SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Meslek planına dijital takviye

Kariyer planına dijital destekÖğrencilik yıllarında staj yapmak istediler lakin bulamadılar. Sonra milyonlarca gencin tıpkı sorunu yaşadığını …

Meslek planına dijital takviye
Akacan The Mall
07.11.2022 07:25
0
A+
A-

Kariyer planına dijital destek
Öğrencilik yıllarında staj yapmak istediler lakin bulamadılar. Sonra milyonlarca gencin tıpkı sorunu yaşadığını gördüler ve yola çıktılar. Emre Aykan ve Elis Yılmaz Aykan tarafından kurulan meslek platformu Youthall, gençlerin staj ve iş bulmasına yardımcı olurken, özel içeriklerle gelişimlerine de katkı sunuyor. Bugün 1500 kayıtlı şirket ve 1.1 milyondan fazla genç kullanıcıya ulaşan platform, küresel bir marka olmayı hedefliyor.

Öğrenciler eğitim periyodunda staj yapmakta, sonrasında ise hayalindeki işi bulmakta zorlanıyor. Klasik bir CV ile yapılan iş müracaatları da birden fazla vakit ne çalışanı ne de patronu şad ediyor. İşte bu sorunu gören teşebbüsçüler gençlere meslek seyahatlerinde yardımcı olmak için yola çıktı. Emre Aykan ve Elis Yılmaz Aykan tarafından kurulan Youthall, bugün iş bulma platformundan fazlasını sunması ile öne çıkıyor. Teşebbüsün yola çıkışını, geldiği noktayı ve yeni devir amaçlarını Emre Aykan ile konuştuk.

Elis Yılmaz Aykan ve Emre Aykan 

Akacan The Mall

HENÜZ ÖĞRENCİYKEN BAŞLADILAR

Girişimcilik kıssalarının 2014 yılı sonlarına dayandığını belirten Kurucu Ortak Emre Aykan süreci söyle anlattı: “Ortağım Elis Yılmaz Aykan ile Bilkent Üniversitesi’nde okuduğumuz devirde staj aramaya başlamıştık ve yaptığımız müracaatlara şirketlerden olumlu yahut olumsuz dönüş yapılmadığı için, daha düzgün bir staj yeri bulmak ve kendimizi de şimdiki tutmak maksadıyla stajim.net web sitesini fiyatsız bir altyapı ile hayata geçirdik. Fikrimizin üzerine ağırlaştıkça aslında bunun yalnızca bizim değil hem milyonlarca gencin hem de şirketlerin yaşadığı bir sorun olduğunu fark ettik. Web sitesi açıldığı birinci günden itibaren tam da bu nedenle çok önemli derecede ilgi gördü. Biz de bu süreçte şahsî gelişimimizi artırmak ve adımlarımızı gerçek atmak için kesimin önde gelen önderlerine ulaştık. Tecrübelerini ve gereksinimlerini öğrendik. Hem kendimizi hem de teşebbüsümüzü geliştirdik. Teşebbüs hızlandırma programlarına katıldık. Birinci ofisimizi Bilkent Cyberpark’ta açtıktan kısa bir müddet sonra yatırım alıp İstanbul’a taşındık. Türkiye’deki küresel ve lokal büyük şirketler ile mutabakatlar yaparak 2017 yılında Paris’te bulunan girişimcilik yerleşkesi Station F’in Facebook iş paydaşlığı ile gerçekleştirdiği Founder’s Hızlandırma Programı’na dahil olduk. Bu periyotta çalışmalarımızın küreselleşmesi ile ismimizi değiştirerek, hizmetlerimizi genişlettik. Bu değişim sonrası gençlerin meslek platformu Youthall olarak hizmet vermeye devam ediyoruz.”

SADECE İŞ DEĞİL

Klasik bir istihdam platformu olmadıklarına, meslek odaklı bir ekosistem kurduklarına dikkat çeken Aykan, “Şirketlerin yalnızca ilanlarını yayınladığı bir platform değiliz. Bunun başarılı olmayacağını biliyoruz. Bizler istiyoruz ki; gençler çalışacakları şirketi görsün, kurum kültürünü anlasın ve sonra karar versin. Sayfamızda şirketlerin kendilerini anlatmasını sağlıyoruz. Ayrıyeten tarafları bir ortaya getiren etkinlikler de düzenliyoruz. Aksi halde 2-3 ay sonra işten ayrılmalar her iki taraf için de vakit ve maliyet kaybı manasına geliyor” dedi. Birden fazla vakit gençlerden ‘CV’im çok boş, kimse benimle çalışmak istemez’ iletisi aldıklarını belirten Aykan, özel eğitimler ve içeriklerle üyelerin kendilerini geliştirmelerine de imkan sağladıklarını söz etti. Kullancılardan rastgele bir fiyat talepleri olmadığını belirten Aykan, platform kapsamında, ulaşım, giyinme, barınma ve eğitim üzere gereksinimlere indirimli erişim sağlayan fırsatlar alanı da oluşturduklarını ekledi.

