SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kripto piyasasında yeni krizin ismi USDC

Kripto piyasası en büyük ikinci sabitkoin USD Coin’in (USDC) ihraççı firması Circle Internet Financial’ın iflas eden Silicon Valley BAnk’ta 3,3 milyar dolar riski bulunduğu haberiyle büyük bedel kaybı yaşayarak 81,5 sente kadar düştü.

Kripto piyasasında yeni krizin ismi USDC
Akacan The Mall
11.03.2023 13:50
0
A+
A-

Kripto piyasasında yeni krizin ismi USDC
Kripto piyasası en büyük ikinci sabitkoin USD Coin’in (USDC) ihraççı firması Circle Internet Financial’ın iflas eden Silicon Valley BAnk’ta 3,3 milyar dolar riski bulunduğu haberiyle büyük bedel kaybı yaşayarak 81,5 sente kadar düştü.

Kripto piyasasındaki en büyük ikinci sabitkoin, Cumartesi günü ihraçcı firması Circle Internet Financial’ın batan Silicon Valley Bank’tan gördüğü ziyan nedeniyle bedel kaybına uğrayarak 81,5 sent’e kadar geriledi.

USD Coin yahut USDC, kripto pazarlarının değerli bir varlığı ve büsbütün nakit rezervleri ve kısa vadeli Hazinelerle desteklenen sabit bir 1 dolar bedeline sahip olma fonksiyonu görüyor. Lakin kabaca 40 milyar dolarlık rezervin 3,3 milyar doları, yakın tarihin en büyük ABD banka iflaslarından biri haline gelen Silicon Valley Bank’ta bulunuyordu.

Akacan The Mall

Düzenleyiciler Cuma günü bankaya el koyarken yatırımcılar mevduatların iadesi konusunda daha fazla netlik bekliyor. Bu boşlukta USDC, Cumartesi günü Londra’da sabah prestijiyle yaklaşık 92 sentten süreç görerek 1 doların altına düştü.

Panik Tether’e yayılmadı

Endişeler şimdiye kadar 1 dolarda tutulan en düzgün sabitkoin Tether’e yayılmadı. Tether daha evvel rezervleri üzerinde incelemeye tabi tutulmuştu.

Circle’ın Baş Strateji Sorumlusu Dante Disparte, Silicon Valley Bank’ın (SVB) düşüşünü ABD finans sistemindeki “kara kuğu başarısızlığı” olarak nitelendirirken federal bir kurtarma planı olmadan “iş dünyası, bankacılık ve teşebbüsçüler için daha geniş etkileri” olacağını söyledi.

CoinGecko datalarına nazaran, USDC’nin sirkülasyondaki yaklaşık 41 milyar token arzı ve kabaca 37 milyar dolarlık bir piyasa kıymeti var. Blockchain araştırma şirketi Nansen’e nazaran, son 24 saat içinde net 2 milyar dolarlık USDC itfa edildi. Bloomberg tarafından derlenen datalar, USDC’nin 81,5 sente kadar düşük süreç gördüğünü gösterdi.

Coinbase’in Hamlesi

USDC üzere sabit paraların, ABD doları üzere öbür bir yüksek likit varlığa karşı makul bir bedeli tutması amaçlanır. Çeşitli formlarda gelirler ve Circle’s üzere kimileri nakit ve tahvil rezervleriyle desteklenir. Yatırımcılar, kripto alım satımları ortasında hareket ederken çoklukla fonlarını sabitkoinlerde tutmayı tercih ediyorlar.

USDC’deki satışlar kötüleşirken, ABD merkezli kripto Borsası Coinbase Küresel Inc., hafta sonu USDC’nin ABD dolarına dönüştürülmesini “geçici olarak duraklatacağını” ve Pazartesi günü bankalar açıldığında tekrar başlayacağını söyledi.

USDC’deki düşüşün, kullanıcıların madeni para ticareti yapmasına, ödünç almasına ve ödünç vermesine müsaade veren ve büyük ölçüde istikrarlı madeni para içeren ticaret çiftlerine güvenme eğiliminde olan merkezi olmayan finans uygulamaları üzerinde zincirleme bir tesiri oldu.

Kripto yatırım şirketi Satori Research’ün CEO’su Teong Hng, SVB’nin başarısızlığı hakkında “Bu hafta sonu somut bir kurtarma planı olmazsa, önümüzdeki hafta piyasaların yeniden makus geçeceğini düşünüyorum” dedi.

Kriptonun Sıkıntıları

Kripto bölümü halihazırda, Kasım 2021’den bu yana dijital varlıkların bedelinden 2 trilyon dolar silen ve TerraUSD sabitcoin, Three Arrows Capital hedge fonu ve FTX borsası üzere bir dizi iflası hızlandıran uzun periyodik bir düşüşten sarsılıyordu.

UST olarak bilinen TerraUSD belirteci, kıymetini korumak için bir kardeş gösterge olan Luna’yı içeren bir algoritmalar bütününü kullanmaya çalışmıştı. Bu sistemin yaklaşık 60 milyar dolarlık varlığı silmesi, sabitcoinlerin global düzenleyiciler tarafından incelemesini ağırlaştırmıştı.

Kurumsal bir ticaret platformu olan Apifiny’nin CEO’su Haohan Xu, “Piyasanın, USDT’yi Luna çöküşü etrafında fiyatladığı üzere USDC’yi de ‘panik fiyatlandırdığını’ düşünüyorum. Bu durum Circle’ın SVB’deki riski ve Coinbase’in USDC dönüştürme fonksiyonunu kapatması tarafından yönlendiriliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.