SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Lavrov: “ABD ve NATO, Ukrayna’daki çatışmalara doğrudan müdahil oldu”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa’da güvenlik meseleleriyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Ukrayna meselesinden enerji ve gıda krizine kadar birçok konuda düşüncelerini aktaran Lavrov, özellikle Ukrayna’ya destek vererek Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması önerisini getiren batılı ülkelere tepki gösterdi.

Lavrov: “ABD ve NATO, Ukrayna’daki çatışmalara doğrudan müdahil oldu”
Akacan The Mall
01.12.2022 17:07
0
A+
A-

Lavrov: “ABD ve NATO, Ukrayna’daki çatışmalara doğrudan müdahil oldu”
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa’da güvenlik meseleleriyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Ukrayna meselesinden enerji ve gıda krizine kadar birçok konuda düşüncelerini aktaran Lavrov, özellikle Ukrayna’ya destek vererek Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması önerisini getiren batılı ülkelere tepki gösterdi.

Böyle bir kararın kendilerini ilgilendirmediğini belirten Lavrov, “Tavan fiyatın ne olacağı bizi ilgilendirmiyor. Ortaklarımızla doğrudan görüşmeye devam edeceğiz. Çin, Hindistan, Türkiye ve diğer büyük alıcılarımızla ne zaman müzakere etsek, hem şartlar, hem hacim hem de fiyat açısından her zaman bir çıkar dengesi unsuru gözetiliyor” dedi.

Bu kararın üretici ve tüketici arasındaki çıkarlara bakılmadan sadece Rusya’nın cezalandırılması için alınmak istendiğini de vurgulayan Lavrov, “Bu birilerini cezalandırmak isteyenlerin değil, üretici ve tüketici arasında karşılıklı olarak kararlaştırılmalıdır. Bugün petrolden daha fazla gelir elde etmek değil, neo sömürgeci yöntemlere dayanmayan bir sistem inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu BRICS’teki (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ortaklarımızla yapıyoruz. ŞİÖ (Şanghay İşbirliği Örgütü) ve AEB (Avrasya Ekonomik Birliği) ile birlikte yapıyoruz. Çin, İran, Hindistan ve diğer ülkelerle ikili ilişkiler üzerinden yapıyoruz” dedi.

Akacan The Mall

“BİZ MÜZAKERE TALEP ETMEDİK ANCAK BİRİLERİ İSTERSE GÖRÜŞÜRÜZ”

Ukrayna kriziyle ilgili yaptığı açıklamalarda kendilerinin Kiev ile bir müzakere talebinde bulunmadığını belirten Lavrov, “Özel askeri operasyonlar sırasında takviye güçler toplanması için sürekli müzakere talebinde bulunmakla suçlandık. Bu hem gülünç hem de yalan. Bu hiç hoş bir şey değil. Hiçbir zaman herhangi bir müzakere talebinde bulunmadık. Ancak birileri müzakere yoluyla çözüme ilgi duyuyorsa onları dinlemeye hazır olduğumuzu söyledik. Geçtiğimiz mart ayında Ukrayna’nın talebi doğrultusunda Kiev tarafıyla müzakereler yürütüldü ve bu müzakerelerde Rus tarafının sunduğu şartlar kabul edildi. Ukrayna, bu anlaşmayı İngiltere ve ABD’nin baskısıyla imzalamadı.

“ABD VE NATOÇATIŞMALARA DOĞRUDAN MÜDAHİL OLDU”

Ukrayna’daki savaştan batılı ülkeleri sorumlu tutan, ABD ve NATO’nun bu çatışmalara doğrudan müdahil olduğunu da savunan Lavrov, “Biz sizin Rusları öldürmek için Ukrayna’ya ölümcül silahlar sevk etmenizi sağlayan enerji tesislerinizi devre dışı bırakıyoruz. Bu nedenle ABD ve NATO’nun bu savaşa katılmadığını söylemeye gerek yok. Sadece silah sevkiyatıyla değil, aynı zamanda personel yetiştirerek. Kendi topraklarınızda, İngiltere, Almanya, İtalya ve diğer ülkelerin topraklarında asker yetiştiriliyor. Kendi topraklarında askeri eğitimlerinin yanı sıra yüzlerce batılı eğitmen sahada silahların nasıl kullanılacağına dair eğitimler veriyor” ifadelerini kullandı.

 “NATO ASYA-PASİFİK’TE TEHLİKE OLUŞTURUYOR”

NATO’nun, Asya-Pasifik bölgesinde de icraatlarda bulunduğuna dikkat çeken Lavrov, “NATO’nun Avrupa’yı takip eden eylemleri Asya-Pasifik bölgesinde de gerilim yaratıyor. Buna karşılık Rusya ve Çin askeri işbirliğini geliştiriyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nin bu tür bir provokasyonu (NATO’nun, Asya – Pasifik icraatları) ne kadar çok ciddiye aldığını biliyoruz. Tayvan ve Tayvan Boğazı’ndan bahsetmiyorum bile. Rusya Federasyonu’nun sınırları Çin topraklarına kadar uzanıyor. Bu nedenle ortak tatbikatlar gerçekleştiriyoruz, terörle mücadele tatbikatları yapıyoruz ve ortak hava devriyeleri gerçekleştiriyoruz. Bunlar, her türlü gelişmeye hazır olduğumuzu gösteren ihtiyati tedbirlerdir. Ancak ABD liderliğindeki NATO üyelerinin Avrupa’nın ardından burada da patlayıcı bir durum yaratmaya çalıştıkları herkes tarafından iyi anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.

“RUS GÜBRE VE TAHILINA YAPTIRIM”

Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünyaya sevkiyatı ile ilgili imzalanan tahıl anlaşmasına da dikkat çeken Lavrov, Bu anlaşmada Rus tahıl ürünlerinin sevkiyatına da izin verildiğini ancak Avrupa ve batılı ülkeler tarafından yaptırımların sürdüğünü söyleyerek, “BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rus tahıl ürünleri önündeki engelleri kendi inisiyatifiyle kaldırdı. Ancak anlaşmanın üzerinden 5 ay geçti. Avrupa Birliği ve ABD bu konuda son derece yavaş. BM’deki bazı meslektaşlarımız her seferinde bazı istisnaların göz ardı edilmesini söylüyor. AB’nin, Rus tahıl ve gübrelerine yaptırım uygulanmadığına dair bazı açıklamalar duyuyoruz. Bu tamamen yalan. Rusya’dan tüm gıda ihracatının yüzde 90’ına hizmet veren Rosselhozbank olmak üzere tüm bankacılık hizmetlerinin kısıtlanması ve Rus gemilerinin Avrupa limanlarına girişlerinin engellenmesi bu ürünlerin (Rus tahıl ve gübrelerinin) sevk edilmesini engelliyor” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.