SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

‘Kurumsal bankacılıkta pek çok eser ve hizmet dijitale taşınacak’

‘Kurumsal bankacılıkta pek çok eser ve hizmet dijitale taşınacak’‘Kurumsal bankacılıkta pek çok eser ve hizmet dijitale taşınacak’ Yapı Kredi …

‘Kurumsal bankacılıkta pek çok eser ve hizmet dijitale taşınacak’
Akacan The Mall
28.04.2022 00:05
0
A+
A-

‘Kurumsal bankacılıkta pek çok eser ve hizmet dijitale taşınacak’
‘Kurumsal bankacılıkta pek çok eser ve hizmet dijitale taşınacak’

Yapı Kredi Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Kaan Şakul, kurumsal bankacılık tarafında önümüzdeki periyotta pek çok eser ve hizmetin dijital alana taşınacağını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Şakul, mümkün olan her eser ve hizmeti regülasyonun da dayanağı ile ilerde çok farklı boyutlarda görüleceğini tabir etti. Regülasyon değişiminden sonra da kurumsal bankacılık tarafında müşterilerin hesap açmasının çok kolaylaşacağını belirten Şakul, “Dijital çek cüzdanı çalışmamız var. Bu, firmaların çek portföylerini dijital ortamda yönetmelerini, takibini ve gereksinimleri olduğu vakit bu çekleri teminata verip gereksinimleri olduğu vakit bu çekleri teminata verip kredi kullanabilmelerini sağlayacak. Yılın ikinci yarısında kurumsal müşteriler için nakit akışı izleme platformunu hizmete sunacağız. Burada çift taraflı bir avantaj yaratmayı hedefliyoruz. Burada firmalar hem bizde olan nakit akışların platform üzerinden takip edebilecekler, ileride gereksinim duyabilecekleri kredileri burada öngörebilecekler, biz de onların gereksinimlerini evvelden tespit edip vaktinde onlara gerçek eseri hakikat fiyatla sunma imkanına erişeceğiz” diye konuştu.

Akacan The Mall

Kesimde birinci elektronik teminat mektubu veren özel banka olduklarını vurgulayan Şakul, “Bu mevzuyu önemsiyoruz. Teminat mektubu pahalı bir kağıt, fiziki ortamda basılıyor ve bunun pek çok sakıncası olabiliyor. Fakat elektronik ortamda verilen teminat mektubunu alan taraf da çok rahat yönetiyor. İşi bittiği vakit tekrar elektronik ortamda özgür bırakıyor, otomatik riskten çıkıyor üzere pek çok yeniliği var. Sürdürülebilirlik kısımda ise biz e-dekonta geçerek birinci adımları atmıştık. Şu anda tekrar regülasyonun da takviyesi ile pek çok yerde e-dekont hem kabul ediliyor hem de tesir alanı genişliyor” dedi.

‘Bireysel bankacılıktaki pek çok yenilik kurumsal dünyaya da taşındı’

Pandeminin bir çok mecburiyetten yenilikleri de beraberinde getirdiğini ve hem firmaların hem de bankaların iş yapış hallerini değişime zorladığını belirten Şakul, “Bunun artıları da oldu. Yıllardır biz daha süratli hizmet verebilmek ve operasyon kusurlarının minimize edildiği ortama taşımak için daima müşteriyi dijital kanallara çekmeye zorluyorduk. Pandemiyle birlikte firmalar bu sefer bizi dijital kanallardaki eser çeşitliliğimizi artırmaya teşvik ettiler. Bu da hem ülkemizi hem de dünyayı farkında olmadan pilot bir çalışmaya itti” dedi. Bu periyotta kurumsal bankacılık müşterilerinin hem mobilden onay verme manasında hem de eserlere erişim manasında epey aralık kat ettiğinin altını çizen Şakul, ferdi bankacılıkta olan pek çok yeniliğin kurumsal dünyaya da taşındığını vurguladı. Artık müşterilerin senetlerini, çeklerini, takiplerini, tahsilat durumlarını, SGK üzere kurum ödemelerini dijital kanallardan yaptığına dikkat çeken Şakul, “Düzenleyici kurumlar da aldıkları ödemeleri dijital kanallara yönlendirerek hem firmaların hem de bankaların işlerini kolaylaştırdılar” diye konuştu.

‘Firmaların işletme sermayesi gereksinimi daha da artacak’

Global olarak içinden geçilen ekonomik konjonktürde firmaların bankalardan beklentilerine de değinen Şakul, 2022’nin pandeminin tesirinin azalacağı ve süratli bir olağanlaşmaya geçileceği bir yıl olarak beklendiğini lakin Rusya-Ukrayna savaşı ile bir arada dünyanın enflasyonist bir sürece girildiğini tabir etti. Şakul, bir çok genç insanın birinci defa enflasyonu yaşadığını vurgulayarak, “Dolayısıyla enflasyonist ortamda nasıl iş yapılır, firmaların muhtaçlıkları nasıl değişir, pek çok insan ve ülkemiz bunları deneyim ediyor. Enflasyon ve artan hammadde fiyatlarından ötürü firmaların muhtaçlıkları farklılık arz ediyor. Yeterli giden ekonomilerde bilhassa büyük firmalar, daha çok yatırıma yönlenir ve yatırım kredisi arayışında olurlar. Uzun vadeli ucuz krediler ajandalarının birinci hususu olur. Ancak enflasyonist ortam firma muhtaçlıklarını değiştirdi. Artan hammadde fiyatları, piyasalarda vadelerin kısalması, personellik maliyetlerinin artması üzere birçok nedenden ötürü firmaların hayatını idame ettirmesi için gerekli olan işletme sermayesi muhtaçlığı bir epey arttı. Bu devirde bizim karşımıza kredi talebi olarak en çok işletme sermayesi limit artışları damgasını vuruyor. Biz de çalışmalarımızı bu tarafta ilerletiyoruz. Çabucak çabucak bütün dallarda gördüğümüz temel gereksinim işletme sermayelerinin artması. Biz bu manada bölüm ayrımı yapmadan firmaları kıymetlendiriyoruz. Firmaların bilançolarına bakıp bu talepleri mümkün olduğunca karşılamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki periyotta işletme sermayesi artışının daha da artacağını söyleyebilirim. Zira yalnızca Türkiye’ye has bir olay değil, dünya da enflasyonist bir ortamda. Hasebiyle hem ihracat bacağında çalışan firmaların hem yurt içi piyasaya çalışan firmaların bu muhtaçlıkları artacak. Bizler de hem Yapı Kredi olarak hem de öbür bankalar bu muhtaçlığı gözetmek durumundayız. Çalışmalarımızın eksenini daha çok bu taraf oluşturuyor” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.