SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Matematik ve İngilizce yaz okulu mecmuaları yayında

Matematik ve İngilizce yaz okulu mecmuaları yayındaMatematik ve İngilizce öğretiminde eğlenceli ve günlük hayatla bağlantılı etkinlikler içeren …

Matematik ve İngilizce yaz okulu mecmuaları yayında
Akacan The Mall
04.07.2022 11:52
0
A+
A-

Matematik ve İngilizce yaz okulu mecmuaları yayında
Matematik ve İngilizce öğretiminde eğlenceli ve günlük hayatla bağlantılı etkinlikler içeren yeni yaklaşımların kullanıldığı, yaz okulu programına uygun matematik ve İngilizce yaz okulu mecmuaları hazırlandı. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz okulu mecmualarının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin yararlanması için bugün yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinde elektronik ortamda da erişime açıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı matematik ve İngilizce yaz okulunda kullanılacak gereçleri hazırladı. Yaz okulu için taslak çerçeve programlarına uygun ve her bir kümede uygulanabilecek örnek malzemeler, 4-8’inci sınıflar için Eğlenceli Matematik, liseliler için Matematik Yaz Okulu Mecmuası, 4-8’inci sınıflara yönelik Summer Fun with English ve 9-10’uncu sınıflar ve 11-12’inci sınıflara için iki başka English Summer School Book olmak üzere 5 mecmuada toplandı.

Matematik ve İngilizce yaz okulu eğitimi 4-12’inci sınıf düzeyindeki öğrencileri kapsayacak biçimde planlandı. Öğrencilere haftada 12 saat, 4 hafta boyunca toplam 48 saat eğitim verilecek.

Akacan The Mall

MATEMATİK YAZ OKULU
Millİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematik ve İngilizce öğretimi konusundaki yeni yaklaşımların kullanıldığı eğlenceli ve günlük ömürle bağlı etkinlikler içeren yaz okulu mecmualarının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin yararlanması için yardımcıkaynaklar.meb.gov.tr adresinde elektronik ortamda paylaşıldığını açıkladı.

Matematik yaz okulu mecmualarında öğrencilerin eğlenceli etkinliklerle yaparak, yaşayarak öğrenme süreçlerini kapsayan gereçler oluşturulduğunu vurgulayan Özer, “Dergideki tüm uygulamalar; öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük hayat hünerleriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, dataları okuyarak analitik düşünmeye sevk etmek hedefiyle başlattığımız ‘Matematik Seferberliği’ çalışmalarını dayanaklar nitelikte hazırlandı” dedi.

21 aktifliğe yer verilen malzemelerdeki uygulamaların çerçevesi, öğrencilerin ilgi ve gereksinimlerine nazaran geliştirilebilecek esneklikte tasarlandı. Öğretmenler, ‘Yaz Okulu Matematik Çerçeve Programı’ ve malzemelerle programı öğrencilerin gereksinimlerine nazaran farklılaştırma ve zenginleştirme imkânına sahip.

Liseliler için matematik yaz okulunda öğrencinin matematiği öğrenirken sorgulayacağı,  derinlemesine düşüneceği ve günlük yaşantısında karşılaşacağı sorunları nasıl çözebileceğine yönelik ipuçlarını bulacağı bir sistem kurulduğunu belirten Özer, şu bilgileri verdi: “Lise öğrencileri için yaz okulu matematik dersinde öğrencilerin akademik hünerleri farklı temalarda desteklenecek. Bu temalar ortasında sanat, matematik tarihi üzere disiplinler ortası bir etkileşim planlandı.

Bu programa nazaran hazırlanan matematik gereçlerinde Matematiğe Taraf Verenler, Paradokslar, Çizge Kuramı ve Königsberg’in Yedi Köprüsü, RSA Şifreleme, Pascal Üçgeninin Gizemli Dünyası, Su Ayak İzi ve bunların yanı sıra Harezmi’nin matematiği, geometri, çarpma süreci, irrasyonel sayılar üzere farklı başlıklarda içerikler yer alıyor.”

İNGİLİZCE YAZ OKULU
Bu kapsamda 4-8’inci sınıfların İngilizce dersi için Summer Fun with English mecmuası hazırlandı. 33 içeriğin yer aldığı mecmuada disiplinler ortası yaklaşımla günlük konuşmayı güçlendiren, öğrenci merkezli ve bağlantı odaklı ve oyunlaştırılmış gereçler bulunuyor.

İngilizce Yaz Okulu çerçeve programa uygun olarak 9 ve 10. sınıflar ile 10 ve 11’inci sınıflar için iki farklı ‘English Summer School Book’ hazırlandı. 

Bu kitaplarda öğrencilerin kazandığı bilgi ve maharetleri kullanmalarını sağlayacak aktiviteler bulunuyor.

Kitaptaki aktifliklerin öğrencilerin hobilerini, ilgi alanlarını ve kanılarını İngilizce söz etme üzere maharetleri geliştirmek üzerine tasarlandığını lisana getiren Bakan Özer, “Ayrıca öğrenciler etkinliklerle farklı ülkeler, kültürler, bedeller ve ömür usulleri hakkında fikir edinecek ve bu hususta konuşma marifetlerini geliştirecek. Arkadaşlık, insan hakları, etraf sıkıntıları ve tahlilleri üzere çeşitli bahislerde da fikirlerini paylaşma fırsatı bulacak olan öğrenciler bulmacalar, oyunlar ve ilgi cazip metinlerle öğrendiklerini daha kalıcı hâle getirecek” dedi.

Eğlendirirken öğretecek olan İngilizce yaz okulu aktiflikleri ortasında lisan hünerlerini bütüncül olarak geliştirmeyi amaçlayan ‘Okuyalım, Dinleyelim, Yazalım, Konuşalım, Üretelim, Cevaplayalım, Eşleştirelim’ üzere çok sayıda aktivite yer alıyor. Ayrıyeten ‘Eğlenelim, Çözelim’ üzere keyifli vakit geçirilmesini sağlayacak aktiviteler de bulunuyor.

Tüm etkinlikler öğrencilerin her düzeydeki gelişimleri gözetilerek hem öğretici hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak formda yapılandırıldığını söyleyen Özer, tüm öğrencilere eğlenceli ve başarılı bir yaz okulu periyodu diledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.