DÜNYAYA AÇILACAK

Bugün 1500 kayıtlı şirkete ve 1.1 milyondan fazla genç kullanıcıya ulaştıklarını lisana getiren Aykan, Türkiye pazarında kıymetli bir hisseye sahip olduklarını, bunu daha da büyütecek adımlar atacaklarını söz etti. Dünyanın birçok yerinden kayıtlı kullanıcıları olduğunu söyleyen Emre Aykan, “Youthall’un sistemi Türkçenin yanı sıra İngilizce ve Fransızca lisanlarını de desteklemekte. Türkiye’deki üniversiteler hariç 270 farklı üniversiteden kayıtlı kullanıcımız bulunuyor. Bilhassa İngiltere, Fransa, İtalya üzere ülkelerden kayıtlı kullanıcılarımız var. 2023’te Youthall’u yurtdışında bir ülkede faaliyetlerini yaparken görebilirsiniz diyebilirim.

Türkiye’den büyüyen küresel bir teşebbüs olmayı planlıyoruz. Türkiye ve dünyadaki farklı ölçekteki şirketlerin genç yetenek işe alımında kullanabileceği en yeterli yol arkadaşı olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YAPAY ZEKÂ İLE AKILLI EŞLEŞTİRME

“Bizi benzeri platformlardan ayıran en değerli faktör teknoloji üretmemiz” diyen Aykan, “İşverenlerin ve kullanıcımız gençlerin standart işe alım kalıplarının dışına çıkmalarını sağlıyoruz. Mesela yapay zekâ dayanaklı akıllı eşleştirme aracımız ile şirketlerin işe yahut staja alım süreçlerini bir güne kadar düşürebiliyoruz. Otomasyon sistemimiz ile tüm süreçlerin tek bir platformda ve en süratli formda kullanabilmelerine imkan sağlıyoruz. Patronların adayları kıymetlendirme evresinde kendimizin yazdığı görüntü mülakat aracımız ile işe alım süreçlerini daha verimli kılıyoruz. Ayrıyeten 18-35 yaş ortası gençlerin kullandığı bir platformuz. Gençlerin Youthall ile potansiyellerini keşfetmelerine imkan sağlıyoruz. Rastgele bir referansa gereksinim duymadan kendi kendilerine başarabilmelerinin kapısının aralıyoruz” tabirlerini kullandı.

YERLİ TEŞEBBÜSTEN YENİ KURYE MODELİ

E-ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte paket teslimat hizmetlerine taleplerin artması, kargo nakliyeciliği pazarının büyümesini tetikliyor. Market Research’ün yayımladığı datalara nazaran, 2021’de 13 milyar pahasında olan kargo nakliyatı pazarının 2030’a kadar 22.1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Büyüyen pazar karşısında kurumsallaşmaya başlayan kargo şirketleri, kişi ve işletmelerin operasyon sürecinde yaşadıkları aksaklıklarda muhatap bulamamasına ve takip edilebilirliğin azalmasına yol açarken, GrakGrak Cargo yeni bir model hayata geçirdi. Yerli teşebbüs, insanların seyahat ederken paket kargo taşımasına, böylelikle ek gelir elde etmesine imkan sağlamanın yanı sıra, kullanıcıların kargolarını kimin taşıyacağına karar vermesini de mümkün kılıyor. Teşebbüs fikirlerinin kargo hizmetlerindeki eksikliklerden ortaya çıktığını aktaran GrakGrak Cargo Kurucu Ortağı Halil İbrahim Dursunoğlu, mevzuya dair şu açıklamada bulundu: “Kargolarını uygun fiyatlı göndermek isteyenlerle, seyahat ederken para kazanmak isteyen şahısları tek platformda buluşturuyoruz. Sistemimizle birlikte sadece kargo süreçlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, birebir vakitte sürdürülebilir kargo kesimine katkıda bulunuyoruz. 2 ay üzere kısa bir müddette 20 bin kullanıcıyı aşan ailemizi büyütmeyi hedefliyoruz.”

HEDEF DÜNYAYA İNGİLİZCE ÖĞRETMEK

Dijitalleşmeyle birlikte küreselleşen dünyada hudutlar yine çizilirken, lisan bilmenin ehemmiyeti günden güne artıyor. Bununla birlikte pandemi ile hayatımıza giren online eğitim ise sunduğu avantajlar ile artık daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. İngilizce öğrenenlerin karşısına çıkan en kıymetli mani olan konuşma pratiğini anadili İngilizce olan ve alanında uzman eğitmenleriyle ortadan kaldırmayı hedefleyen English Guru, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin çevrimiçi olarak lisan öğrenmesini sağlıyor. İleri teknoloji markası olan VBT’nin İdare Konseyi Lideri Birol Başaran’dan 120 bin dolar civarında yatırım alan bir teşebbüs olarak bu yılı 1.5 milyon TL ciro ile bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen English Guru CEO’su İbrahim Karakuş, 2023 gayelerinin ise 10 milyon TL olduğunu belirtti. Bin kullanıcıya ulaşan, 2023 yılı için de 5 bin kullanıcıyı hedefleyen platformun bir öteki planı da önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde ortalarında Çin ve Güney Kore’nin de bulunduğu Uzakdoğu pazarlarına girmek. Bunun için Ar-Ge çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Karakuş, gerçek vakti beklediklerini söyledi. Karakuş, yakın vakitte taşınabilir uygulamalarını hayata geçireceklerini kaydetti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.