SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

LGS için uzmanından son ikaz

LGS için uzmanından son ikaz Öğrencilerin heyecanla bekledikleri LGS’ye sayılı günler kaldı. Öğrencilerin heyecanla bekledikleri LGS’ye sayılı …

LGS için uzmanından son ikaz
Akacan The Mall
04.04.2022 01:18
0
A+
A-

LGS için uzmanından son ikaz
Öğrencilerin heyecanla bekledikleri LGS’ye sayılı günler kaldı.

Öğrencilerin heyecanla bekledikleri LGS’ye sayılı günler kaldı. Eğitimci Sündüs Demirdağ Tunçer, “Öğrenciler kendilerini rahat hissedecekse son güne kadar soru çözebilirler” dedi.

Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) yalnızca günler kaldı. LGS, 1 Haziran Cumartesi günü 2 oturumda gerçekleşecek. Öğrenciler, sabah 09.30’da başlayacak sözel oturumda 50, 11.30’da başlayacak sayısal oturumda ise 40, yani toplam 90 soru cevaplayacak. Öğrencilerin son günlerini gerilimden uzak durarak ve rutinlerinin dışına çıkmadan geçirmelerini söyleyen eğitimci Sündüs Demirdağ Tunçer, “Beslenme, uyku sistemi, gün içinde yapılan aktivitelerin hepsi çok kıymetli fakat rutinin dışına çıkılmaması, bilhassa velilerin var olan heyecan durumlarını çocuklarına yansıtmaması çok önemli” diye konuştu.

“SON GÜN DERS ÇALIŞILMAZ DİYE BİR KURAL YOK!”

Akacan The Mall

İmtihana hazırlanan her çocuğun ferdi olarak muhtaçlıklarının ve isteklerinin farklı olduğunu belirten Bilfen Okulları Türkçe Kısım Lideri Sündüs Demirdağ Tunçer, “Her çocuk için farklı çalışmalar yapılabilir. Kimi çocuklar son gün çalışmak istemez lakin kimileri son gün bile soru çözmek ister ve bu ona kendini âlâ hissettirebilir. Son gün ders çalışılmaz diye bir kural yok. Bunu yaparak kendini güzel hissedecek bir öğrenci varsa buna müdahale etmemek gerekir.
Bilhassa son 3 günde çocuklarımızın ve velilerimizin rutinlerini çok da bozmaması gerekiyor. Beslenme, uyku nizamı ve yapılacak aktivitelerin hepsi çok kıymetli. Rutinin dışına çıkılmaması ve bilhassa velilerin kendi heyecanlarını çocuklara yansıtmamaları gerekiyor. Son 3 günde öğrencileri rahatlatmak ismine daha evvel yapılmayan aktiviteleri yapmak aksi bir durum yaratabilir ve onları daha çok heyecana sevk edebilir. İçinde bulunulan durumun harika bir durum olduğu hissiyatını yaratmamak ve var olan tertiplerini çok da bozmadan rahatlamaları sağlamak daha hakikat olacaktır” sözlerini kullandı.

“TURLAMA TAKTİĞİ KULLANIN”

Geçen sene de uygulanan imtihan için bu sene herkesin daha deneyimli olduğunu tabir eden Tunçer, öğrencilerin imtihan esnasında yapmaları gerekenleri anlattı.

Tunçer, “İki kademeli imtihanda çocukların öncelikle süratlice kitapçıklarını denetim edip soruları incelemeleri sonra dikkatli bir biçimde imtihanı çözmeye başlamaları gerekiyor. Yayımlanan örmek sorular imtihanda bilhassa manaya hünerlerini ölçecek soruların ön planda olacağını gösteriyor. Bu da 3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü imtihanda ‘turlama taktiği’ni daha kıymetli kılıyor. İmtihanda 4 farklı kitapçık tipi olacak. Soruların sıkıntı, kolay ve orta seviyedeki dağılımı kitapçık cinsine nazaran değişebilir. Biz bu noktada öğrencilere var olan imtihan heyecanlarını yatıştırabilmeleri ve vakit kaybetmemeleri ismine kesinlikle ‘turlama taktiği’ni kullanmalarını öneriyoruz. Yani öğrenci imtihanda yapamadığı bir soruyla karşılaştığında yapamadığı soruyu işaretlemeli, bu sorularda vakit kaybedilmemeli fakat imtihanın tamamını bitirdikten sonra yapamadığı sorulara kesinlikle dönmeli. İki kademeden oluşan imtihanın ortasında öğrenciler yapamadıkları sorularla ilgili çok da sorgulamaya gitmemeliler. Yanlışlarını değil, doğrularını düşünmeli ve ikinci kısım için morallerini yüksek tutmalılar” diye konuştu.

“SINAVA SIKINTI SORU İLE BAŞLAMAK MORAL BOZMASIN”

Farklı kitapçıklarda soru yerlerinin de değişmesinden ötürü bir öğrencinin imtihana güç bir soruyla başlayabileceğini belirten Tunçer, “Bu onun moralini bozmamalı, imtihanın geri kalan kısmında çözebileceği sorular olduğunu bilmeli, şayet çözemeyeceğini hissediyorsa, işaretleyip imtihanın geri kalanını kesinlikle tamamlamalı ve bütün imtihanı bitirdikten sonra tekrar başa dönerek yapamadığı soruları incelemesi gerekiyor. Burada hem vakit kazanıyoruz hem de moral ve motivasyon olarak imtihanın bütünlüğünü olumsuz etkilememek noktasında da değerli bir çalışma yapmış oluyoruz. İmtihanın içindeki güç sorular, kolay sorular ve orta güçlükteki sorular eşit dağılımlı. Münasebetiyle öğrenci kendini bu manada vakit bakımından güç sorularda vakit kaybetmeme noktasında da denetim etmiş oluyor” dedi.

“SINAV ORTASINDA OLUMLU ŞEYLER DÜŞÜNÜN”

Çocukların ve velilerin merak ettikleri ortasında iki imtihan ortasının nasıl geçirileceğinin olduğunu belirten Tunçer, “45 dakikalık bir orta var. Ancak 45 dakikalık ortanın başında öncelikle çocuklarımızın  ellerindeki optikler ve kitapçıklar toplanacak. İmtihan salonuna da yeniden bir 10 dakika erken gelmeleri istenecek. Bu ortada muhtaçlıklarını gidermeliler. Fakat ikinci imtihana geçerken imtihanı güzel geçen olabilir, istediği üzere geçmeyen de olabilir. Burada şunu unutmamak lazım. Birinci imtihan bitti ve geride kaldı. Her bahiste olduğu üzere burada da önümüze bakmamız gerekiyor. Bitirdiğimiz imtihanın bir sonraki imtihanı olumsuz etkilemesini istemiyorsak, orada yaptığımız olumlu şeyleri düşünmeliyiz. Yaptığımız yanlışlara takılmamalı ve çözdüğümüz gerçek soruları düşünerek bir sonraki imtihana motivasyonumuz yüksek bir biçimde gelmeliyiz” sözlerini kullandı.

– İstanbul

Kaynak: DHA
Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.