SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Kültür turizminde ‘tarihi’ kalabalık

Kültür turizminde ‘tarihi’ kalabalıkTurizmde yıl sonu maksatları üst istikametli revize edilirken, sonbaharın gelmesiyle kültür turizmindeki …

Kültür turizminde ‘tarihi’ kalabalık
Akacan The Mall
24.10.2022 07:24
0
A+
A-

Kültür turizminde ‘tarihi’ kalabalık
Turizmde yıl sonu maksatları üst istikametli revize edilirken, sonbaharın gelmesiyle kültür turizmindeki artış da dikkat çekmeye başladı. İstanbul’da turistlerin en çok tercih ettiği tarihi yerler için geçtiğimiz hafta sonu uzun kuyruklar oluştu. İstanbul Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün datalarına nazaran 2021’de birinci 8 ayda İstanbul’da ziyaretçi sayısı 4.8 milyon olurken; bu yılın birebir devrinde bu sayı 10.1 milyon oldu.

Pandemi sonrası en süratli toparlanan dallardan biri olan turizmde, yaz dönemi yerini kültür çeşitlerine bıraktı. İstanbul’un tarihi yerlerinde geçtiğimiz hafta sonu ağır bir kalabalık görülürken; Sultanahmet Meydanı, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı’nda uzun kuyruklar dikkat çekti.

İstanbul Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün paylaştığı bilgiler de birinci 8 ayda İstanbul’daki turist sayısındaki artışı gösterdi. 2022 yılının birinci 8 ayında İstanbul’a toplamda 10.1 milyon ziyaretçi gelirken; 2021 yılının tıpkı periyodunda bu sayı 4.8 milyon, 2020 yılının tıpkı periyodunda ise 3.1 milyon oldu. Yıl genelinde yabancı ziyaretçi sayısında da değerli bir artış görüldü. Yalnızca ağustos ayında giriş yapan yabancı ziyaretçi sayısı 1.6 milyon oldu. Bu oran, 2021 yılının birebir periyoduna nazaran yüzde 66.15 oranında artış yakalandığını gösterdi. Ağustos ayında en fazla turistin geldiği ülkeler sırasıyla, Rusya, Almanya, İran, Suudi Arabistan ve ABD oldu. 2021 yılı toplamında ise Almanya, İran, Rusya, Fransa ve Irak birinci 5’te yer aldı.

Akacan The Mall

HEDEFLER AŞILABİLİR

Istanbul Ticaret Odası (İTO) Oteller Komitesi Lideri Aydın Karacabay pandemide askıya alınan seyahat alışkanlıklarının pandemi tesirlerinin sona ermesiyle geri döndüğünü tabir etti ve İstanbul’da turist sayısındaki artışı ve Tarihi Yarımada’daki hareketliliği, bekleyen talebin gerçekleşmesi olarak yorumladı. Türkiye’de turizm dalına ait gayeler geçtiğimiz aylarda revize edilmişti. 2022 yılının başında 42 milyon turist, 34.5 milyar dolarlık turizm geliri hedeflenmiş; ve turist sayısında amaç 47 milyona, gelir ise 37 milyar dolara çıkarılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’sa geçtiğimiz günlerde, “Bu maksadın yakalanmasında rastgele bir külfet görmüyorum. Hatta bu amaçların üstünde tamamlanacağını düşünüyorum” açıklaması yapmıştı.

 

İSTANBUL’A BİRİNCİ KERE GELENLER ARTIŞTA

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Lideri Müberra Eresin, İstanbul’un yılın en ağır devirlerinden birini geçirdiğini belirterek, beklenen turist çeşitliliğinin bu devirde yakalandığını söyledi ve “Özellikle Avrupa’dan, ABD’den ve Latin Amerika’dan gelen kültür çeşitlerinin, uzun hafta sonu seyahati yapan turistlerin ve cruise konuklarının doğal olarak birinci uğradıkları ve gezdikleri yer Tarihi Yarımada. Eylül, ekim ayları tüm dünyada kültür tiplerinin en çok istek gördüğü ve bu aylarda kişi başı harcaması en yüksek olan turistlerin seyahat ettiği aylardır. Öte yandan Sultanahmet’te gördüğümüz yoğunluk İstanbul’a birinci kez gelen turist sayısındaki artışın da net göstergesi. Yılın geri kalanının da bu biçimde devam edebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, TGA ve tüm STK’lar olarak çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.