SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Manchester City – RB Leipzig maçında Erling Haaland adeta çıldırdı! 94 yıllık rekor tarih oldu… Pep Guardiola’nın kararı ise tartışma yarattı…

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Tipi rövanş karşılaşmaları sürüyor. Gecenin maçında Manchester City, RB Leipzig karşısında aldığı 7-0’lık galibiyetle turladı. İngiliz temsilcisinde Erling Haaland attığı 5 golle 94 yıllık rekoru tarihe gömdü. Pep Guardiola ise çok tartışılan Erling Haaland kararına ait konuştu.

Manchester City – RB Leipzig maçında Erling Haaland adeta çıldırdı! 94 yıllık rekor tarih oldu… Pep Guardiola’nın kararı ise tartışma yarattı…
Akacan The Mall
15.03.2023 08:36
0
A+
A-

Manchester City – RB Leipzig maçında Erling Haaland adeta çıldırdı! 94 yıllık rekor tarih oldu… Pep Guardiola’nın kararı ise tartışma yarattı…
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Tipi rövanş karşılaşmaları sürüyor. Gecenin maçında Manchester City, RB Leipzig karşısında aldığı 7-0’lık galibiyetle turladı. İngiliz temsilcisinde Erling Haaland attığı 5 golle 94 yıllık rekoru tarihe gömdü. Pep Guardiola ise çok tartışılan Erling Haaland kararına ait konuştu.

Avrupa futbolunun kulüp seviyesindeki bir numaralı turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Tipi rövanş maçları devam ediyor. Gecenin maçlarında Porto ile Inter, Manchester City ile ise RB Leipzig karşı karşıya geldi.

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter, birinci maçta meskeninde 1-0 yendiği Porto’ya rövanş maçında konuk oldu. İtalyan temsilcisi, Porto ile golsüz berabere kalarak çeyrek final biletini alan taraf oldu.

Akacan The Mall

MAÇIN ADAMI HAKAN ÇALHANOĞLU

İtalya’da oynanan birinci müsabakada maçın oyuncusu seçilen ulusal futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, tıpkı başarıyı Portekiz’de de gösterdi ve maçın oyuncusu oldu. Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan deneyimli isim, “Bunca yıl ortadan sonra Şampiyonlar Ligi’nde bu başarıyı yakalamak büyük memnunluk veriyor. Grubumuzla gurur duyuyoruz. Yanılgılar yaptık ancak mükemmel bir iş çıkardım. Güç oldu lakin ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Gecenin en çok konuşulan uğraşı İngiltere’de oynandı. Erling Haaland’ın 5 gol attığı maçta RB Leipzig’i 7-0 mağlup eden Manchester City ismini çeyrek finale yazdırdı. Premier Lig temsilcisinin gollerini 22, 24, 45+2, 53 ve 57. dakikalarda Erling Haaland, 49. dakikada İlkay Gündoğan ve 90+2′ De Bruyne kaydetti.

ERLING HAALAND İNANILMAZI BAŞARDI

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Tipi birinci maçında deplasmanda Leipzig ile 1-1 berabere kalan Guardiola’nın City’si, Manchester’da oynanan müsabakada Alman takımına adeta nefes aldırmadı.

Karşılaşmaya kusursuz başlayan Maviler’de Erling Haaland birinci devrede hat-trick yaparken bu sezonki hat-trick sayısını 5’e çıkardı. Bu dönem Manchester City formasıyla resmi maçlardaki beşinci hat-trick’ini yapan Erling Haaland, 2016/17’den (Harry Kane) bu yana bir dönemde bu sayıya ulaşan birinci Premier Lig oyuncusu oldu.

MESSI’NİN REKORUNU EGALE ETTİ

İkinci yarının 53 ve 57. dakikalarında Leipzig ağlarına birer gol daha bırakan Erling Haaland, toplamda 5. golünü attı ve Lionel Messi’nin bir Şampiyonlar Ligi maçında en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.

DEVLER LİGİ’NDE ZİRVEDE

Öte yandan Erling Haaland, Şampiyonlar Ligi’nde 25 maçta 32 gole ulaşarak bunu en süratli başaran futbolcu oldu. Norveçli golcü, bu başarıyı 22 yaşında ve yalnızca 25 maçta elde ederek tarihe geçti.

Devler Ligi’nde 30 gole en süratli ulaşma rekorunu daha evvel Hollandalı eski futbolcu Ruud Van Nistelrooy, 34 maçla elinde bulunduruyordu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 30 gole en genç yaşta ulaşma rekoru ise Fransız yıldız futbolcu Kylian Mbappe’ye (22 yaş 352 gün) aitti.

GUARDIOLA OYUNDAN ALDI VE TOPLUMSAL MEDYA ÇALKALANDI

Pep Guardiola, Leipzig karşısında 5 gol atan Erling Haaland’ı 63. dakikada oyundan alırken Norveçli yıldız Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan oyuncu olma unvanını ertelemiş oldu.

Sosyal medya ve İngiliz basınında, Pep Guardiola’nın Erling Haaland’ın rekoruna mahzur olduğu yorumları yapıldı. Norveçli futbolcu, müsabakanın kalan kısımlarında bir gol daha atması durumunda Lionel Messi’nin egale ettiği rekoru kırmış olacaktı.

HAALAND İLE GUARDIOLA ORTASINDA NE KONUŞULDU?

5 gol atarak yıldızlaşan Erling Haaland, Pep Guardiola ile yaptıkları konuşma hakkında, “Bir Şampiyonlar Ligi maçında 5 gol atmak inanılmaz bir şey. Mesleğimin en uygun maçı oldu. Pep’e, ‘Beni oyundan alma, daha fazla gol atmak istiyorum’ dedim.” açıklamasını yaptı.

GUARDIOLA YANIT VERDİ

Konu hakkında konuşan Pep Guardiola ise, “Haaland Messi’nin rekorunu egale etti ve bunu sırf 60 dakikada başardı. Haaland 90 dakika oynasaydı ne yapardı bilmiyorum. İnanılmaz bir adam, daima kazanan biri. Haaland 22 yaşında Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta en çok gol atan oyuncu olsaydı, hayatının geri kalanı sıkıcı olurdu.” dedi.

ORTAK NOKTA PEP GUARDIOLA

Öte yandan Lionel Messi, Robert Lewandowski ve Erling Haaland’ın kulüp mesleklerinde bir maçta en çok gol attığı maçların yedek kulübesinde ortak tek bir isim var: Pep Guardiola.

MANCHESTER CITY’NİN BU ALANDAKİ TEK OYUNCUSU

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 10 ve 15 gole en az sayıda maça çıkarak ulaşan oyuncu rekorlarını elinde bulunduran Erling Haaland, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’ndeki birinci maçında gol atma başarısı gösteren Manchester City’nin tek oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

94 YILLIK REKOR KIRILDI

Erling Haaland ayrıyeten Tommy Johnson’a ilişkin bir dönemde en fazla gol atma rekorunu da kırdı. RB Leipzig ağlarına gönderdiği gollerle bu dönem 39 gole ulaşan Norveçli oyuncu, 1928–29 döneminde 38 gol atan Tommy Johnson’ı geride bıraktı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.