SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Mehmet Büyükekşi: “Rezerv Lig ekiplere katkı sağlayacak”

Mehmet Büyükekşi: “Rezerv Lig ekiplere katkı sağlayacak”Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Lideri Mehmet Büyükekşi, Turkcell Üstün Kupa finali …

Mehmet Büyükekşi: “Rezerv Lig ekiplere katkı sağlayacak”
Akacan The Mall
31.07.2022 01:37
0
A+
A-

Mehmet Büyükekşi: “Rezerv Lig ekiplere katkı sağlayacak”
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Lideri Mehmet Büyükekşi, Turkcell Üstün Kupa finali sonrası yaptığı konuşmada, yeni dönemde maçların şenlik havası içerisinde geçmesini istediklerini aktardı.

Turkcell Harika Kupa finalinde Trabzonspor ile Sivasspor kadroları Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştı. Bordo-mavililerin 4-0 kazandığı müsabaka sonrası TFF Lideri Mehmet Büyükekşi, kupayı Trabzonspor kaptanına verirken, Trabzonspor ekibi da şampiyonluğu taraftarıyla birlikte yaşadı.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TFF Lideri Mehmet Büyükekşi, hoş bir maç olduğunu vurgulayarak Trabzonspor’u tebrik etti. Büyükekşi, “Türkiye’nin en büyük kupası; bilhassa bir tarafta geçen yılın Harika Lig şampiyonu, öbür tarafta kupa şampiyonu. Her grubumuzda Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecekler. O yüzden bu türlü bir havada hoş bir seyirci önünde çok hoş bir futbol izledik. Bundan sonra Avrupa’daki maçlar için her 2 kadroya muvaffakiyetler diliyorum. Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Umarım 2 ekibimiz da Avrupa’da ülke puanımızı daha üste çıkarırlar” dedi.

Akacan The Mall

“Futbolun hoşluklarının konuşulduğu bir lig olmasını diliyorum”

5 Ağustos Cuma günü başlayacak 2022-2023 dönemiyle ilgili görüşlerini aktaran Büyükekşi, “Sezon başlamadan evvel biz yenilikler yaptık. Bilhassa bir çok bahiste yenilikler getirdik; hakemlerimizin testleri ile ilgili psiko teknik testler yaptık. VAR odasını alandaki hakeme ayırdık. Temsilcilerde yenilikler yaptık. Biraz evvel de temsilcilerimizden bir tanesi ile tüm sahayı gören 70-80 tane monitör odasına giderek tek tek denetim ettik. Gerek futbolcuların, gerekse seyircilerin, gerekse soyunma odaları ve kameraların görebildiği her taraf şuan izleniyor. Ona nazaran tek tek not tutuluyor. Yakılan meşaleler, atılan meşaleler kimin tarafından atılmış, ne yapılmış İnşallah önümüzdeki 2022-2023 döneminin çok daha fair-play içerisinde dostlukla geçen bir dönem olmasını diliyoruz. Birinci maçta yeniden burada olacağız. İstanbulspor ile Trabzonspor açılış maçını yapacaklar. Konserler planlıyoruz demiştik, inşallah birinci konseri de açılış maçında burada gerçekleştireceğiz. Maçlarımızın bundan sonra bir şenlik havası içerisinde, bayanların, çocukların, gençlerin, annelerin-babaların gelmesini istiyoruz. Küfürün olmamasını, dövüşün olmamasını istiyoruz. Bu yıl hakemlerin konuşulduğu değil, tam aykırısı futbolun hoşluklarının konuşulduğu bir lig olmasını diliyorum” tabirlerini kullandı.

“UEFA temsilcilerinin raporları pozitif”

Süper Kupa finaline gelen UEFA temsilcilerinin çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Büyükekşi şunları söyledi:
“Onların şu anda negatif bir niyetleri yok, her şey olumlu. Burada yaptıkları incelemeleri, sabahtan beri teknik çalışmaları yaptılar. Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen temsilciler var. İnşallah onların vereceği raporlar da müspet olacağını düşünüyorum.”

“Rezerv Lig kadrolara katkı sağlayacak”

Bu dönem uygulamaya konulacak olan Rezerv Lig ile ilgili de konuşan TFF Lideri Büyükekşi yaptığı açıklamada, “Rezerv Lig’i, Kulüpler Birliği Vakfı’nın talebi ile yaptık. Her şeyin başlangıcında bir kadro zahmetler kesinlikle olacaktır. Yeni bir uygulama, yeni bir çalışma ancak birkaç hafta içerisinde yoluna gireceğini düşünüyoruz. Kulüpler bunun yararını gördükçe de bu ıstıraplar giderilecektir. Bunun emeli, 11’de forma bulamayan oyuncular tribünde oturması yerine bir gün sonra maç yapması. Öteki taraftan da gençlerin ağabeyleri ile maç yapabilmelerini sağlayıp onların 18-19 yaşında futbolcuların şahsî gelişimine katkıda bulunabilmek. Maksat aslında şu; her yıl 1-2 tane futbolcuyu her kulüp çıkarabilirse, yaklaşık 30-40 yeni futbolcu yetişmiş olur ki, kulüplerin bu kadar ekonomik sıkıntıları var. Ekonomik problemlerine da katkı olacaktır. Gerçek maç yapacaklar, idman öteki maç diğer ve kulüplerimiz de Rezerv Lig’de bilhassa deplasman yardımı yapacağız. Başka taraftan galibiyet ve beraberlik primi vereceğiz” biçiminde konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.