SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Meslek liseliler günlük 50 bin ekmek üretecek

Meslek liseliler günlük 50 bin ekmek üretecekMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in iştirakiyle Gaziantep Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile …

Meslek liseliler günlük 50 bin ekmek üretecek
Akacan The Mall
21.06.2022 17:54
0
A+
A-

Meslek liseliler günlük 50 bin ekmek üretecek
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in iştirakiyle Gaziantep Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ortasında ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Gaziantep Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ortasında mesleksel ve teknik Anadolu liselerinde okuyan öğrencilerin işbaşında eğitim almasının sağlanması ve halkın kaliteli ve ucuz ekmeğe ulaşımının temin edilmesi maksadıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, döner sermaye kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için günlük 50 bin adet ekmek üretecek.

Akacan The Mall

Protokol imza merasimi öncesinde bir konuşma yapan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, COVID-19 sürecinde mesleksel eğitimin üretim kapasitesinin artırılarak maskeden dezenfektana, siperlikten maske makinesine kadar vatandaşların muhtaçlık duyduğu tüm eserlerin süratle üretildiğini belirtti.

YENİ ÖYKÜLERDEN BAHSEDİYORUZ
Bunun mesleksel eğitimin atıl duran kapasitesinin büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Özer kelamlarını şöyle sürdürdü: “Aslında bu 28 Şubat müdahalesinin toplumda nasıl uzun vadeli bir felç tesiri yaratma niyetiyle yola çıktığını da göstermiş oldu. Bunlar çok kritik müdahaleler. Tesadüfen değil. Yani bir taraftan din öğretimiyle ilgili, bir taraftan mesleksel eğitimle ilgili o denli bir müdahale yapılıyor ki önümüzdeki on yılınızı, yirmi yılınızı mahvediyor. Ve eğitim sistemini çok farklı bir noktaya taşıyor. Elhamdülillah bugün artık meselelerden değil yeni öykülerden bahsediyoruz.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Gaziantep Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünün birlikte mesleksel eğitim okulları tarafından üretilen ekmeklerin satışını başlatacağını belirten Özer “Büyükşehir Belediye Liderimiz mesleksel eğitimdeki bu üretim kapasitesini desteklemek için çok kıymetli bir projeye imza atmış oluyor. Günlük 50 bin ekmek üretilecek. Bu ekmek konusu, 3 aylık bir kıssa. Aslında niyet edildiği vakit ne kadar süratli ara alındığını göstermesi manasında da çok değerli bir şey…” dedi.

MESLEK LİSELERİNE 15 EKMEK FABRİKASI KURDUK
Özer; mesleksel eğitimde yıllardır hoş projelere imza atıldığını, ‘Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi’ kapsamında öğrencilerin okul etrafında bulunan imkanları kısıtlı vatandaşların konutunun tamiri, tamiratlarını, yaşlıların saç bakımını fiyatsız bir halde yaptığını kaydetti.

Fiyat artışları ekmekle ilgili spekülasyonlar sonrası mesleksel eğitimde bu alana girilmesine karar verdiklerini söyleyen Bakan Özer, şunları söyledi: “Kısa müddette meslek liselerinin içerisinde 15 ekmek fabrikası kurduk. Günlük üretim kapasitesini 250 bine çıkarttık. İnşallah 2022’nin sonuna kadar 1 milyona çıkartacağız. Ramazan ayında o meslek liselerimiz, melek üzere gariban vatandaşlarımızla buluştular. Konutlarında tamirat yaptıkları üzere pidelerini, ekmeklerini üreterek fiyatsız olarak konutlara teslim ettiler. Yaklaşık 100 bin haneye ulaştılar. Üretirseniz paylaşabileceğiniz şeylerin çeşitliliği artmaya başlıyor. Üretirseniz ayakta durabiliyorsunuz.”

TARIMLA İLGİLİ ÖYKÜNÜN STARTINI GAZİANTEP’TE VERECEĞİZ
Bu projeden sonra Gaziantep’te tarım alanında bir açılım yapacaklarını söyleyen Bakan Özer, bunun için Tarım ve Orman Bakanlığı ile önemli bir atılım yaptıklarını hatırlattı. Bundan sonra yalnızca eğitimi değil Ulusal Eğitim Bakanlığı’na ilişkin yerlerdeki üretim kapasitesini de Tarım Bakanlığı ile birlikte şekillendireceklerini belirten Özer, “Çok kolay bir örnek vereyim. O kadar büyük kapasitemiz var ki Bursa’da II. Abdülhamit tarafından açılan Hamidiye Mesleksel Teknik Anadolu Lisesinin 450 dönümlük toprağı var. Artık orada her türlü tarım eserini üreterek girişte de satış reyonunu koyarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Tıpkı şeyi inşallah bir sonraki gelişimizde Gaziantep’te yapacağız. Büyükşehir Belediye Liderimizle, Sayın Valimizle birlikte tarımla ilgili yeni bir kıssanın birinci startını inşallah Gaziantep’ten vereceğiz” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.