SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Lazar Markovic: ‘Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un bize karşı şanslı olmasını istemem’

Lazar Markovic: ‘Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un bize karşı şanslı olmasını istemem’Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Markovic, daha evvel 2 farklı …

Lazar Markovic: ‘Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un bize karşı şanslı olmasını istemem’
Akacan The Mall
19.08.2022 07:22
0
A+
A-

Lazar Markovic: ‘Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un bize karşı şanslı olmasını istemem’
Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Markovic, daha evvel 2 farklı kadroda birlikte çalıştığı Portekizli teknik adamla ilgili konuştu.

Sırp futbolunun yetiştirdiği en kıymetli yeteneklerden biri olarak gösterilen, ‘Rüzgarın oğlu’ lakaplı Lazar Markoviç 2015’te Fenerbahçe ile adımını attığı Harika Lig’e Gaziantep FK ile geri döndü. Şimdi 28 yaşında olan yıldız futbolcu hem Gaziantep’i seçiş süreci hem daha evvel Benfica ve Sporting’de bir arada çalıştığı Jorge Jesus hem de eski ekibi Fenerbahçe ile ilgili Sporx’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Lig her geçen gün uyguna gidiyor

Akacan The Mall

Jesus’un, mesleğinde özel bir yere sahip oldğunu söz eden Markovic, “Jorge Jesus ile görüşme talihim olmadı buraya gelirken. Ona Türkiye Ligi’nde Fenerbahçe’de uygun talihler diliyorum. Mesleğimde çalıştığım en güzel hocalardan biri diyebilirim. Bize karşı oynadığında doğal ki şanslı olmasını istemem. Türkiye Ligi her geçen gün daha da güzele gidiyor. Daha düzgün futbolcular geliyor. Fenerbahçe’de oynadığım periyottan bu yana takip ediyorum Türkiye Ligi’ni. Bu ligde oynamak nitekim kolay değil. Ben de zati rekabeti seven biriyim ve bu yüzden güçlü olan bu ligi tercih ettim.

Eski Fenerbahçelilerle görüşüyorum

2015’ten bu yana Fenerbahçe’den ekip arkadaşlarımla hâlâ görüştüğüm isimler var. Feyenoord’a karşı bir hazırlık maçı oynamıştık O vakit Robin Van Persie ile görüşmüştük. Simon Kjaer ile bazen görüşüyoruz. Dönem öncesi kampında Caner Erkin ile denk gelmiş ve konuşmuştuk. Karşılıklı maçlarımız olduğu vakit elbette maç öncesi telefonla konuşma yapıyoruz. Partizan-Kızılyıldız maçları unutamadığım karşılaşmalar ortasında. Doğal ki Türkiye’de, İngiltere’de, Portekiz’de de benzeri derbi rekabetleri var.

Partizan’da bırakacaktım, Gaziantep beni ikna etti

Partizan’da 3 yıl boyunca futbol oynadım. Dürüst olmak gerekirse mesleğime Partizan formasıyla devam etmek istiyordum. Zira orada kaptandım. Hatta futbol hayatımı orada da noktalamak istiyordum. Bu türlü bir fikrim de vardı. Lakin daha sonra Gaziantep FK’dan bana ilgisi başladı. Kulüpten beni aradılar. Eski ekip arkadaşım Marko Jevtovic’in burada olması benim için artıydı.

Projeye inandım

Kendisi beni aradı. Kulüp hakkında çok düzgün ve yanlışsız şeyler söyledi. Kulübün projelerinden bahsetti. Ben de kendimi bu projenin içinde güzel yerlerde olacağımı düşündüğüm için Gaziantep’e geldim.

Jevtovic büyük şans

Benim için adaptasyon konusunda çok kolay oldu Jevtovic’in burada olması. Daha evvel Türkiye’de oynadı biliyorsunuz. Türkiye ligini biliyor. Jevtovic ile daha evvel beraberde oynadık. Benim için onun burada olması büyük bir baht. Hem birebir lisanı konuşuyoruz hem tıpkı ülkedaşız. Konyaspor’da forma giymişti artık Gaziantep FK’da ve birebir kadrodayız. O yüzden Jevtovic benim ahenk sürecimi hızlandırdı.

Her maç yüzde 100’le alanda olacağız

Ben ve ekip arkadaşlarım ismine şunu söylemek istiyorum; biz her maç yüzde 100’ümüzü vereceğiz alanda. Biz esasen güzel bir ekibiz. Her vakit kazanmak için alana çıkacağız. Taraftarlarımız bize her vakit dayanak olsunlar kâfi.

Gaziantep’i bu türlü bir kent beklemiyorum

Gerçekten kenti çok sevdim. Bu türlü olmasını beklemiyordum. Bu türlü bir kent beklemiyordum karşımda. Beşerler sıcak kanlı ve kent çok güzel. Bunlar beni nitekim çok keyifli etti. Kendimi uzun yıllardır buradaymışım gibide hissettirdi kısa müddette bana.

Ligi birinci 5-6’da bitirebiliriz

Gaziantep’te nitekim yeterli oyuncular var. Uygun bir hocamız var. Daha uygun olacağımızı düşünüyorum. Birinci maçlar her vakit yeni gelen transferler için zordur fakat benim için o denli olduğunu düşünmüyorum. Gün geçtikçe daha güzel olacağımızı düşünüyorum. Birinci iki maçta âlâ iş çıkardık. Doğal şimdiden kadrosu üst sıralarda görebiliyorum. Zira yeterli bir ekibe ve oyunculara sahibiz. Uygun oyunumuzu dahada geliştirip dönemi birinci 5-6 içerisinde bitirebiliriz diye düşünüyorum.

Bana takılan ‘Rüzgarın oğlu’ lakabını çok seviyorum

Rüzgarın oğlu’ lakabını çok seviyorum. Ben buraya geldiğimde de kulübümüzün medya sorumlusu ‘Rüzgarın oğlu’ diye bir görüntü hazırlamıştı. Daha sonra bu görüntü Sırbistan’da daha meşhur hale geldi. Olağan ki seviyorum bu stil yaklaşımı.

En güzeli Brezilyalı Ronaldo

Lazar Markovic en beğendiği futbolcunun kim olduğu sorusuna, “Geçmişten günümüze en beğendiğim futbolcu Brezilya’da efsaneleşen Ronaldo alışılmış ki. Şu an için favori oyuncum öbür yok” karşılığını verdi. Yıldız futbolcu, teknik yöneticiler de ise, “En çok Corlo Ancelotti ve Jose Mourinho’yu seviyorum” değerlendirmesinde bulundu

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.