci, uzun yıllardır dünyanın en varlıklı kenti olan Londra 258 bin yerleşik yüksek gelirli birey ile dördüncü sıraya gerilemiş durumda. Yaygın olarak dünyanın en iş dostu kenti ve göç eden milyonerler için en değerli destinasyonlardan biri olarak kabul edilen Singapur ise 240 bin 100 yerleşik milyonerle beşinci durumda. Sidney 126 bin 900 milyonerle 10. sırada yer aldı. Sidney, son 20 yılda bilhassa güçlü bir servet artışı yaşadı ve 2040 yılına kadar dünyanın en güçlü birinci beş kenti ortasına girmesi bekleniyor.

ABD-ÇİN YARIŞI MİLYONERLERE DE SIÇRADI

Raporda, ABD ve Çin’in, son on yılda yerleşik milyonerler kelam konusu olduğunda en süratli büyüyen birinci 10 kent listesine de hâkim olduğu belirtildi. Yaygın olarak Çin’in en pitoresk kentlerinden biri olarak kabul edilen Hangzhou, 2012 ile 2022 ortasında yüzde 105’lik milyoner büyümesiyle bu açıdan listelerin başında yer aldı. Çin’in yüksek teknoloji başşehri Shenzhen ve liman kenti Guangzhou da son on yılda sırasıyla yüzde 98 ve yüzde 86 ile değerli bir yüksek gelirli birey artışı yaşadı. ABD’de en süratli büyüyen üç milyoner noktası Austin oldu. Kentteki yerleşik milyoner sayısı yüzde 102 arttı. West Palm Bach’ta yüzde 90 ve Scottsdale’de yüzde 88 artış yaşandı.Monako ve Dubai üzere klâsik zenginlik mıknatıslarının da son on yılda bilhassa güçlü bir milyoner büyümesi yaşadığını tabir eden New World Wealth Araştırma Lideri Andrew Amoils, “Muhtemelen muhteşem zenginler için dünyanın en inançlı sığınağı olan Monako’da yaşayan bir kişinin ortalama serveti 10 milyon doları aşıyor. Bu da onu kişi başına servet bazında dünyanın en güzel kenti yapıyor. Birebir vakitte, nizamlı olarak metrekare başına 35 bin doları aşan daire fiyatlarıyla dünyanın en değerli kenti. Dubai bir öbür emniyetli memleketler arası finans merkezi ve düşük vergi oranları kenti dünyanın dört bir yanından göç eden milyonerler için bir mıknatıs haline getiriyor. Sadece 2022’de yaklaşık 3 bin 500 yüksek gelirli birey kente taşındı” diyor.

İŞTE MİLYONERİ EN BOL 10 ŞEHİR

ASYA PASİFİK 10 YILDA UZAKLIK KAYDETTİ

En varlıklı Birinci 10’da Çin’in üç kenti mevcut; Hong Kong 129 bin 500 milyonerle yedinci, Pekin 128 bin 200 milyonerle sekizinci ve 127 bin 200 milyonerle Şangay dokuzuncu sırada yer aldı. Pekin ve Şanghay son 10 yılda sıralamada yükselirken, Hong Kong 2012’de 4’üncülükten 7’nciliğe gerilemiş durumda. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.