SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Meskenine sığınan Ukraynalı mülteci için evliliğini bitirmişti… Yansılara bu türlü yanıt verdi

Evine sığınan Ukraynalı mülteci için evliliğini bitirmişti… Reaksiyonlara bu türlü yanıt verdiRusya ve Ukrayna ortasında yaşanan savaştan kaçan …

Meskenine sığınan Ukraynalı mülteci için evliliğini bitirmişti… Yansılara bu türlü yanıt verdi
Akacan The Mall
06.07.2022 12:27
0
A+
A-

Evine sığınan Ukraynalı mülteci için evliliğini bitirmişti… Reaksiyonlara bu türlü yanıt verdi
Rusya ve Ukrayna ortasında yaşanan savaştan kaçan Ukraynalı mülteci bayan, İngiltere’de bir ailenin konutuna sığındı. Ukraynalı bayanı meskenlerine alan ailenin hayatı ise 10 günde tepetaklak oldu. İngiliz çiftin o günden beri yaşadıkları gündemden düşmüyor. Ailesini terk etmekle suçlanan adam ise sessizliğini bu türlü bozdu…

29 yaşındaki Tony Garnett, Ukrayna’daki savaştan kaçan mültecilere meskenini açmak isteyen sayısız İngiliz’den biriydi. Evli ve 2 çocuk babası adam Batı Yorkshire, Bradford’daki meskenine, savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Ukraynalı IT çalışanı 22 yaşındaki mülteci Sofiia Karkadym’i kabul etti.

Savaşta sıkıntı durumda kalan birine yardım ettikleri için epey memnun olan Garnett ailesi şimdi başlarına geleceklerin farkında değildi. Üstelik her şey yalnızca 10 gün üzere çok kısa bir müddette gerçekleşti.

Akacan The Mall

Soffia’nın Instagram sayfasındaki bir paylaşım: Kıssayı karşı taraftan dinlemek istemezseniz onun hakkında zati peşinen karar vermişsinizdir

HER ŞEY 10 GÜNDE OLDU

Tony Garnett, ailesini terk ederek 22 yaşındaki Ukraynalı Sofiia Karkadym ile birlikte yaşamaya karar verdi ve Sofia oraya geldikten 10 gün sonra birlikte konutu terk ederek birlikte yaşayacakları yeni bir hayata yelken açtılar.

Mayıs ayında yaşanan bu farklı olay o günlerden beri başta İngiltere basını olmak üzere tüm dünyada manşetlerden inmedi. İkilinin başından geçenleri okuyan çabucak herkes Tony Garnett ve Sofiia Karkadym’e reaksiyon gösterdi. Tony, hiç tanımadığı yabancı bir bayan için ailesini hiçe saymakla suçlanırken, Sofiia da anında ‘yuva yıkan’ bayan olarak etiketlendi ve adeta bir nefret nesnesi haline geldi.

Tüm bu yaşananların akabinde The Sun’a konuşan Tony Garnett, gerçekleri anlattığını tez ederek olayların art planını tüm dünyayla paylaştı.

Garnett’in çocuklarının annesi Lorna, neler olduğunu anladığı anda Sofiia’ya gitmesini söylemiş ve onu kocasını baştan çıkarmakla suçlamıştı lakin durum onun düşündüğü üzere değildi. Bunları duyan Tony çabucak eşyalarını topladı ve yeni aşkıyla birlikte olmak için konutunu terk etti…

Tony ve Sofiia ortasında yaşananlar basının lisanından düşmüyor: Metro gazetesine konuşan terk edilen eş Lorna, Sofiaa’nın kocasını çaldığında ısrarcı

HALK, ÜLKEDEN KOVULSUN DİYE İMZA TOPLADI

Tony Garnett, Sofiia’yla birlikte katlandıkları taciz ve hakaretleri anlatırken insanların Sofiia’nın mültecilik statüsünün kaldırılması ve Ukrayna’ya geri gönderilmesi için imza toplamaya çalıştıklarını aktardı.

Ancak çiftin aldığı yansılar bununla da hudutlu kalmadı.

Bir güvenlik şirketi olan Tony Garnett, basına verdiği demeçte karısı Lorna ile alakasının zati çoktan bitmiş olduğunu, ondan ayrılmayı aslında planladığını anlattı. “Hiçbir şey 10 gün içinde olup bitmedi.” diyen adam Sofiia’nın yuva yıkmadığını, zati ortada yıkılacak bir yuva kalmamış olduğunu savundu.

Çiçeği burnunda çift Garnett’in 10 yıllık eşinden ayrılma kararının ‘bilinçli ve düşünülmüş’ bir karar olduğunu söyledi.

Ukraynalı Sofiia Karkadym, Instagram sayfasındaki yakın tarihli bir gönderide, yaşananlarla ilgili gerçekleri kendi açısından anlattı.

“BEN KİMSEYİ ÇALMADIM”

Genç bayan rastgele birini ‘çaldığını’ bir sefer daha inkâr etti ve kıssanın medyada ‘açıkça abartılı ve mümkün olduğunca dramatik olacak biçimde yazıldığını’ söyledi ve basın kuruluşlarını eleştirdi.

