SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Manavgat’taki meskenler teslim ediliyor! Bakan Kurum: Kelam verdik, kelamımızı tuttuk

Manavgat’taki meskenler teslim ediliyor! Bakan Kurum: Kelam verdik, kelamımızı tuttukÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya …

Manavgat’taki meskenler teslim ediliyor! Bakan Kurum: Kelam verdik, kelamımızı tuttuk
Akacan The Mall
02.11.2022 10:52
0
A+
A-

Manavgat’taki meskenler teslim ediliyor! Bakan Kurum: Kelam verdik, kelamımızı tuttuk
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya’nın 4 ilçesine bağlı 45 köy ve mahallesinde meydana gelen yangının akabinde çalışmalarını aralıksız sürdürerek vatandaşların yaralarını sarıyor. Manavgat’taki afetzede vatandaşlara 187 konut teslim edildi, inşaatı tamamlanmak üzere olan 150 konutun teslimleri yakın vakitte başlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Söz verdik, kelamımızı tuttuk!” sözleriyle resmî toplumsal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Kurum’un paylaştığı görüntüde, Antalya’daki yangın afetinden etkilenen vatandaşlar, devletin şefkatini her an yanlarında hissetmekten duydukları memnuniyeti lisana getiriyorlar. Antalya’daki yangında ziyan gören ağır hasarlı konut, iş yeri, depo, samanlık ve ahırlarda yapılan hasar tespit çalışmaları sonrasında Bakanlık, ihaleleri tamamlanan ve TOKİ eliyle imali devam eden 880 konuttan 187’sini hak sahiplerine teslim etti. İnşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan 150 konutunda hak sahiplerine teslimi başlıyor. Afet sonrası devletin yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti lisana getiren bir vatandaş, “Cumhurbaşkanım bize kelam verdi, ‘Bir yıl içerisinde konutunuzu teslim edeceğim.’ dedi ve kelamını yerine getirdi.” diye konuştu. Bir öteki vatandaş da “Cumhurbaşkanımız benim omzuma elini koydu, ‘Benim traktörüm gitti, ekmek teknem gitti.’ dedim. Üç gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız traktörümü gönderdi.” diyerek memnuniyetini lisana getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya’nın 4 ilçesine bağlı 45 köy ve mahallesinde meydana gelen yangının akabinde çalışmalarını aralıksız sürdürerek vatandaşların yaralarını sarıyor. Bakan Kurum, “Söz verdik, kelamımızı tuttuk!” tabirleriyle resmî toplumsal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Kurum’un paylaştığı görüntüde, Antalya’daki yangın afetinden etkilenen vatandaşlar, devletin şefkatini her an yanlarında hissetmekten duydukları memnuniyeti lisana getiriyorlar.

Akacan The Mall

Bakanlık açıklamasında, Antalya’nın Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğdu ilçelerine bağlı 45 köyde yangın afetinden ağır hasar gören konut, iş yeri, depo, samanlık ve ahırlarda hasar tespiti sonrasında çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. Bakanlık, Afet bölgesinde ihaleleri tamamlanarak TOKİ eliyle üretimi devam eden 880 konuttan 187 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, inşaatı tamamlanmak üzere olan 150 konutun da yakın vakitte teslimatının başlayacağını açıkladı.

Yangın afetinden etkilenen vatandaşlar, devletin şefkatini her an yanlarında hissetmekten duydukları memnuniyeti lisana getirdi.

Bölge sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köylerini ziyarete geldiğini ve verdiği kelamları yerine getirdiğini belirterek teşekkürlerini ilettiler.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE KELAM VERDİ, ‘BİR YIL İÇERİSİNDE KONUTUNUZU TESLİM EDECEĞİM’ DEDİ VE KELAMINI YERİNE GETİRDİ” 

Yangında konutunu kaybeden Manavgat Kalemler Köyü sakinlerinden Urkiye İtina, hislerini anlatırken o günü tekrar hatırlamak istemediğini belirterek, “O gün kara bir gündü. Esasen bir iki gün sonra aklımız başımıza geldi. Konutumuzu, yerimizi, kaybettik. Kırk yıllık birikimim yarım saatte bitti, kırk dakikada. Bir sene içerisinde konutumuza girdik. Kelamlarını tuttular. Bir meskenin, bir senede yapılması kolay mı? Konutlarımız çok hoş. Cumhurbaşkanımız bize kelam verdi, ‘Bir yıl içerisinde sizin konutunuzu teslim edeceğim” dedi, kelamını yerine getirdi.“ halinde konuştu.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ KÖYÜMÜZE GELDİ”

Kalemler Köyü sakinlerinden Mithat Akça ise, “Cumhurbaşkanımız geldi bizim köyümüze, yangından 3 gün sonra. Cumhurbaşkanımızla biz bir ortaya geldik, toplandık. Cumhurbaşkanı benim omzuma elini koydu, ‘Benim traktörüm gitti, ekmek teknem gitti.’ dedim. Üç gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız beni kendisi aradı, ‘Senin traktörünü yollayacağım, kelam.’ dedi. Bir hafta, on gün sonra traktörler bize geldi, teslim aldık.

 

“BAKANIMIZ MURAT KURUM BİZLERİ TESELLİ ETTİ”

Yangın afetinden etkilenen öbür bir vatandaş da, “Bakanımız Murat Kurum köyümüze gelerek bizleri teselli etti.Ahırımız yanmıştı. ‘Hemen ahıra başlayın’ talimatını verdi. Sağ olsun yetkililer de ölçtüler, biçtiler bir ayda ahırımızı yapıp teslim ettiler.” tabirlerini kullandı.

Manavgat Kepezbeleni Köyü sakinlerinden Murat Arslan da, “Ne isteriz devletten biz? Meskenimiz yandı değil mi? Oturacak bir yer hemen… Şu konutu hiç kimse bu köyde, bir yılın altında yaptıramazdı, mümkün değildi.” halinde hislerini tabir etti.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANIMIZ VE TOKİ’DEN ALLAH RAZI OLSUN”

Yangından etkilenen vatandaşlar da hislerini şu halde lisana getirdiler:

“Afetin çabucak sonraki günü devletimiz sağ olsun, çabucak buradaydı. Daima birlikte yaralarımızı sarmaya başladık. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ’den de Allah razı olsun. Bizi bir an önce dışarıdan kurtardılar.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.