SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Mesleki Asteğmen ile Çavuş Celbi ant içti! – KIBRIS HABER

Mesleki Asteğmen ile Çavuş Celbi ant içti! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
06.01.2023 15:00
0
A+
A-

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine katılan Mesleki Asteğmen ile Çavuş Celbi, Gazimağusa’da düzenlenen törenle ant içti…

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine katılan 45/5’inci Dönem Mesleki Asteğmen ve 45/6’ncı Dönem Çavuş Celbi, Gazimağusa’da Güvenlik Kuvvetleri Eğitim Merkez Komutanlığında düzenlenen törenle ant içti.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan tören, Sancağın tanıtılması, ant içmenin icrası, celp adına Asteğmen İsmail Çeler’in konuşması, Çavuş Batuhan Karabaş’ın “Vatan aşkı” adlı şiiri okuması ve yaş kütüklerine dönem plaketlerinin çakılmasıyla devam etti.

Törende, başarılı personele ödül ve plaketleri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından verildi.

Akacan The Mall

Yemin töreni, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşması 4. Piyade Alay Komutanlığı Tüfekli Gösteri Takımının gösterileri, Mücahitler Marşı’nın okunması ve tören geçişiyle tamamlandı.

TATAR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yemin töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının çok cefa çektiğini, fedakarlıkta bulunduğunu ve çok bedeller ödediğini vurgulayarak, “Çok şehitler vererek bir devlet kurduk, cumhuriyet kurduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar,  EOKA saldırılarına karşı savunma amacıyla kurulan TMT’nin, 1974 Barış Harekatı’ndan sonra disiplinili bir ordu olarak Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına dönüştüğünü kaydetti.

Tatar,  Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının Doğu Akdeniz’de tehlikeli bölgede  Kıbrıs Türk halkının güvenliği ve geleceği için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte bölgenin barışını ve güvenliği koruduğunu, Kıbrıs Türk halkının da teminatı  ve garantisi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde askerlik ve görev yapmanın herkes için bir gurur ve şeref olduğunu söyleyerek, “Böyle bir teşkilata üye olmak, orada askerlik, mücahitlik yapmak hepiniz için bir şeref ve haysiyettir” dedi.

KKTC’NİN TANITILMA MÜCADELESİ…

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın da desteği ve her platformda seslendirmesiyle, KKTC’nin tanıtılması mücadelesi verildiğini belirten Tatar, KKTC’nin Özbekistan’daki Başkanlar Zirvesi’nde Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye  olmasının Kıbrıs Türk halkının varlığının, geleceğe güvenle bakmasının sigortası ve teminatı olduğunu söyledi.  

Tatar,  Güney Kıbrıs’ta şubat ayında Kilise ve RMMO’nun birlikte tatbikat düzenlediklerini, bakanlar ve milletvekillerinin atış talimi yaptıklarını hatırlatarak, bu gelişmelerin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının, milli duruşun daha da güçlendirilmesini işaret ettiğini belirtti.

Tatar, Rum tarafınının tutumu karşısında, KKTC’ye sahip çıkarken, GKK’nın güçlendirilerek, TSK ve KTBK ile birlikte daha disiplini, daha donanımlı ordunun öneminin aşikar, açık ve net olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkan GKK’nın güçlendirilmesinin herkesin temennisi olduğunu dile getiren Tatar, “Bizlerin buradaki varlığının garantisi elbette TC’nin garantörlüğü, Türk askerinin varlığıdır, bunlar bizlerin kırmızı çizgileridir.” mesajını verdi.

TOPALOĞLU

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu da konuşmasında, 5 hafta önce Eğitim Merkez Komutanlığına katılan celbin, kısa sürede uyum sağlayarak kahraman birer mücahit olduklarını ve “her Türk asker doğar” özdeyişini bir kez  daha doğruladıklarını vurugladı.

Topaloğlu, “Gücünü milletinden, cesaret ve maharetini milli hasletlerinden, güvenini şanlı tarihinden, geleceğe yönelik hedeflerini ise Atatürk ilke ve inkılaplarından alan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının saflarına katıldılar” dedi.

Ant içme töreninin askerlikteki yeminlerin en kutsalı olduğunu vurgulayan Topaloğlu, “Türk gencinin özünde var olan göreve hazır olduğunu, kanun, nizam örf ve adetlere bağlanarak vatan için gerektiğinde ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancının sesli bir ifadesidir” dedi.

Topaloğlu, en genç mücahitlerin, atalarının başlattığı onurlu mücadelenin bayrağını taşımakta olduklarını, ulvi  görevi atalarından daha fazlasıyla yerine getireceklerini, bayrağı daima göklerde, şafaklarda dalgalandıracaklarını kaydetti.

Topaloğlu mücahidin; vatan, bayrak sevgisi, Türk milletine olan bağlılığı, üstün vazife anlayışı, kahramanlık, cesaret, dürüstlük, çeviklik, atiklik, sabır ve tahammül gibi önemli özelliklere haiz asker olduğunu kaydederek, mücahitlerin  GKK bünyesinde aldıkları eğitimde başarılı olduklarının altını çizdi.

 Andın kalben askerlik mesleğine bağlanmanın bir ifadesi olduğunu söyleyen Topaloğlu, mücahitlere özetle; “Vatanımızı barış içerisinde korumak ana  gayemizdir. Ancak başkalarından medet umarak saldıranlara karşı, her zaman uyanık ve tetikte olarak kutsal vatan topraklarının bir zerresini dahi teslim etmeyeceksiniz.. Toprağımıza yan bakanlara gerektiğinde 1964 Şanlı Erenköy Direnişi ve 1974 Mutlu Barış Harekatı’nda olduğu gibi gereken dersi vermede  tereddüt göstermeyeceksiniz” dedi.

Topaloğlu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere  Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş’ı  vatanları uğruna şehit olan Mehmetçik, mücahit ve mücahideleri rahmetle andı, gazilere şükranlarını sundu.

ÇELER

Celp adına konuşan Asteğmen İsmail Çeler ise vatanın birlik ve bütünlüğünü sürdürmek için canlarını feda etmekten kaçınmayan atalarının kutsal emanetini devralmaktan gurur ve şeref duydukalrını kaydetti.

Çeler,  milletin vereceği görevleri tereddütsüz yerine getireceklerini, çağdaş KKTC’nin bağımsızlığının, bölünmez bütünlüğünün yılmaz bekçileri olacaklarını ve Atatürk ilkelerinden ayrılmayacaklarını sözlerine ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.