SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

MEB’den ‘özel öğrenciler’ için eğitim klavuzu

MEB’den ‘özel öğrenciler’ için eğitim klavuzuMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), 450 binin üzerindeki özel eğitim muhtaçlığı olan öğrencinin eğitimini …

MEB’den ‘özel öğrenciler’ için eğitim klavuzu
Akacan The Mall
24.09.2022 13:37
0
A+
A-

MEB’den ‘özel öğrenciler’ için eğitim klavuzu
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 450 binin üzerindeki özel eğitim muhtaçlığı olan öğrencinin eğitimini desteklemek emeliyle okullarda uygulanmak üzere eğitim programı kılavuzu hazırlandı. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenciye has eğitim programlarını içeren kılavuzun kişiselleştirilmiş eğitim programı oluşturulması için yol haritası niteliği taşıdığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mevzuya ait yaptığı açıklamada, özel eğitim muhtaçlığı olan öğrencilerin eğitimlerinin desteklenmesinin ve sunulan özel eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasının Bakanlığın öncelikli maksatları ortasında olduğunu söz etti.

Ülke genelinde geçen yıl 306 bin 469’u kaynaştırma – bütünleştirme yoluyla örgün temel ve ortaöğretim kurumları içinde, 57 bin 413’ü özel eğitim okullarında, 77 bin 602’si özel eğitim sınıflarında, 993’ü hastane sınıflarında, 10 bin 552’si meskende eğitim kapsamında olmak üzere toplam 453 bin 29 özel eğitim muhtaçlığı olan çocuğa eğitim verildiğini bildiren Özer, Bakanlık olarak önceliklerinin özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin akranlarıyla birlikte kaynaştırma – bütünleştirme yoluyla eğitimi almaları olduğunu söyledi.

Akacan The Mall

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU SAYISI 140’A ULAŞTI
Bakanlık olarak 2019’da ülke genelinde 28 vilayette bulunan özel eğitim anaokulunu 81 ile yaygınlaştırdıklarını ve sayılarını 52’den 140’a çıkardıklarını bildiren Özer, böylelikle özel eğitim anaokulu bulunmayan vilayet kalmadığını söyledi. Özer, ayrıyeten vilayetlerin durumuna nazaran özel eğitim anaokulu sayısını artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakanlık olarak özel gereçlerin de üretimine tartı verdiklerine işaret eden Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’ projesi kapsamında özel eğitim gereçlerini 1 milyona çıkaracaklarını söyledi.

Bakan Özer, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce görsel sanatlardan müziğe, bahçe bakımından hayvan bakımına, spordan bedensel aktiviteleri artırmaya 5 farklı alanda çocuklar için 1.007 özel eğitim uygulama okulunda “beceri uygulama alanları” oluşturduklarını da hatırlatarak bu kapsamda 81 ile yaklaşık 900 bine yakın gereç ilettiklerini söz etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Spor Aşkı Pürüz Tanımaz’ programıyla ülke genelinde 500 özel eğitim okuluna farklı yetersizliği olan öğrencilerin kullanımına sunmak üzere üretilen 27 bin 259 adet spor gereci gönderildiğini anlatan Özer, meskende eğitim kararı olan orta-ağır seviyede zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrenciler için özel hazırlanan gereçlerin de ulaştırıldığını hatırlattı.

 

KILAVUZ DİJİTAL OLARAK DA ERİŞİMDE
Bakan Özer, son çalışmalarında ise özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan öğretmenlerin kişiselleştirilmiş eğitim programı hazırlama sürecinde karşılaşabilecekleri mümkün zahmetlerin giderilmesi ve öğretmenlere bu kapsamda rehberlik edilmesi emeliyle ‘Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı: Tüm Öğretmenler için Yol Haritası’ ismiyle bir kılavuz hazırlandığını bildirdi.

Kılavuzun hem basılı hem de Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde dijital olarak erişime sunulduğunu belirten Özer, şunları kaydetti:

“Öğretmenlerin özel öğrencilere yönelik kişiselleştirilmiş eğitim programı hazırlamasına ve uygulamasına ait bilgi, marifet ve tecrübelerinin artırılması maksadıyla hazırladığımız kılavuz, farklı özel eğitim gereksinimi olan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde tahsil gören 450 bin dolayındaki özel öğrencimizin okullardaki eğitimine katkı sağlayacak. Kılavuz, kaynaştırma-bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında öğrencilerimizin eğitim gördüğü okullar ile özel eğitim sınıfları ve özel eğitim okullarında vazife yapan öğretmenlerimizin özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerine yönelik kişiselleştirilmiş eğitim programı oluşturmaları için yol haritası niteliği taşıyor.

Özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler ile çalışan öğretmenler için kişiselleştirilmiş eğitim programı hazırlama ve geliştirme çalışmalarına yol göstermek gayesiyle hazırlanan kılavuzun öğretmenler, aileler, alanda çalışan uzmanlar ve tüm öğrenciler için faydalı olmasını diliyorum.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.