SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kremlin kaynaklarından gündeme bomba üzere düşecek sözler… İtiraf Putin’in etrafından geldi! Rus önder panik içinde  

Kremlin kaynaklarından gündeme bomba üzere düşecek sözler… İtiraf Putin’in etrafından geldi! Rus başkan panik içinde  Rusya, geçtiğimiz günlerde …

Kremlin kaynaklarından gündeme bomba üzere düşecek sözler… İtiraf Putin’in etrafından geldi! Rus önder panik içinde   
Akacan The Mall
03.10.2022 11:22
0
A+
A-

Kremlin kaynaklarından gündeme bomba üzere düşecek sözler… İtiraf Putin’in etrafından geldi! Rus başkan panik içinde  
Rusya, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın 4 bölgesini daha ilhak ederek büyük bir gövde gösterisinde bulundu ve Putin, bu merasimde yaptığı konuşmada dünyaya meydan okumaya devam etti ve işgal harekatının devam edeceğinin sinyallerini verdi. Pekala bu fevkalade muvaffakiyet öyküsünün yazıldığı Kremlin’de işler nitekim yolunda mı?

Cepheden gelen haberler ve Moskova’dan sızan bilgiler Rus ordusunun aslında Rusya’nın ortaya koymaya çalıştığı kadar rahat bir durumda olmadığını gösteriyor.

Kremlin içinden kaynaklar, isimlerinin saklı kalması şartıyla İngiliz basınına çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. The Telegraph’ta yer alan haberde, Kremlin’de vazife yapan üst seviye yetkililer Rusya’nın savaştaki durumu ve Putin’in içinde bulunduğu duruma dair akılalmaz kelamlar sarf ediyor…

Akacan The Mall

Ukraynalıların ele geçirdiği bir Rus tankı

ÜST SEVİYE RUS YETKİLİLER DIŞ BASINA KONUŞTU

Dış basına son birkaç hafta içinde konuşanlar ortasında kamu ve özel şirketlerdeki 15 memur, milletvekili ve yöneticiler var. Bunların yarısından fazlası üst seviye yöneticiler.

Adının açıklanmaması şartıyla konuşan bu Rus ‘seçkinleri’, askeri çatışmanın önümüzdeki aylarda tırmanacağını söyledi. Lakin genel kanı Rusya kaybederse ne olacağını kimsenin iddia edemeyeceği istikametinde.

Rus ordusunun savaşın başlamasından bu yana aldığı en değerli hezimet, Rusya içindeki durumu çarpıcı biçimde değiştirdi. Kaynaklar, Ukrayna taarruzunun Kremlin’i seferberlik ilan etmeye ve Donetsk, Luhansk, Kherson ve Zaporijya bölgelerinin ilhakı için referanduma gitmeye zorladığını söyledi.

Rus ordusu mağlubiyet aldığı bölgelerde askeri araçlarını bırakıp kaçıyor

“PUTİN’İN KAYBETME BAHTI YOK”

Kremlin’e yakın bir kaynak “Putin’in kaybedemez, bu yüzden durumu ivedilikle bilakis çevirmesi gerekiyor.” dedi.

Vladimir Putin cephedeki hezimetler karşısında sabırsız ve zımnî kararlar alıyor, Kremlin’in içindekiler Rus başkanın ‘koordinasyon eksikliği’ ve Ukrayna’da büyük aksiliklerle karşı karşıya kalırken askeri şeflerine danışmamakla suçlandığını söylüyor.

Kaynak, Putin’in mantığını sert bir ironi ile açıklayarak ve referandumların seferberliği haklı çıkarmak için bir mazeret olduğunun altını çizerek, nükleer savaş tehdidi Batılı siyasetçilere bir ileti yorumunu yaptı ve ekledi:

“Mesaj şu, unutmayın, Ukrayna’nın bizi yenmeye hakkı yok. Silah tedarik ederek yalnızca Ukrayna’nın mevtini geciktiriyorsunuz.”

“KİMSE KİMSEYE BİR ŞEY AÇIKLAMIYOR”

İngiliz basınına konuşan kaynakların birden fazla seferberliği öngörmüş olsa da, birçok Putin’in aceleciliğinden ve planlarını açıklamaktaki isteksizliğinden şikayet etti. Hükümete yakın bir hoşnutsuz kaynak “Kimse kimseye bir şey açıklamıyor” dedi.

Devlete ilişkin bir bankanın lideri Rusya başkanının tüm kararları istişareden almasından son derece tasa duyduğunu söyledi. Hükümete yakın bir öbür kaynaksa “Putin herkese farklı şeyler söylüyor” dedi ve bunun yalnızca iktisat için değil, savaşın nasıl yürütüldüğü için de geçerli olduğunu söyledi.

