SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Metro projesinde birinci kaynak yapıldı

Metro projesinde birinci kaynak yapıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Ülkemizi geleceğe taşıyacak mega projeleri hayata …

Metro projesinde birinci kaynak yapıldı
Akacan The Mall
28.11.2022 12:52
0
A+
A-

Metro projesinde birinci kaynak yapıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Ülkemizi geleceğe taşıyacak mega projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar (Kirazlı) Metro Sınırı Birinci Ray Kaynağı merasiminde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “İstanbul ulaşım ana planı; İstanbul’un 1100 kilometre metro sınırına gereksinimi olduğunu gösteriyor. Bu nedenle İstanbullular, İstanbul’da metro yatırımlarının birinci derece sorumlusu olan İBB’nin de sorumluluklarını ve vazifelerini hatırlamasını bekliyor. Bizler de günübirlik tartışmalar yerine, ülkemizi ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak mega projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakırköy-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Metro Çizgisi Birinci Ray Kaynağı merasimi bugün saat 10.00’da Bakırköy’de gerçekleşti. Merasime Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilçe belediye liderleri ve metro çalışanları katıldı. Bakan Karaismailoğlu konuşmasının akabinde ray kaynağını yaptı.

Akacan The Mall

“BİRİLERİ ÜZERE ALGI SİYASETİ DEĞİL, HİZMET VE ESER SİYASETİ YAPIYORUZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye genelinde 5 bine yakın şantiye ve 700 bine yakın çalışan ile proje inşalarına devam ettiklerini belirterek “Bütün dünya krizlerle boğuşurken Türkiye yatırımlarına artırarak devam ediyor. Hizmet ve eser fırtınası estirmeye devam ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yalnızca Ekim ve Kasım ayları bile çok büyük ve kıymetli ulaşım projelerinin açılışını yaptığımız bir devir oldu. Birinci olarak 2 Ekim’de Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’mızın açılışını gerçekleştirdik. Akabinde; Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ve Assos-Troya Tünelleri, Malatya-Hekimhan Yolu, Diyarbakır Güneybatı Etraf Yolu, Bitlis Etraf Yolu, Bandırma Kavşağı ve İlişki Yolları, Gaziantep GAZİRAY, yeni Yusufeli temas yolları ile 56 km uzunluğunda 39 adet tünel ve 21 köprü viyadük ve son olarak bu hafta sonu sayın cumhurbaşkanımızın iştirakleri ile ülkemizin en yüksek viyadüğü olan Eğiste Hadimi Viyadüğü’nü açtık. Perşembe günü 70 km uzunluğunda Ağrı Hamur Tutak Patnos bölünmüş yolunu, cumartesi günü de Şanlıurfa çevreyolunu açıyoruz. Bugün de İstanbul’da Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Kirazlı Metro projemizin birinci ray kaynağı merasimini gerçekleştirerek çok kıymetli bir evreyi başlatıyoruz. Bizde durmak yok, yola devam unsuru vardır. Zira, birileri üzere algı siyaseti değil, hizmet ve eser siyaseti yapıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da dünyanın en özgün ve çağdaş kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçirdik. İstanbul Türkiye’nin her bir kentinden evladını bağrında yaşatıyor, onlara iş oluyor, aş oluyor. Olağan nüfusu ve araç sayısı da artıyor; trafik sorunu de artıyor. Trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmanın en tesirli yolu hiç elbet toplu taşıma ve raylı sistemleri yaygınlaştırmaktır. Bizlerde İstanbul’u baştan başa çağdaş raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz” dedi. 

“İSTANBUL’UN 1100 KİLOMETRE METRO MUHTAÇLIĞI VAR”

Bakan Karaismailoğlu “İstanbul’da halkımızın hizmetine sunduğumuz raylı sistemlerin uzunluğu Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Sınırı ile birlikte 270 kilometreye ulaştı. İstanbul’da an prestijiyle; Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Sınırı, Küçükçekmece Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro çizgisi, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca – Bosna Bulvarı Raylı Sistem sınırı, Başakşehir-Çam Sakura kent hastanesi – Kayaşehir Metro Çizgisi, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Jenerasyon Ulaşım Projesi ve şu anda bizleri bir ortaya getiren Bakırköy kıyıdan başlayıp Bahçelievler-Güngören-Bağcılar-Kirazlı Metro Sınırı Projesi olmak üzere 96 kilometre uzunluğundaki 6 hatta 7/24 aslıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İmali devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul’un raylı sistem ağını 363 kilometreye yükselteceğiz. Milletimizin, İstanbulluların hayatı kolaylaştıkça, konforu arttıkça heyecanımız da artıyor; hizmet aşkımız da katlanıyor. Saatte 120 km ile Türkiye’nin en süratli Metrosu unvanına sahip, dünyanın sayılı metrolarından olacak 37,5 km’lik Beşiktaş (Gayrettepe)- Kağıthane -Eyüp- İstanbul Havalimanı Metrosu’nun, Kağıthane-Havalimanın bölümünün üretimini tamamladık. Sinyalizasyon testleri biter bitmez, kısa müddet içinde hizmete sunacağız. İstanbul ulaşım ana planı; İstanbul’un 1100 kilometre metro çizgisine gereksinimi olduğunu gösteriyor. Bu nedenle İstanbullular, İstanbul’da metro yatırımlarının birinci derece sorumlusu olan İBB’nin de sorumluluklarını ve vazifelerini hatırlamasını bekliyor. Bizler de günübirlik tartışmalar yerine, ülkemizi ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak mega projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Gördüğünüz üzere, İşimize bakıyoruz. Zira milletimizin yazgısını, bugününü, geleceğini kimsenin keyfine bırakacak değiliz” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.