SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Kuzey Kore koronavirüs krizinin ortasında 3 yeni füze ateşledi!

Kuzey Kore koronavirüs krizinin ortasında 3 yeni füze ateşledi!Kuzey Kore’nin Japon Denizi istikametine yanlışsız 3 yeni füze ateşlediği …

Kuzey Kore koronavirüs krizinin ortasında 3 yeni füze ateşledi!
Akacan The Mall
25.05.2022 10:22
0
A+
A-

Kuzey Kore koronavirüs krizinin ortasında 3 yeni füze ateşledi!
Kuzey Kore’nin Japon Denizi istikametine yanlışsız 3 yeni füze ateşlediği bildirildi. Füzeler, Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düşerken, Pyongyang’ın son füze denemesi ABD Lideri Joe Biden’ın Asya ziyaretinin ertesinde “Washington’a gözdağı” olarak yorumlandı. Öte yandan ülkede kuşkulu Covid-19 olay sayısı 3 milyonu aştı.

Kuzey Kore’nin Japon Denizi istikametine hakikat 3 yeni füze ateşlediği bildirildi. Füzeler, Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düşerken, Pyongyang’ın son füze denemesi ABD Lideri Joe Biden’ın Asya ziyaretinin ertesinde “Washington’a gözdağı” olarak yorumlandı.

Silah programı nedeniyle uygulanan Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımları ve ülkede patlak veren kuşkulu Covid-19 hadiseleri nedeniyle güç günler geçiren Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi. Japonya hükümetinden yapılan açıklamada, Pyongyang’ın sabah saatlerinde 2’si balistik olmak üzere 3 yeni füze ateşlediği bildirildi.

Akacan The Mall

Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, birinci füzenin yaklaşık 550 kilometre azamî irtifa ile yaklaşık 300 kilometre uçtuğunu, 50 kilometre yüksekliğe ulaşan ikinci füzenin ise yaklaşık 750 kilometre yol kat ettikten sonra Kuzey Kore’nin doğusundaki sulara düştüğünü söyledi.

Üçüncü füzeye dair ayrıntılı tahlilin devam ettiğini belirten Kishi, “Kuzey Kore, bu yılın başından bu yana, seyir füzeleri de dahil olmak üzere 16 kere farklı tipte füze ateşledi. Kishi, “Kuzey Kore’nin hareketleri bölgenin ve milletlerarası toplumun barış ve istikrarını tehdit ediyor” tabirlerini kullandı.

JAPONYA’DAN KUZEY KORE’YE DİPLOMATİK YOLLARDAN PROTESTO

Japonya’nın Pekin’deki büyükelçiliği aracılığıyla Kuzey Kore’yi diplomatik yollardan protesto ettiği aktarılırken, füzelerin Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü ve bölgedeki gemi ile uçakların seyir güvenliğine dair bir sorun tespit edilmediği öğrenildi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida da lokal saatle 07.00 sularında geldiği Başbakanlık ofisinde yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore tarafından balistik füze olduğu bedellendirilen yeni füzeler fırlatıldığı bilgisini aldım. Şu anda ayrıntıları netleştirmeye çalışıyoruz. Halka hakikat bilgi sağlamaya devam edeceğiz” halinde konuştu.

GÜNEY KORE DE 3 FÜZE TESPİT ETTİ

Güney Kore ordusu da Kuzey Kore’nin 3 füze fırlattığını açıklarken, birinci füzenin mahallî saatle 06.00 sularında, öbür füzelerin ise 06.37 ve 06.42’de Pyongyang yakınlarındaki Sunan bölgesinden ateşlediği bilgisini paylaştı.

Son silah testi, Kuzey Kore’nin bu yılın başından bu yana gerçekleştirdiği 16. füze denemesi olarak kayıtlara geçti. Denemenin ABD Lideri Joe Biden’ın Güney Kore ve Japonya’yı kapsayan Asya ziyaretinin ve dün Tokyo’da ABD, Japonya, Avustralya ve Hindistan başkanlarının iştirakiyle gerçekleştirilen 4’lü Quad doruğunun çabucak akabinde gelmesi ise Pyongyang’dan “Washington’a ve müttefiklerine gözdağı” olarak yorumlandı.

Öte yandan ABD askeri istihbaratı ve Japonya Savunma Bakanlığı tarafından bu ay başında yapılan açıklamalarda Kuzey Kore’nin, Biden’ın Asya ziyareti sırasında yeni bir nükleer deneme ya da füze testi gerçekleştirebileceği ihtarında bulunulmuştu. Kuzey Kore son füze denemesini geçtiğimiz 12 Mayıs’ta yapmıştı.

KUŞKULU COVİD-19 HADİSE SAYISI 3 MİLYONU AŞTI

Kuzey Kore’de kuşkulu Covid-19 hadiselerinin sayısının 3 milyon 64 bin 880’e yükseldiği duyuruldu. Daha evvel hastalara bitki çayı önerilen ülkede, şifalı bitkilerden Covid-19 ilacı yapıldığı açıklandı.

Kuzey Kore’de yüksek ateş belirtisiyle kendini gösteren kuşkulu Covid-19 hadiselerinde 2 hafta geride kaldı. Hasta sayısının 3 milyon 64 bin 880’e yükseldiği Kuzey Kore’de son 24 saatte 115 bin 970 kişi daha yüksek ateş belirtisi gösterdi. Toplam hasta sayısının yaklaşık yüzde 89’unu oluşturan 2 milyon 741 bin 470 kişi güzelleşirken 323 bin 330 hastanın ise tedavisi sürüyor.

Öte yandan 2 gün üst üste can kaybı kaydedilmeyen ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 68’de kaldı.

Devlet Denetiminde Kore Haber Ajansı (KCNA) tarafından bugün yayınlanan “Tehlikeli Pandemik Hastalığın Yayılmasını Durdurmaya Yönelik Önlemler” başlıklı bir haberde, “Kore halkının Kore Emekçi Partisi’nin tecrübeli rehberliğinde itimatla, bilimsel ve aydınlatıcı bir salgın tedbire kampanyası için her şeyi yaptığı” kaydedildi.

Parti ve ordu yetkililerinin ülke genelindeki salgınla çaba seferberliğini şahsen denetlediği ve ülke çapındaki tüm bilimsel kuruluşların en aktif teşhis ve tedavi sistemlerini bulmak için çalıştığı belirtilen haberde, “Her bölge, vilayet ve ilçe tedarik edilen ilaçların depolanmasında ve tesliminde hijyen gerekliliklerine titizlikle uymakta ve kendi alanlarında yetişen şifalı otların ve öteki yararlı bitkilerin bileşimini tahlil ederek bunları ilaç üretiminde kullanmaktadır” tabirlerine yer verildi.

BİTKİ ÇAYI TAVSİYESİ GÜNDEM OLMUŞTU

Pyongyang’ın yüksek ateş olarak isimlendirdiği hastalığı hafif atlatan vatandaşlarına daha evvel bitki çayı içme teklifinde bulunması dünya basınında geniş yer bulmuştu. Durumu daha ağır olan hastalara ise ağrı kesici ve antibiyotik tedavisi önerildiği gündeme gelmişti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.