SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Leopard tankları için onay çıktı

Alman hükümeti, Ukrayna’ya Leopard-2 tanklarının yollanacağını resmen ilan etti. Şansölye Scholz’un açıklamasından saatler sonra ABD Lideri Joe Biden da bu ülkeye 31 adet Abrams M1 tankı gönderileceğini duyurdu. Berlin’in, ABD’nin Abrams göndermesi şartıyla Leopard göndermeye ikna olduğu tez edildi.

Leopard tankları için onay çıktı
Akacan The Mall
26.01.2023 07:51
0
A+
A-

Leopard tankları için onay çıktı
Alman hükümeti, Ukrayna’ya Leopard-2 tanklarının yollanacağını resmen ilan etti. Şansölye Scholz’un açıklamasından saatler sonra ABD Lideri Joe Biden da bu ülkeye 31 adet Abrams M1 tankı gönderileceğini duyurdu. Berlin’in, ABD’nin Abrams göndermesi şartıyla Leopard göndermeye ikna olduğu sav edildi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya 14 adet Leopard-2A6 tipi ana muharebe tankı göndereceklerini dün resmen duyurdu. Aylardır devam eden tartışmalara ve belirsizliğe son veren Scholz, dün öğlenden evvel yapılan Bakanlar Konseyi toplantısında Almanya’nın Ukrayna’yı askeri dayanağı artırarak Leopard-2 tankları göndereceğini söyledi. Şansölye Scholz, “Federal hükümet, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne Leopard-2 tankları verme kararı aldı. Bu, Almanya’nın Avrupa ve milletlerarası seviyede sıkı işbirliği yaptığı ortaklarla gerçekleştirilen ağır görüşmelerin sonucudur.

Olaf Scholz

Akacan The Mall

‘DESTEĞİMİZİN KANITI’

Bu karar, Ukrayna’yı tüm gücümüzle destekleyeceğimizin delilidir. Memleketler arası onay ve uyum ile hareket ediyoruz” açıklamasında bulundu. Ayrıyeten “Hedef, Ukrayna için Leopard-2 tanklarından oluşan 2 tank taburudur. Birinci etapta Alman ordusundaki 14 adet Leopard 2 A6 tankı gönderilecek. Ukraynalı işçinin Almanya’da eğitimine vakit kaybetmeden başlanacak” dedi. Scholz, Ukrayna’ya Leopard 2 tankları göndermek isteyen ülkelere müsaade vereceklerini de kaydetti. Polonya Leopard göndermek için Berlin’den resmi olarak müsaade istemişti. Norveç, İspanya, Hollanda ve Portekiz de tank göndermeyi düşünen ülkeler ortasında.

‘TARİHİ BİR KARAR’

Almanya’nın yeni Savunma Bakanı Boris Pistorius da, Savunma Komisyonu’na mevzuyla ilgili bilgi verdikten sonra basına da açıklamalarda bulundu. “Bu, tarihi bir karar” diyen Pistorius, “Ama yaşanan savaş nedeniyle bu sevindirici bir durum değildir” dedi. Bakan, tankların Ukrayna’ya en kısa vakitte gönderileceğini de ekledi. Scholz hükümetinin kararı, ABD’nin de Ukrayna’ya Abrams tankları yollayacağı tarafındaki haberlerin akabinde geldi.

MUHALEFET: GEÇ KALINDI

Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan Toplumsal Demokrat Parti (SPD), liberal Hür Demokrat Parti (FDP) ve çevreci Yeşiller, Ukrayna’ya Leopard gönderilmesi kararını ‘yerinde ve hakikat bir karar’ olarak nitelerken, ana muhalefetteki Hırıstiyan Birlik partileri CDU/CSU’nun tenkitleri sürdü. Ukrayna için bu türlü bir kararının çoktan alınmış olması gerektiğini söyleyen CDU ve CSU’lu siyasetçiler, “Bu, gecikmiş bir karar” açıklamasında bulundu.

ABD DE 31 ADET M1 ABRAMS TANKI GÖNDERECEK

ABD Lideri Joe Biden, dün Beyaz Saray’da düzenlediğini basın toplantısında 31 Amerikan Abrams tankının Ukrayna’ya gönderileceğini duyurdu. Tanklarını gönderme kararında Almanya’nın kendisini zorlamadığını belirten Biden, “Amacımız, Ukrayna’nın kendisini savunmasına yardım etmek. Rusya’ya yönelik bir hücum tehdidimiz yok” dedi.

NE FARKLARI VAR 

Batı’nın Ukrayna’ya yardımında değerli bir dönüm noktası sayılan ana muharebe tankı sevkıyatında, Alman üretimi Leopard-2 ve Amerikan M1 Abrams tankları öne çıktı. Her iki tank da savunma uzmanları tarafından birinci sınıf taktik kara savaş araçları olarak kabul ediliyor. Leopard-2’ler dizel motor kullanırken, M1 Abrams tanklarının motorlarında uçaklarda da kullanılan gaz türbini teknolojisi bulunuyor. Bu tanklarda daha karmaşık bir tasarım olduğu için daha farklı eğitim ve bakım hizmetine gereksinim duyuluyor. Leopard-2’lerde ise klâsik dizel motoru teknolojisi bulunuyor. Bu motor dizaynının bakımı daha kolay olduğu için cephede daha elverişli olacağı düşünülüyor. Ayrıyeten Abrams’ların alana inmesinin vakit alacağı konuşuluyor.

KREMLİN: AVRUPA’DA FECÎ DEVRİN SÜRECEĞİNİ GÖSTERİR

ALMANYA’nın Ukrayna’ya Leopard-2 tankları verme kararına Moskova, “Batı’nın yaptığı yanlışlar, Avrupa kıtasında fecî devrin devam edeceğini gösteriyor” sözüyle reaksiyon gösterdi. Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Batı’nın yaptığı ve yapmaya devam ettiği yanlışlar Avrupa kıtasının içinden geçmekte olduğu fecî devrin devam edeceğine işaret ediyor” dedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı daha tank kararı çıkmadan Ukrayna’da saptanacak tüm Batılı zırhlı araçların legal amaç sayılarak, imha edileceğini duyurmuştu.

BİLGİ NOTU

Şu anda Almanya’nın dışında 12 Avrupa ülkesinde Leopard-2 tankları bulunduğu açıklandı. Bu ülkelerin Ukrayna’ya Leopard tankı yollayabilmesi için Almanya’nın onayı gerekiyordu. Berlin onay vereceğini açıkladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.