SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Maradona’nın ikonik “Tanrı’nın Eli” golünü atarken giydiği forma rekor bedelle satıldı! Büyük tartışma: Forma gerçek değil mi? – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

Maradona’nın ikonik “Tanrı’nın Eli” golünü atarken giydiği forma rekor bedelle satıldı! Büyük tartışma: Forma gerçek değil mi?2020 yılının Kasım …

Maradona’nın ikonik “Tanrı’nın Eli” golünü atarken giydiği forma rekor bedelle satıldı! Büyük tartışma: Forma gerçek değil mi? – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
Akacan The Mall
04.05.2022 19:22
0
A+
A-

Maradona’nın ikonik “Tanrı’nın Eli” golünü atarken giydiği forma rekor bedelle satıldı! Büyük tartışma: Forma gerçek değil mi?
2020 yılının Kasım ayında hayatını kaybeden Diego Armando Maradona’nın futbol tarihine kazandırdığı en ikonik anlardan biri olan “Tanrı’nın Eli” golünde giydiği forma açık arttırmada rekor bir bedelle alıcı buldu. 20 Nisan – 4 Mayıs tarihleri ortasında yapılan açık arttırmada satılan formayla ilgili yepyeni olup olmadığı istikametinde tartışmalar vardı. Tartışmanın fitilini, Maradona’nın kızı Dalma ateşlemiş ve formanın gerçek forma olmadığını savunmuştu. Formayı şahsen Maradona’dan alan İngiliz eski futbolcu Steve Hodge ve müzayede şirketi ise tam zıddını tez etmişti. İşte rekor bedelle satılan formanın kıssası…

Diego Armando Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye elle attığı ve Futbol tarihinin en ikonik anlarından biri olarak kabul edilen golde Arjantinli efsanenin giydiği rekor bir bedelle satıldı.

20 yılı aşkın müddettir İngiltere Ulusal Futbol Müzesi’nde sergilenen formanın satışı için düzenlenen açık artırma 20 Nisan’da başladı. 2 haftadır online olarak toplanan teklifler bugün sonuçlandı.

Akacan The Mall

FORMANIN DURUMU NASIL?

Açık artırma yoluyla satılan formanın genel durumunun düzgün olduğu, ön kısımlarında hafif iplik kopması ve ufak lekeler bulunduğu kaydedildi.

BEKLENTİNİN ÜZERİNDE BİR FİYATA SATILDI

Sotheby isimli müzayede şirketi tarafından yapılan açık arttırmanın başında Maradona’nın ikonik formasının 5.2 milyon dolar ile 7.9 milyon dolar ortasında bir fiyattan alıcı bulması bekleniyordu. Bugün biten müzayede sonucunda Maradona’nın efsane forması 8.9 milyon dolara satıldı. Alıcının ismi ise şimdi açıklanmadı.

BÜYÜK TARTIŞMA! BU FORMA GERÇEK DEĞİL Mİ?

2020 yılının Kasım ayında hayatını kaybeden Arjantinli efsanenin 3 kızından en büyüğü olan Dalma Maradona, açık artırma ile satılan ikonik formanın babasının gol esnasında giydiği forma olmadığını öne sürmüştü.

Dalma Maradona, Azteca Stadyumu’nda oynanan müsabakanın devre ortasında Meksika’daki sıcak hava sebebiyle babasının formasını değiştirdiğini söyledi. Dalma’nın açıklamasına nazaran; formayı yaklaşık 35 yıldır elinde bulunduran İngiliz eski futbolcu Steve Hodge, Maradona’nın birinci yarıda giydiği formaya sahip ve açık artırmada satılan forma da bu forma. Fakat Maradona o tarihi golü maçın ikinci yarısında atmıştı.

Steve Hodge, babamın ikinci yarıda giydiği formaya sahip olduğunu düşünüyor lakin yanılıyor. Hodge’deki forma, babamın birinci yarıda giydiği forma. Açık artırmada bu formayı almaya niyeti olanlara bu gerçeği anlatmak zorundayım. O formanın kimde olduğunu biliyorum fakat o kişiyi açığa çıkarmamak ismine bunu açıklamayacağım. Tek söyleyebileceğim annemde olmadığı. Satılacak olan forma, babamın golü attığı esnada giydiği forma değil.

Dalma Maradona

 

SOTHEBYS: BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPTIK VE EMİNİZ

Müzayedeyi düzenleyen Sothebys cephesi ise Dalma Maradona’nın kelam konusu savının gerçeği yansıtmadığını savundu. Insider’a konuşan Sotheby’s İrtibat Yöneticisi Yardımcısı Melica Khansari, yaptıkları araştırmalar sonucunda satılan formanın Maradona’nın golü attığı esnada giydiği forma olduğundan emin olduklarını söyledi.

Açık artırmayla sattığımız formanın Maradona’nın golü attığı esnada giydiği forma olduğundan emin olmak için satılığa çıkarmadan evvel ağır çalışmalar ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirdik. Maradona da Rab’ın Eli isimli kitabında o formayı Steve Hodge’ye verdiğini doğruluyor. 20 yıldır Ulusal Futbol Müzesi’nde sergileniyor ve sayısız insan tarafından ziyaret edildi. Çok vakittir bu formanın yanlış forma olduğu sav edilmedi.

Sotheby’s İrtibat Yöneticisi Yardımcısı Melica Khansari

 

PEKALA FORMA STEVE HOGDE’NİN ELİNE NASIL GEÇTİ?

1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin’in İngiltere’yi 2-1 mağlup ettiği uğraşın devre ortasında İngiliz futbolcu Steve Hodge ve Diego Armando Maradona, Azteca Stadyumu’nun tünelinde formalarını değiştirmişti.

O tarihten bu yana formayı koruyan Steve Hodge, Arjantinli efsanenin 2020 Kasım’da vefat etmesinin akabinde formanın satılık olmadığını açıklamıştı. Bu yıl fikrini değiştiren Hodge, kıymetli bir futbol mirası olduğuna inandığı formanın Sotheby’s aracılığıyla açık artırmada satılmasına karar verdi.

Rab’ın Eli forması, futbol dünyası ve hem İngilitere hem de Arjantin halkı için derin bir manaya sahip. Formanın yeni sahibinin, futbol tarihinin en ikonik formasına sahip olacağı için gurur duyacağına eminim.

Steve Hodge

 


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Hakikat, Tarafsız ve Şimdiki Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir biçimde okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.