Sofiia, Tony’yi çalmadığı konusunda ısrarcı… Genç bayan Tony ve Lorna’nın ilgisinin çoktan bitmiş olduğunu argüman ediyor

“Söylemek istediğim birinci şey, kimseyi ailesinden çalmadığımdır. Bu, âşık olma, memnun olma ve kiminle olacağını seçme hakkı olan 29 yaşındaki bir adamın kararı; şuurlu ve düşünülmüş kararıydı. Haberlerimizi veren basın kuruluşlarına soruyorum: Keyifli bir ailesi olan birinin 10 günde kaçırılabileceğini sahiden düşünüyor musunuz? Anthony ve ben uygunuz. Bu nedenle, en başından beri beni destekleyenler ve hareketlerimin gerisinde gerçek ve olağanüstü bir şey olduğunu bilenlere teşekkür ederim. Gerisi için ise şunu diyorum: Kararlarınızda hayal kırıklığına uğrayacaksınız ;)”

NELER YAŞANMIŞTI?

Sofiia, İngiltere vizesinin onaylanması için haftalarca Berlin’de bekledikten sonra 4 Mayıs’ta Manchester’a uçtu.

Garnett, kendisi ve konuğu ortasında süratle bir bağ geliştirdiğini, altı ve üç yaşındaki kızlarının da ondan hoşlandığını, lakin 10 yıllık eşinin hoşlanmadığını söyledi.

Günler geçtikçe Sofiia, spor salonunda çalışan Garnett’e katılmaya başladı. Otomobiliyle bir yerlere gidip gelmeye başladılar, konutta ise fizikî olarak daha da yakınlaşmışlardı. 

Tony o anları şöyle anlatıyor: “Evde birbirimize dokunmak ve şakalaşmak için mazeretler bulduğumuzu fark ettim, çok çapkındı lakin o kademede bundan daha fazlası olmadı. Epeyce saf olmasına karşın tartışmalara neden oluyordu. Bunu anlayabiliyorum. Gece konuta geldiğimde bana yemek hazırlayan Sofiia olmaya başlamıştı.”

Tony ve Sofiia artık toplumsal medyadan da aşklarını saklamadan paylaşıyor… Fotoğraf Tony Garnett’in Instagram sayfasından

Tony, Lorna’nın meskene bir mülteci almak konusunda hiç istekli olmadığını, kızlarının birebir odaya taşınması gerektiği için bu planı kabul etmek istemediğini de anlatıyor.

İşlerin çığırından çıkmasıyla birlikte çantalarını toplayan ve Tony’nin ailesinin yanına taşınan çift Bradford’da yeni bir konut kiraladı ve oraya taşındı.

10 yıllık bağlantısı yalnızca 10 gün içinde sona erdikten sonra Tony, kendini makûs hissettiğini ve Lorna’nın yaşadıkları için çok üzgün olduğunu söyledi:

“Bu onun yanlışı değildi ve yaptığı yanlış bir şey yoktu. Sofiia ve ben bunu yapmak için yola çıkmadık, planlı değildi ve kimseyi incitmek istemedik.”

 TERK EDİLEN EŞ DE KONUŞTU!

Bu ortada, çocuklarının babasıyla evli olmayan fakat soyadını değiştirmeyi seçen ve Tony’nin soyadını alan Lorna Garnett , The Sun’a Sofiia’nın gözünü en başından erkeğine  diktiğine inandığını  söyledi.

Lorna, “Geride kalan yıkım umurunda değildi. Bildiğim her şey iki hafta içinde tepetaklak oldu.” diyerek başta onu meskene alma fikrine sıcak bakmadığını lakin Ukrayna’daki ‘korkunç’ durumu gördükten sonra yapılması gerekenin gerçek olduğunu düşündüğünü söyledi.

Terk edilen bayan “Birinin başının üstünde bir çatı olmasının ve çaresiz durumdayken ona yardım etmenin yanlışsız olduğunu düşündüm. Soffia ise tüm bu yaptıklarıma karşılık olarak bana bu türlü teşekkür etmiş oldu.” kelamlarını kullandı.

Garnett, Instagram profil fotoğrafında da Sofiia ile birlikte. Hatta ondan “Bana hangi pantolonu giyeceğimi söyleyen kadın” olarak bahsetmiş

GÖRME YETİSİNİ KAYBEDİYOR

Sofiia, İngiltere’ye gitmeden evvel Almanya’ya kaçmış, orada ise bir göz enfeksiyonu geçirmişti.

Gözünden bir operasyon geçiren genç bayan artık altı aylık bir güzelleşme süreciyle karşı karşıya.

Garnett, göz ameliyatından sonra kısmen kör olan Sofiia’nın tam vakitli bakıcısı olmak için vardiyalı çalışmayı bıraktığını ve hayatını büsbütün onun bakımına adadığını da açıkladı.

 

 

 

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.