SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Meslek liseleri konteyner sınıf üretiyor

Ulusal Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı mesleksel ve teknik eğitim kurumları, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen vilayetlerdeki öğrencilerin eğitime erişimlerine dayanak olmak hedefiyle konteyner sınıf üretiyor.

Meslek liseleri konteyner sınıf üretiyor
Akacan The Mall
04.03.2023 10:51
0
A+
A-

Meslek liseleri konteyner sınıf üretiyor
Millî Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı mesleksel ve teknik eğitim kurumları, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen vilayetlerdeki öğrencilerin eğitime erişimlerine dayanak olmak maksadıyla konteyner sınıf üretiyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli zelzele felaketinin çabucak akabinde sarsıntı yaralarının sarılması maksadıyla ülke genelinde başlatılan yardım seferberliği kapsamında alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda depremzedeler için battaniyeden uyku tulumuna, sobadan hijyen gereçlerine kadar çok sayıda eser üreten meslek liseleri bu defa konteyner sınıf üretiyor.

BİN 200 KONTEYNER SINIF ÜRETİLECEK
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada “Meslek liselerimizin öğretmen ve öğrencileri, zelzeleden etkilenen okullarda tahsil gören öğrencilerimizin eğitimle buluşmalarına imkân sağlamak için konteyner sınıf üretiyor. Konya, Gaziantep, Bursa, Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin olmak üzere sekiz vilayetimizdeki 12 mesleksel ve teknik Anadolu lisesi, kendi elektrik gereksinimini da karşılayabilecek biçimde güneş gücü santraline sahip 1.200 konteyner sınıf üretimine başladı. Bu konteyner sınıflardan birinci etapta 348 adedinin bütçelendirilmesi yapılarak konteyner sınıfların üretim süreci başladı. Konteyner üretim kapasitesi günlük 20 ila 25 ortasında olup bunlardan 138 konteyner sınıf zelzeleden etkilenen on ile gönderildi. 210 konteyner sınıfın üretim süreci de devam ediyor.”

Akacan The Mall

TEK BAŞINA 300 KONTEYNER SINIF HEDEFİ
Gaziantep Şehitkamil Şehit Serdal Şakır Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesinin 300 konteyner sınıf maksadıyla üretime başladığını belirten Bakan Özer, “Bursa Kestel Çimento Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 200, Konya Kılıçarslan BİST Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi ile Konya Mehmet Tuza Pakpen Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 150’şer konteyner sınıf, Antalya Kepez Şehit Özcan Şenol Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 150 konteyner sınıf üretimine başladı. Ankara Sincan Fatih MTAL, Şişli Zincirlikuyu İSOV MTAL, Üsküdar Haydarpaşa MTAL ve İzmir Ödemiş MTAL 50’şer; Mersin Toroslar Atatürk MTAL ile Mersin Akdeniz Mersin MTAL ise 25’er konteyner sınıf üretecek” dedi.

Meslek liselerinin bu konteynerlerle birlikte kullanılacak seyyar tuvalet üretimini de yaptıklarına işaret eden Özer, mesleksel ve teknik ortaöğretim kurumlarında üretimi yapılan ve monte edilen 130 seyyar tuvaletin tırlara yüklenerek sarsıntı bölgesindeki vilayetlere gönderildiğini kaydetti.

MESLEK LİSELERİ ‘KARA GÜN DOSTU’
Milli Eğitim Bakanı Özer, meslek liselerinin COVID-19 salgını sürecinde maskeden dezenfektana, teneffüs aygıtından tek kullanımlık önlüğe kadar toplumun gereksinim duyduğu eserleri üreterek kıymetli çalışmalara imza attığını hatırlatarak, “İşte o ‘kara gün dostu’ meslek liseleri artık de Kahramanmaraş merkezli zelzele felaketinde depremzedeler için battaniyeden uyku tulumuna, sobadan hijyen gereçlerine kadar gereksinim duyulan çok sayıda eser üretiyor. Meslek liselerimiz, son olarak da sarsıntıdan etkilenen okullarda tahsil gören öğrenci arkadaşları için seyyar tuvaletlerle birlikte konteyner sınıflar üretiyor. Afet bölgesinde ‘her koşul altında eğitime devam’ ilkemizle şu anda 1476 noktada farklı kademelerde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Eğitim ortamlarını daha uygun hale getirmek için 8 vilayetimizde 12 meslek lisemizde konteyner sınıf üretimlerimize orta vermeden devam ediyoruz. Bu süreçte eğitim ailemiz kenetlenerek afetzede kardeşlerinin her gereksinimini karşıladı. Depremzede öğrencilerin eğitimleri için gösterdikleri uğraş için meslek lisesi öğretmen, öğrenci ve yöneticilerine ayrıyeten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.