Seferberlik ilanıyla orduya çağırılan 300.000 yedek asker yalnızca bir oyalama. Hükümete yakın bir kaynak, artık kısmi lakin sonra kitlesel seferberlik ve bundan sonra taktik nükleer silahlar olacak” diyor.

Hükümet etkin olarak Rusya’dan programcıların ve teknoloji yöneticilerinin kaçışını engellemeye çalışıyor. Fakat muafiyet için çalışan listelerini derleyenler yalnızca BT şirketleri değil. Büyük bir şirketten bir yönetici süreci şöyle tanımladı:

“Şirketler, dala özel bakanlıkları aracılığıyla savunma bakanlığına listeler gönderiyor ve bu listeler daha sonra onları askere alma görevlilerine iletiyor.”

SEFERBERLİKTEN KİMLER KAÇABİLDİ?

Yetkililer misal bir şema kullanarak muafiyet alıyorlar. Bir orta seviye federal yetkili, yöneticilerin muafiyet için çalışan listelerini savunma bakanlığına nasıl gönderdiğini anlattı. Sürecin şimdi düzgün bir biçimde kurulmadığını ve çağrılan birçok kişinin memuriyet kimliklerini göstererek kaçmaya çalıştığını kabul ediyor.

Devlete ilişkin şirketlerin yetkilileri, milletvekilleri ve çalışanları için muafiyetler ailelerini kapsamıyor. Askerlik çağındaki erkek akrabaları olanların mahpustan çıkma kartları yok. Kaynaklarımız, birçok kamu görevlisinin ağabeyleri, oğulları ve yeğenleri için şimdiden uçak bileti alıp yurtdışına gönderdiğini söylüyor. Kimileri akrabalarının çağrıldığını esasen görmüş.

Ancak, herkes akrabalarını muafiyet için müzakere edemez yahut ülke dışına gönderemez.

“Ya biri öğrenirse? Vatan düşmanı ilan edilip mahpusa atılacağım.”

Hükümete yakın bir kaynak, kaygı elle tutulur, beşerler şok ve daima tasa içinde dedi. Birebir vakitte Putin’in seçkinleri ortasında savaşmaya hazır olanlar da var.

RUSYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Kaynaklardan biri gerekirse cepheye gideceğine dair dış basına garanti verdi. Kararının münasebetlerini ise vazife duygusu ve Ukrayna’yı Nazizmden kurtarma gereksinimi olarak açıkladı. Birkaç milletvekili, senatör ve bölge parlamenterleri cepheye gitme niyetlerini kamuoyuna açıkladılar. Devlete ilişkin bir şirketin liderine nazaran, Rus toplumu savaşa karşı tavırlarında kutuplaşmış durumda.

Yaklaşan felaketin farkında olmasına karşın, Rusya’nın seçkinleri ortasında kimse uzun müddettir Putin’i savaşı durdurmaya ikna etmeye çalışmadı. Birinci aylarda, kontrol odası lideri Alexei Kudrin üzere isimler Putin’e kararlarının sonuçlarını açıklamaya çalışırken, bugün bu olmuyor.

Telegraph’a konuşan kaynaklara nazaran Putin, Rusya’nın düşmanlarla ve NATO’nun entrikalarıyla çevrili olduğu mantrasını hâlâ tekrarlıyor. Onunla konuşmak anlamsız…

“Ülke dışına tek taraf bilet alabilirsiniz. Lakin sonra ne? Nereye gidiyorsun? Ne yapıyorsun? Yanınıza 10.000 dolardan fazlasını alamazsınız” dedi hükümete yakın üst seviye bir yetkili.

“YENİLİRSEK RUSYA ÖLÜR”

Rus hükümet yetkilileri – hem Ukrayna’daki savaşın destekçileri hem de buna içeriden karşı çıkanlar – savaşın kesin maksadını ve mümkün sonuçlarını belirtmeyi sıkıntı buluyorlar.

“Kazanmamız gerektiği açık. Bu mümkün olan tek seçenek. Bunun olmasını sağlamak için her şeyi yapmalıyız ve artık yapmalıyız. Bu tren esasen çalışıyor ve biz onun içindeyiz: Çıkmanın yalnızca iki yolu var.”

Rusya kaybederse ne olur diye sorulduğunda kaynaklar bu türlü bir senaryo hayal edemediğini söyledi. Ve birçok Rus yetkilinin ağzından düşürmediği kelamları tekrarladı:

“Batı Rusya’yı yok etmek istiyor ve Ukrayna ile bir savaşta mağlubiyet Rusya’nın vefatı manasına gelecek.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.