SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Kremlin şimdiden yerini kimin alacağını seçmeye çalışıyor! ‘Rusya’nın geleceğinde Putin yok’

Kremlin şimdiden yerini kimin alacağını seçmeye çalışıyor! ‘Rusya’nın geleceğinde Putin yok’Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesinin üzerinden …

Kremlin şimdiden yerini kimin alacağını seçmeye çalışıyor! ‘Rusya’nın geleceğinde Putin yok’
Akacan The Mall
25.05.2022 11:52
0
A+
A-

Kremlin şimdiden yerini kimin alacağını seçmeye çalışıyor! ‘Rusya’nın geleceğinde Putin yok’
Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesinin üzerinden üç ay geçti. İki ülke de çok büyük kayıplar vermeye devam ederken dünya siyaseti de geri dönüşsüz halde değişti. Rusya, savaşta istediği başarıyı elde edemezken ülke artık Putin’in yerini kimin alacağını konuşmaya başladı.

Rus-Leton medya kuruluşu Meduza, Kremlin kaynaklarının Putin konusunda yaşanan memnuniyetsizliği sızdırdığını sav etti. Gündeme bomba üzere düşen argümana nazaran, Rus halkı bir yana, Rus seçkinlerinin tamamı da artık Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in vazifesi bırakması gerektiğini düşünüyor.

Rus iş insanları ve hükümet yetkilileri yaptırımlar yüzünden hayli güç günler geçiriyor ve artık Putin konusundaki huzursuzluğu saklamak bir yana onun yerini kimin alması gerektiği konuşulmaya başlandı.

Akacan The Mall

Çarpıcı haberlere nazaran Rus istihbarat toplulukları da Putin’in Ukrayna savaşı konusundaki beceriksizliğine ikna olmuş durumda.

Ukrayna’nın casusluk ajansı şefi, Putin’in bir suikast teşebbüsünden kurtulduğunu ve darbe tasaları nedeniyle kendini daha da tecrit ettiğini söylemişti.

Putin’le ilgili hastalık söylentileri ayyuka çıktı… Pekala yerini kim alacak?

HERKES PUTİN’E CEPHE ALDI

Kremlin kaynaklarının Rusya Devlet Lideri’nin Ukrayna’nın işgali sırasında neredeyse herkesi kendisine karşı cephe almak zorunda bıraktığını söylüyor. Üst seviye Rus yetkililerin Vladimir Putin’siz bir hükümet planladıkları dillendiriliyor.

Kremlin yetkilileri ve Rus seçkinleri ortasında Putin’den şad olan neredeyse hiç kimse yok…

Haberi paylaşan kaynaklar “İş insanları ve hükümetin birçok üyesi, cumhurbaşkanının yaptırımların ölçeğini düşünmeden savaşı başlatmasından mutsuz ve bu cins yaptırımlarla yaşamanın imkansız olduğunu düşünüyor.” Dedi. Bu sav daha sonra öbür iki hükümet yetkilisi tarafından da doğrulandı.

Rusya’da savaştan kaynaklanan sıkıntılar şimdiden gözle görülür hâle geldi ve yaz ortasına kadar çok daha farklı istikametlerden de zahmetler yaşanmaya devam edecek: Ulaşım, tıp, hatta tarım…

Putin’in halefleri… Yerine bu isimlerden biri geçebilir mi?

DİPLOMATLAR BİRER BİRER KAÇIYOR

1945’ten bu yana bir Avrupa devletine yönelik en büyük hücum olan Rusya’nın üç ay süren işgali, 6,5 milyondan fazla insanın yurt dışına kaçmasına, tüm kentleri moloz haline getirmesine ve Batı’nın Rusya’ya gibisi görülmemiş yaptırımlarını dayatmasına neden oldu.

Cenevre’deki BM ofisinde kıdemli bir Rus diplomat, Putin’in Ukrayna’yı ‘tahammül edilemez’ işgali olarak nitelendirdiği olay nedeniyle dün istifa etti ve bu durum birçok Rus diplomatın savaşı desteklemediğini söylemesine yürek verdi.

Ukrayna’da ‘özel askeri operasyon’dan yana olan Rus seçkinleri bile barış arayan yurttaşlarının hoşnutsuzluğunu paylaşıyor.

Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını desteklemediği için istifa eden diplomat Boris Bondarev

Rusya’nın güvenlik servisleri FSB ve GRU’daki (‘şahinler’ olarak anılan) üst seviye yetkililerin Putin’in işgali beceremediğine ve operasyonun denetimini ele geçirmek istediğine inandığı söyleniyor.

İSTİHBARAT SERVİSLERİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Putin’in, Rusya’nın iç güvenlik teşkilatı FSB’yi, erken başarısızlıklardan sonra Ukrayna’da istihbarat toplamaktan sorumlu önder kuruluş olarak misyondan aldığı ve yerine askeri istihbarat teşkilatı GRU’nun yerleştirdiği bildirildi.

Fakat Rusya Devlet Lideri, generallere ferdî olarak buyruklar vererek ve sorumlulukları devretmek için gayret ederek askeri operasyonun denetimini ele geçirdi.

Öte yandan Ukrayna savunma bakanlığının ana istihbarat yöneticisi dün Putin’in rastgele bir suikast teşebbüsünden kaçınmak için astlarıyla yakın temasını kestiğini açıkladı.

Tümgeneral Kyrylo Budanov, Ukrainskaya Pravda’ya verdiği demeçte, “Manik sendromlarından kimilerine bakıldığında, önemli bir formda bir halef hazırlamaktan korkuyor ve bu halefin hazırlık evresinde koltuğu Putin’in kendisinden biraz daha erken almak isteyebileceğinin farkında” dedi.

“Dolayısıyla herkesi aşikâr bir uzaklıkta tutuyor. Ve sonsuza dek karar süreceğine inanıyor. Ancak o denli olmayacak. 20. ve 21. yüzyıllardaki rastgele bir diktatörün tarihine bakın. Hepsinin sonu birebir. Birçok durumda, kendi istekleri dışında öldüler.”

Üst seviye Rus yetkililer, Putin’in güçleri Ukrayna’nın doğusunda kanlı bir savaşta savaşırken savaş haberleri konusundaki üstünlüklerini sürdürebilmek için bilgi savaşını şiddetlendirdiler.

Rusya parlamentosu, Batılı bir ülkenin Rus medyasına ‘dostça davranmaması’ durumunda savcılara Moskova’daki yabancı medya ofislerini kapatma yetkisi veren bir yasa tasarısını onayladı.

SIHHATİ BOZUK OLSA BİLE…

Tasarı Putin tarafından imzalanmayı bekliyor.

Putin’in daima tecrit siyaseti, Kremlin içinde kaynakları olduğunu argüman eden bir Rus Telegram kanalına nazaran sıhhati bozulmaya devam ederken bile vazgeçmediği bir durum.

Telegram kanalı General SVR’ye nazaran Rus önder geçen hafta ‘başarılı’ bir kanser ameliyatı geçirdi ve sıhhat vazifelilerinin tedavinin ‘gerekli’ olduğu tarafındaki tavsiyelerini takiben düzgünleşiyor.

Haber, Putin’in Soçi’de müttefiki Alexander Lukashenko ile devlet televizyonunda yaptığı görüşmeden birkaç saat evvel, ikili görüşmeler için otururken ayaklarını bükerek kameraya yakalandığında ortaya çıktı.

“HASTANEYE YATIRILSA KOLTUĞUNU BIRAKABİLİR”

Kremlin, Putin’in sıhhat sıkıntılarına ait son argümanlar hakkında yorum yapmadı, lakin Rus önderin bir sıhhat sorunu olduğunu sistemli olarak reddediyor.

Eski bir MI6 şefinin, Putin’in sıhhat sıkıntıları nedeniyle ‘2023’e kadar gideceğini’ ve Rusya’nın başkanı olarak yine ortaya çıkmayacağını iddia ettiği de gelen haberler ortasında.

Putin’i devre dışı bırakmanın yolu onu hastaneye yatırmaktan geçiyor olabilir mi?

Richard Dearlove, Rus diktatörün sıhhatinin önemli formda bozulduğuna dair daima söylentilerin, onu uzun bir mühlet boyunca yatırmak ve böylelikle ülke idaresini ondan almak için bir mazeret yaratabileceğini tez etti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.