SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı’na okulların 20 Şubat’ta başlamasını önerecekler! – KIBRIS HABER

Milli Eğitim Bakanlığı’na okulların 20 Şubat’ta başlamasını önerecekler! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
13.02.2023 16:19
0
A+
A-

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Türkiye’de meydana gelen deprem sonrası KKTC’deki okullarda yapılması gereken hazırlıklar olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’na okulların 20 Şubat’ta başlamasını önereceğiz” dedi…

Türkiye’de meydana gelen ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen deprem sonrası büyük bir acı yaşadıklarını kaydeden Maviş, “Çok hüzünlü bir süreç geçiriyoruz” dedi.

BURAK MAVİŞ’TEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Maviş, Adıyaman’daki İsias Otel enkazında Kıbrıslı Türk öğrencilerin kurtarılması için büyük bir çaba gösteren Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na da teşekkürlerini iletti.

Akacan The Mall

Depremin yaralarının sarılması aşamasına geçildiğini dile getiren Maviş, “Bunun iki boyutu vardır. Birincisi altyapı, ikincisi ise insani boyutudur. Her iki boyutu da bizi ilgileniyor” ifadelerini kullandı.

Maviş, şu anda Türkiye’den Kıbrıs’a göç dalgası olma ihtimalinin olduğunu söyleyerek, “Fakat şu an elimizde bununla ilgili bir veri yok” diye konuştu.

Sınıflarda depremi yaşayan veya ikincil derecede travmaya maruz kalan çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğinin bilinmesinin şart olduğuna vurgu yapan Maviş, “Bizim okullarda psikososyal hazırlığımızın olması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“BAKANLIĞA OKULLARIN 20 ŞUBAT’TA BAŞLAMASINI ÖNERECEĞİZ”

Maviş, Milli Eğitim Bakanlığı ile yarın sabah bir görüşme gerçekleştireceklerini kaydederek, “Bakanlığa okulların 20 Şubat’ta başlamasını önereceğiz” dedi.

20 Şubat tarihine kadar yapılması gereken hazırlıklar olduğuna dikkat çeken Maviş, “Kesin bir karar henüz yok. Bakanlık ile görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Maviş, okullarda 20 bin 585 olduğunu hatırlatarak, “Depremden dolayı ülkeye gelen ailelerin nereye yerleşeceğini bilmemiz gerekiyor. Okullarda da ona göre hazırlık yapılacaktır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülkeye gelecek olan öğrenci nüfusun okullara doğru bir şekilde yerleştirilebilmesi kendi içinde koordinasyon birimi oluşturması gerektiğini ifade eden Maviş, “Okullardaki araç gereçlerin hazırlığının da yapılması şarttır” açıklamasında bulundu.

“23 NİSAN KUTLAMALARININ ASKIYA ALINMASI GEREKİYOR”

Maviş, okullarda 23 Nisan kutlamalarının askıya alınması veya farklı bir şekilde kutlanması gerektiğini dile getirerek, “Bu dönemde danslı ve müzikli kutlamaların olması doğru değildir” dedi.

Türkiye’den yoğun bir şekilde öğrenci nüfusunun ülkeye gelmesi durumunda özel okulların da yüzde 5 oranında öğrenci kabul etmesi gerektiğini dile getiren Maviş, “Özel okulların nüfusunun az oluşundan dolayı öğrenci kabul etme koşulları daha uygundur” ifadelerini kullandı.

Maviş, Anayasa’ya göre eğitimin bir hak olduğuna vurgu yaparak, “Buraya gelecek olan öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine erişimini kolaylaştırmamız gerekiyor” diye konuştu.

“OKULLARIN DEPREM FİZİBİLİTE RAPORLARI YOKTUR”

Olası bir depreme karşı okulların dayanıklı olup olmadığıyla ilgili de konuşan Maviş, “Toplamda 160 tane devlet okulumuz var. Bu okulların deprem fizibilite raporları yoktur” açıklamasında bulundu.

Maviş, sadece Değirmenlik İlkokulu ve Yeniboğaziçi İlkokulu’nun deprem fizibilite raporlarının olduğunu söyleyerek, “Yeniboğaziçi İlkokulu’nun bir bölümü yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Değirmenlik İlkokulu’nun da zemininde sorun var” dedi.

Depremle ilgili uzmanların devreye girmesi gerektiğini kaydeden Maviş, “Mimar ve mühendislerin okulları gezip depreme dayanıklılıkla ilgili bir çalışma yapması elzemdir” ifadelerini kullandı.

Maviş, okullarda yapılacak olan çalışmaların ardından çıkacak rapor doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Okulların yıkılması gerekiyorsa yıkmamız, sağlamlaştırılması gerekiyorsa sağlamlaştırmamız lazım” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE KOORDİNASYONSUZLUĞU HEP BERABER İZLEDİK”

Türkiye’de yaşanan felaket sonrası ortaya çıkan zararın aynısının yaşanmaması için bir mekanizmanın oluşturulmasının şart olduğuna dikkat çeken Maviş, “Türkiye’de koordinasyonsuzluğu hep beraber izledik. Bu gerçekler doğrultusunda hareket edilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Maviş, mevcut ve yeni yapılacak olan okulların mimar ve mühendislerin denetiminden çıkmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.