SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

MEB ürünleri PTT AVM’de satılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “PTT AVM ile ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı’nın ürettiği ürünlerin e-ticaret kanalıyla tüm Türkiye’ye aynı zamanda yurt dışına satışı yapabilecek” dedi. Bakan Özer, Ankara’da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Pasaj Tanıtım Töreni’ne katıldı.

MEB ürünleri PTT AVM’de satılacak
Akacan The Mall
21.12.2022 12:06
0
A+
A-

MEB ürünleri PTT AVM’de satılacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “PTT AVM ile ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı’nın ürettiği ürünlerin e-ticaret kanalıyla tüm Türkiye’ye aynı zamanda yurt dışına satışı yapabilecek” dedi. Bakan Özer, Ankara’da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Pasaj Tanıtım Töreni’ne katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı törenin açılış konuşmasında mesleki eğitimin üretim kapasitesinde çok ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Bakan Özer şunları söyledi:

ÜRETİMİN DÖRT FAYDASI VAR
“Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir taraftan eğitim hizmetini verip kapsayıcılığı, kaliteliyi, fırsat eşitliğini merkeze alan yatırımlar yaparken diğer yandan eğitim, üretim, istihdam zincirini güçlendirmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Mesleki eğitimdeki döner sermaye kapsamındaki üretimin dört faydası var. Bir tanesi eğitim literatüründe sıklıkla zikredilen yaparak öğrenme, üreterek öğrenme ve o becerilerin kalıcı olması anlamında çok önemli bir fırsat sunuyor. İkincisi mezun olmadan bu beceriler elde edildiği için istihdam edilebilirliği artırıyor. Üçüncüsü döner sermaye kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimiz üretime yaptıkları katkı ölçüsünde pay alıyor. Son olarak dördüncüsü Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç duyduğu tüm ürünleri kendi okullarında üretebiliyor. Bu dört faydayı dikkate alarak biz bakanlık olarak mesleki eğitimin üretim kapasitesinde çok ciddi bir artış yakaladık.

Akacan The Mall

UZUN VADEDE ÜLKEMİZ İÇİN KAZANÇ
Mesleki eğitimin 2018 yılında 200 milyonluk bir cirosu varken bugün yıl bitmeden 2 milyar TL’lik bir üretim kapasitesine ulaştı. Bu üretimin yaklaşık 100 milyonunu öğrencilerimize 200 milyonunu da katkı payı dağıttık. Yıl sonunda tekrar dağıtacağız. Böylelikle meslek lisesi öğrencileri bir taraftan eğitim alırken aynı zamanda eğitim aşamasında gelir elde eden, emekle, hakkaniyetle ilişki kuran ve değerler eğitimiyle ilgili çok önemli bir süreçten geçmekte. Bu uzun vadede ülkemiz için çok büyük bir kazanç olacak. Biz üretimi ne kadar tüm süreçlerimizin merkezine koyabilirsek ülkemiz çok daha güçlü bir şekilde geleceğe bakabilecek.

ÜRÜNLER YURT DIŞINA DA SATILACAK
Özel çocukların eğitim aldığı meslek okullarımız var. Orada da üretim kapasitesi var. Geçmişten tüm üretim kapasitelerini günümüze taşıyan olgunlaşma enstitülerinin her biri tarihi olarak çok önemli misyonu taşıyor. Şu anda yeni ve inovatif yaklaşımlarla ürünleri bir süs eşyasından çıkarıp günlük kullanılan eşyaya dönüştürme çabalarının merkezini teşkil eden olgunlaşma enstitüleri, üretim kapasitesini artırmaya başladı. Gelinen noktada bu üretim kapasitesini farklı bir evreye taşımada bugün yeni bir adım daha atıyoruz. PTT AVM ile ilk kez Milli Eğitim Bakanlığının ürettiği ürünlerin e-ticaret kanalıyla tüm Türkiye’ye aynı zamanda yurt dışına satışı yapabilecek. Böylece eğitim üretim çevrimini çok daha güçlü bir şekilde genişletme, kapasitesini ve niteliğini artırma fırsatını elde edeceğiz.”

KOMİSYON VE KARGO ÜCRETİ ALINMAYACAK
Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üretilen ürünlerin PTT AVM’de satışının yapılmasının çok kıymetli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlükleri bünyesinde üretilen ürünlerin PTT AVM tarafından satışını yapmak bizim için çok kıymetli. PTT Türkiye’de kimsenin gitmediği yere giden güzide kurumlarımızdan bir tanesi. Bugün de böyle önemli bir işin içinde olması bizim için gurur meselesi. PTT AVM de dijitalleşmenin bu kadar artığı bir ortamda önemli bir işlev görüyor. Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız ortak çalışmayla özel üretilen ürünlerin de vatandaşlara ulaşması anlamında büyük bir görev ifa edecekler. PTT AVM’nin elde ettiği tecrübelerle Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim kurumlarımızın hizmet kalitesine ve satışlarına değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum. PTT AVM’nin internet sitesinden mebpasaj.pttavm.com üzerinden Milli Eğitim Bakanlarımızın ürünlerine özel bir alan açtık. PTT AVM’de özel eğitim kurumlarımızın açtığı mağazalardan protokol tarihinden itibaren 6 ay geçerli olmak üzere komisyon ve kargo ücreti alınmayacak.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.