SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

LCD monitör periyodu bitiyor… Piksel yanığı yapmayan OLED teknolojili ekran sayısı artıyor

Uzun vakittir LCD temelli paneller kullanan monitör dünyası, sonunda OLED teknolojisine süratli geçiş yaptı. Renkleri daha canlı gösteren ve piksel yanığı yapmayan OLED monitörlerin sayısı 2022’de artarken, bu yıl daha fazla seçeneğin sunulması bekleniyor.

LCD monitör periyodu bitiyor… Piksel yanığı yapmayan OLED teknolojili ekran sayısı artıyor
Akacan The Mall
14.01.2023 07:23
0
A+
A-

LCD monitör devri bitiyor… Piksel yanığı yapmayan OLED teknolojili ekran sayısı artıyor
Uzun vakittir LCD temelli paneller kullanan monitör dünyası, sonunda OLED teknolojisine süratli geçiş yaptı. Renkleri daha canlı gösteren ve piksel yanığı yapmayan OLED monitörlerin sayısı 2022’de artarken, bu yıl daha fazla seçeneğin sunulması bekleniyor.

Monitör dünyasında çok uzun vakittir LCD temelli paneller kullanılıyor. Kendi içerisinde birtakım çeşitleri olan LCD paneller, farklı gereksinimler için özelleştirilmiş versiyonlarıyla makûs bir tecrübe sunmadılar. Fakat artık bir sonraki düzeye geçme vakti geldi. Monitör pazarı artık OLED panel kullanıyor ve bu ‘sonunda’ dedirten gelişme, sahiden büyük yararlar sağlıyor. Bilhassa CES 2023 sonrasında sayıları önemli biçimde artan OLED monitör modelleri daha şimdiden kendi içinde farklı kategorilere ayrılmış durumda. Şimdiden hem oyun hem profesyonel kullanım hem de olağan kullanıma uygun OLED monitörler bulunuyor. Oyun için olan versiyonlar çok düşük reaksiyon mühletine (Bu tarafta 1ms altına indildi) ve yüksek yenileme suratına (240 Hz ve üstü) sahip. Birebir vakitte oyun için olan modeller ortasında çok büyük oyun alanları sunan ultra geniş açı seçenekleri de bulunuyor.

YANIK SORUNU GERİDE KALDI

Akacan The Mall

OLED monitörlerin, firmalar tarafından yapılan açıklamaya nazaran ‘piksel yanığı’ konusunda rastgele bir riski bulunmuyor. Bunun için bilhassa uğraşılmazsa, özel geliştirilen muhafaza teknolojileri pikselleri hareket ettirerek yanık piksel sıkıntısını ortadan kaldırıyor. Bu sorun artık yeni jenerasyon OLED televizyon modellerinde de çok fazla karşımıza çıkmıyor. OLED monitörleri 27 inç düzeyine kadar indiren firmalar, bu modellerde 4K’yı geçen çözünürlükler sunuyor ve renk doğruluğu konusunda da çıtayı yükseltiyorlar. Genelde LCD temelli oyun monitörleri profesyonel renk gerektiren işlerde kullanılmıyor. Zira maksatları bu olmadığı için çok yanlışsız renkler sunmuyor. OLED panellerde ise bu durum önemli oranda ortadan kalkıyor. Çabucak her OLED panel epey yüksek renk doğruluğu ve geniş bir renk gamı kapsaması ile geliyor.

OYUN İÇİN İDDİALI

Kişiler bu sayede satın aldıkları bir OLED monitörü hem iş hem de oyun için gönül rahatlığıyla kullanabiliyor. Oyun tarafında kavisli olarak da tasarlanabilen OLED monitörleri, bu mevzuda firmalara öteki bir imkan daha tanıyor. OLED paneller, üzerlerine kuruldukları altyapı sayesinde esnek olarak hareket ettirilebilir yapıdalar. Bunu kullanmak isteyen firmalar, kavis oranı ayarlanabilen OLED monitörler de geliştirmeye başladı. Bu monitörler bireylere oyun için kavisli, olağan kullanım içinse düz yapıya geçiş talihi tanıyor. Birçok kişi oyun dışı kullanımda kavis istemiyor, bu fütüristik modeller motorlu yapıları sayesinde iki başka Monitör ihtiyacı ortadan kaldırıyor. OLED monitörlerin şimdilik tek makus yanları ise değerli olmaları. Lakin bu 2023 yılında değişmeye başlayacak, 2024 yılında ise herkes OLED monitörlere daha rahat ulaşabilir hale gelecek.

OLED TEKNOLOJİSİ NEDİR

OLED panellerdeki her piksel, harici bir ışık kaynağına yahut art aydınlatma paneline gereksinim duymuyor. OLED altyapısında her piksel tek tek aydınlatılarak denetim ediliyor, bu sayede siyah oluşturmak için pikseller büsbütün kapatılabiliyor. Böylece OLED panellerde LCD’lerde mümkün olmayan gerçek ve derin siyahlar elde edilebiliyor. Bu altyapı üzerinden kontrast oranları çok yüksek olan OLED paneller, LCD’lerden birden fazla vakit daha canlı renkler sunuyor ve gelişen teknolojiler sayesinde artık eskiye göre daha yüksek parlaklık sunuyorlar. OLED teknolojisi de LCD teknolojisi üzere daima olarak geliştiriliyor, özel teknolojiler ile performans daima olarak artıyor.

ÜCRETLİ ‘CHATGPT PROFESSİONAL’ GELİYOR

2022’nin sonuna damgasını vuran yapay zekâ sistemi ChatGPT, büsbütün fiyatsız olarak çalışan bir sistem. Bunun sürdürülebilir olmadığını gören geliştirici firma OpenAI, fiyatlı yapıdaki ChatGPT Professional sistemini kullanıma sunmak ismine çalışmalar yapıyor. Bu yakında ayrıntılandırılacak sistem, olağan ChatGPT’ten farklı olarak her vakit erişime açık olacak, daha süratli çalışacak ve daha fazla karşılık verebilecek.

GALAXY S23 İÇİN TARİH VERİLDİ

SAMSUNG, yeni amiral gemisi ailesini 1 Şubat tarihli Unpacked etkinliğinde lanse edeceğini duyurdu. Bu seride Galaxy S23, Galaxy S23 Plus ve Galaxy S23 Ultra modellerinin yer alacağı kaydedild. Firmanın yaptığı şimdi üstü kapalı paylaşımlara nazaran, ailenin en güzeli olacak Galaxy S23 Ultra, bilhassa düşük ışık kamera performansı ile fark yaratacak ve bu telefonda tam olarak 200 megapiksellik ana kamera kullanılacak.

APPLE’DAN EKRAN ATILIMI

APPLE, iPhone ve Apple Watch üzere eserlerde kullanmak ismine kendi ekranlarını geliştiriyor. Bu hususta şu an bilhassa Samsung Display ile çalışan firma, kendi ekranlarını birinci olarak 2024 yılında gelecek Apple Watch Ultra üzerinde kullanmaya başlayabilir. Kendi 5G modem ünitesini de geliştiren Apple, uzun vakittir aygıtlarında kendi işlemcilerini kullanıyor. Firma donanım konusunda tam bağımsızlık istiyor ve buna ulaşmaya yavaş yavaş yaklaşıyor. Bu ortada Apple’ın 2025 yılı için dokunmatik ekranlı bir MacBook Pro geliştirdiği de son argümanlar ortasında dikkat çekiyor.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.