SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kuzey Kore’den ABD ve Güney Kore’ye tatbikat gözdağı

ABD ve Güney Kore’yi ortak askeri tatbikatlarını durdurmaya çağıran Kuzey Kore idaresi, tehdit edici telaffuzlara ve askeri şovlara başvurulması halinde bölgesel askeri ve siyasi durumun çok kritik ve denetim edilemez bir hale gelebileceği ihtarında bulundu.

Kuzey Kore’den ABD ve Güney Kore’ye tatbikat gözdağı
Akacan The Mall
05.03.2023 12:06
0
A+
A-

Kuzey Kore’den ABD ve Güney Kore’ye tatbikat gözdağı
ABD ve Güney Kore’yi ortak askeri tatbikatlarını durdurmaya çağıran Kuzey Kore idaresi, tehdit edici telaffuzlara ve askeri şovlara başvurulması halinde bölgesel askeri ve siyasi durumun çok kritik ve denetim edilemez bir hale gelebileceği ihtarında bulundu.

Güney Kore ile ABD’nin bu ayın ortasında Kore Yarımadası’nda gerçekleştireceği ortak askeri tatbikata günler kala, Kuzey Kore’den Seul-Washington ittifakına yönelik tehdit üzere bir ihtar geldi. Kuzey Kore’nin Milletlerarası Örgütlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Son Gyong yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve Güney Kore’nin ülkesine karşı tehdit edici telaffuzlarda bulunarak ve askeri şovlar yaparak Kore Yarımadası’ndaki durumu son derece tehlikeli bir hale getirdiğini savundu. Seul-Washington ittifakının geçtiğimiz cuma Kore’nin Batı Denizi semalarında bu yılın dördüncü ortak hava tatbikatını gerçekleştirdiğini hatırlatan Kim, “Şu anda bile ABD, Güney Kore ile Kuzey Kore’nin kıymetli stratejik üslerine ani bir saldırıyı hedefleyen özel harekat tatbikatları yürüttüğü gerçeğini gizlemiyor” tabirlerini kullandı.

“Kore Yarımadası’nda ve bölgedeki durum, ABD ve Güney Kore’nin tansiyonu tırmandırmak için yaptığı bu sorumsuz hareketler nedeniyle kimsenin istemediği bir duruma hakikat ilerliyor” diyen Kim, açıklamasında Birleşmiş Milletler’i (BM) de eleştirdi. ABD ve Güney Kore’nin, Kuzey Kore’nin egemenliğini ihlal ettiğini vurgulayan Kim, “Üzücü olan şey, yeryüzündeki en ufak bir ihtilaf ve çatışma tehlikesine karşı derin tasalarını tabir eden BM’nin, ABD ve Güney Kore’nin egemenliğimize yönelik bariz ihlaller ve askeri şovları hakkında daima olarak sessiz kalmasıdır. Kore Yarımadası üzere askeri çatışmanın şiddetli olduğu bir bölgede, vakti ne olursa olsun tehdit edici telaffuzlara ve askeri şovlara başvurulması, bölgesel askeri ve siyasi durumu çok kritik ve denetim edilemez bir basamağa daha da yaklaşacaktır” açıklamasında bulundu.

Akacan The Mall

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e yönelik, “Kore Yarımadası’nda, Kuzeydoğu Asya’da ve dünyanın geri kalanında barış ve güvenliğin sağlanmasını sahiden istiyorsa, ABD ve Güney Kore’nin düşmanca ve çatışmayı kışkırtan barış tersi aksiyonlarına müsamaha göstermemeli” tabirlerini kullanan Kim, “BM ve memleketler arası toplumun ABD ve Güney Kore’yi kışkırtıcı açıklamalarını ve ortak askeri tatbikatlarını derhal durdurmaya çağırmasının, milletlerarası toplum tarafından şiddetle istek edilen Kore Yarımadası ve bölgedeki sürdürülebilir yumuşamayı teşvik etmek için birinci adım olacağını” söyledi.

ABD ve Güney Kore 13-23 Mart tarihleri ortasında bölgede “Özgürlük Kalkanı” isimli bir ortak tatbikat yapılacağını açıklamış, tatbikatta Kuzey Kore eksenli askeri tehdide odaklanılacağı kamuoyuna yansımıştı. Kuzey Kore önderi Kim Jong-Un’un kız kardeşi ve Kore Emekçi Partisi Merkez Komitesi Lider Yardımcısı Kim Yo Jong’un geçen ay yaptığı “Pasifik’i atış menzili olarak kullanma sıklığımız, ABD kuvvetlerinin hareketlerine bağlıdır” açıklaması ise Pyongyang’ın, Seul-Washington tatbikatı sırasında yeni füze denemeleri gerçekleştirebileceği biçiminde yorumlanmıştı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.