SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Kripto paralar ölçülü yükselişini sürdürüyor

Kripto para piyasalarında hareketlilik devam ediyor. ABD ve AB iktisadından gelen enflasyondaki düşüş eğilimi gelişmeleriyle birlikte Fed ve ECB’nin para siyasetinde değişikliğe gideceği ya da faiz artırım suratını yavaşlatacağı beklentisi kripto para fiyatlarını üst taşımaya devam ediyor.

Kripto paralar ölçülü yükselişini sürdürüyor
Akacan The Mall
23.01.2023 10:06
0
A+
A-

Kripto paralar ölçülü yükselişini sürdürüyor
Kripto para piyasalarında hareketlilik devam ediyor. ABD ve AB iktisadından gelen enflasyondaki düşüş eğilimi gelişmeleriyle birlikte Fed ve ECB’nin para siyasetinde değişikliğe gideceği ya da faiz artırım suratını yavaşlatacağı beklentisi kripto para fiyatlarını üst taşımaya devam ediyor.

Küresel iktisat enflasyon problemiyle gayretini sürdürüyor. En ağır yarayı alan ABD ve AB ekonomilerinde enflasyon düşüş eğilimine girdi. Bundan ötürü piyasalardaki istikrar ögeleri da değişmiş oldu. Ons güç kazanırken tarihi yüksek düzeylere ulaştı. Petrol fiyatları düşen enflasyonla birlikte güçlendi. Fed ve ECB’den faiz indirimine yönelik yönlendirme ya da faiz artırım suratının yavaşlamasına yönelik beklentiler ortaya çıktı.

Tüm bu gelişmelere paralel olarak kripto para üniteleri yükselişe geçti. 3 haftadır yükseliş grafiği sergileyen kripto paralarda süreç hacmi tekrar 1 trilyon doların üstüne çıktı.

Akacan The Mall

TARİHİ TEPELERDEN KOPUK SEYREDİYOR

Kripto para üniteleri Kasım 2021’de gördükleri tarihi yüksek düzeylerden çok daha düşük düzeylerde süreç görüyor. Hem paranın vakit kıymeti hem de 2022 yılındaki yüksek enflasyon nedeniyle kripto para yatırımcılarının paraları büyük kayıplar yaşadı. Paralarının kıymetlenmesi için eski düzeylerine çıkmasının yanında kendi para ünitelerine yönelik olarak enflasyon oranını da üstüne koyup hesaplamaların bu biçimde yapılması durumunda gerçek kârlılık ortaya çıkacaktır.

BITCOIN 23 BİN DOLARI DEVİRDİ

Lider kripto para ünitesi Bitcoin’in 23 bin doları aşmasıyla öteki kripto para ünitelerini de hareketlendirdi. Bitcoin gün içinde en düşük 22 bin 292 dolar, en yüksek de 23 bin 78 doları gördü. Şu sıralar yüzde 1’e yakın düşüşle 22 bin 721 dolar düzeyinde süreç görüyor. Kasım 2021’deki tarihi doruğunda uzaklığı yüzde 67 düzeyinde.

ETHEREUM 1600 DOLARI AŞTI

Uzun müddettir düşüş eğiliminde olan ETHEREUM yüzde 0,23 oranında primle 1633 dolar düzeyinde süreç görüyor. Ethereum gün içinde en düşük 1607 dolar, en yüksek de 1663 dolar düzeyini gördü. 2021 Kasım’da gördüğü tarihi tepesinden uzaklığı ise yüzde 66 oldu.

BOĞA TUZAKLARINA KANMAYIN

Kripto para piyasasında şu sıralar her düşüşten sonra boğa tuzakları görülüyor. Boğalar hafif alımlar yaparak piyasayı artıda tutmaya çalışıp başka yatırımcıların yükseliş olacağına inanmasını sağlıyor. Akabinde boğalar yüzde 7-10 civarında kârları görünce satış buyruğu vererek ellerindeki kripto varlıkları boşaltmaya başlıyor ve küçük yatırımcıların parası pula dönmüş oluyor.

REGÜLASYONLAR GELMELİ

Kripto para piyasalarındaki büyük boşluk servetlerin buharlaşmasına neden oluyor. Hükümetler kripto paralara yönelik olarak regülasyon çalışmalarını sürdürse de uzun vakit geçmesine karşın kanunlaşmış ve organize olmuş bir piyasaya erişilemedi. Marj aralığının olmaması, karşılığı ve öyküsü olmayan kripto paraların çok olması, kripto para borsalarının rastgele bir mevzuata tabi olmaması, yüz binlerce kişinin parasını kaptırmasına neden oluyor.

UÇUK İDDİALARA ALDANMAYIN

Lider kripto para ünitesi Bitcoin için “100 bin doları görecek, 250 bin doları görecek” üzere iddialar yapanlara inanılmaması, yapılan temel ve teknik tahlillerin derinliğinin araştırılması, amaç fiyat veriyorlarsa da tarih belirtilmesine dikkat edilmesi gerekiyor. “250 bin dolara ulaşacak” deyip tarih belirtilmezse bu kestirimin altının boş olduğu ortaya çıkıyor.

UZMANLAR MAAŞLI ÇALIŞIYOR

Kendini uzman olarak tanıtan bireyler ya toplumsal medya üzerinden nemalanıyor ya da bir kripto para borsasında maaşlı olarak çalışıyor. Kripto paraların ne vakit yükselip düşeceği tarafında tahlil yapan uzmanlar kendileri için de tahlil yapsalardı maaşlı çalışmak yerine milyarder olup hayatlarını çok rahat sürdürebilirlerdi. Bunu da göz önüne alarak kendini uzman olarak tanıtan bireylere dikkatli yaklaşılması gerekiyor.

KRİPTO PARA YATIRIMI NASIL YAPILMALI?

Kripto paralarda marj aralığı bulunmuyor ve bu nedenle paranız bir anda binlerce kata ulaşabilirken bir anda sıfıra da düşebiliyor. Rastgele bir otoriteye bağlı olmadığı için kural ve kanunlara da tabi değil. Rastgele bir kripto para borsasından alınan coinler kripto para borsasının kapanmasıyla buharlaşabiliyor. Alınan kripto paralar soğuk cüzdana taşınarak saklanması en mantıklı metot olarak biliniyor. Kripto para borsalarını yalnızca aracı olarak kullanmak ve sonrasında coinlerin soğuk cüzdanlarda bekletilmesi gerekiyor. Kripto para borsaları yükseliş ya da düşüş anında kendilerini muhafazaya almak için sistemlerini yavaşlatabiliyor ve bundan ötürü da alım-satım gerçekleşemediği için yatırımcılar mağdur olabiliyor. Rastgele bir otoriteye bağlı olunmaması nedeniyle çabucak hemen herkes kripto paralar üzerinden açıklamalar yapıp uzman olduğunu sav edebiliyor. Toplumsal medyada birçok sıradan kişi yetkisi olmamasına karşın tavsiyede bulunup yatırımcıları mağdur ediyor. Grafiklerle anlatımlar yapılsa da global ekonomiyi etkileyecek tek değişiklik tüm tahlilleri suya düşürebiliyor. Bu nedenle kripto para yatırımı yaparken dikkatli olunmalı ve risklerin yeterli bilinmesi ve stop buyruklarının her gün güncellenmesi gerekiyor.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.