SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Mahallî üretim kapasitesini genişleten Abbott, Türkiye’de yetişkin beslenme eserleri üretiyor  

Yerel üretim kapasitesini genişleten Abbott, Türkiye’de yetişkin beslenme eserleri üretiyor  Türkiye’de 30 yıldır faaliyet gösteren global sıhhat …

Mahallî üretim kapasitesini genişleten Abbott, Türkiye’de yetişkin beslenme eserleri üretiyor  
Akacan The Mall
16.11.2022 10:37
0
A+
A-

Yerel üretim kapasitesini genişleten Abbott, Türkiye’de yetişkin beslenme eserleri üretiyor  
Türkiye’de 30 yıldır faaliyet gösteren global sıhhat şirketi Abbott, Gönenli Süt ve Süt Eserleri Besin San. ve Tic. A.Ş. iştirakiyle Türkiye’de yetişkin beslenme eserleri üretimine başladığını duyurdu. Bu gelişme, Abbott’un 2021 yılında pediatrik beslenme eserlerinin lokal olarak üretimiyle başladığı birinci yatırımın devamı niteliğinde. 

Abbott’un yetişkin beslenme eserlerini de Türkiye’de üretmeye başlaması kapsamında 4 Kasım tarihinde Abbott Nütrisyon Genel Müdürü Ebru Kaya Çetin, KEPAN Derneği İdare Şurası, Ulusal Pediatri Derneği, T.C. Sıhhat Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Aygıt Kurumu’nun iştirakiyle üretim tesisine ziyaret düzenlendi. 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Aygıt Kurumu (TITCK) Lideri Dr. Asım Hocaoğlu, hususla ilgili şunları söyledi: “Geride bıraktığımız pandemi devrinde besin, ilaç, maske, dezenfektan ve hijyen eserlerinde tedarik zincirindeki bütünlüğün değeri ve bilhassa stratejik eserlere ulaşmada mahallî üretimin ne kadar kritik olduğu bir sefer daha ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin jeopolitik ve coğrafik ayrıcalığı, ülkemize, çabucak yanı başında büyümekte olan potansiyel piyasalarda ihracat imkanı tanımaktadır. Bu açıdan Türkiye, dinamik ve gelişim açısından umut vadeden bir pazar olmayı sürdürmektedir. Bu manada süt eserleri üretimindeki güçlü pozisyonumuz katma kıymeti yüksek tıbbi ve enteral beslenme eserlerini içeren bu alanda global manada güçlü bir partnerlik fırsatını bizlere sunmaktadır. Ülkemizde Kurumumuzca onaylı özel tıbbi emelli besin (ÖTAG) üretim tesisi sayısı dörde ulaşmıştır. Bundan sonraki süreçte gayemiz ülkemizi ÖTAG’larda ihracat üssü pozisyonuna taşımaktır.”

Akacan The Mall

Abbott Nütrisyon Genel Müdürü Ebru Kaya Çetin, hususla ilgili görüşlerini şöyle iletti: “2018 yılından bu yana bilimsel temelli eserlerimizi lokal olarak üretiyoruz ve bu üretim sürdürülebilirlik planımızla da uyumlu ilerliyor. Bu doğrultuda ülkemizde bilimsel beslenmeye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl birinci adım olarak pediatrik eserlerin üretimine başladık. Bu yıl yatırımlarımızı artırdık ve yetişkin beslenme eserlerini de mahallî olarak üretmeye başladık. Ülkemizin sıhhat hizmetlerine değerli katkı sağladığına inandığımız mahallileşme projemizi sürdürürken, müşterilerimize ve hizmet verdiğimiz insanlara olan bağlılığımızı da pekiştiriyoruz. Projemizle gurur duyuyor ve ülkemize katma bedel sağlayacağına inanıyoruz.”

Uluslararası Pediatri Kurumu (İPA) Lideri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, şu yorumlarda bulundu: “Malnütrisyon, bebeklerde yanlış yahut yetersiz beslenme durumunda ortaya çıkıyor. Gelişmekte olan ülkelerde 5 yaş altı kayıpların yüzde 45’i malnütrisyona bağlıdır. Dünya Sıhhat Örgütü datalarına nazaran malnütrisyon, 2020 yılında 5 yaşın altında 149 milyon çocukta bodurluk ve zayıflığa sebep olmuştur. Bu nedenle malnütrisyon şuurunu artırmanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Ayrıyeten medikal beslenme tedavisinde kullanılan eserlerin lokalizasyonu da malnütrisyonla uğraşta büyük kıymet taşıyor.” 

Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği (KEPAN) II. Lideri Prof. Dr. Keyifli Doğanay ise görüşlerini şöyle paylaştı: “Ülkemizde malnütrisyon teşhis ve tedavisini bilimsel bilgiler ışığında düzenleyen ve bu hususta farkındalığı artırmak üzere çalışmalar yapan Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği (KEPAN) olarak bu mevzuya multidisipliner bir yapılanmayla yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Sürdürülebilir bir Sıhhat sisteminin devamı için; malnütrisyonun erken teşhis ve tedavisi tüm dünyada olduğu üzere ülkemizde de büyük değer arz ediyor. Bu kapsamda biz sıhhat profesyonelleri olarak, ülkemizde her alanda olduğu üzere ‘Medikal Nütrisyon Tedavisi’nde de kullandığımız eserlerin yerelleşmesini, yerlileşmesini büyük bir heyecan, sevinç ve gururla karşılıyoruz.” 

Abbott, kronik hastalıkları olan insanların beslenme gereksinimlerini desteklemek ve onları ömürde güçlü ve etkin tutmak için bilimsel beslenme eserleri geliştirerek 2030 yılına kadar dünya çapında 3 milyardan fazla insanın hayatını uygunlaştırmayı taahhüt ediyor. Abbott, bu gayeye ulaşmak ve uzun vadeli tesir sağlamak için eser inovasyonuna, yüksek kalite standartlarına ve sürdürülebilir iştiraklere öncelik veriyor.

İlandır

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.