SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Kraliyet’in geleceği onların elinde! Skandaldan da puan topladılar… William ve Kate İngilizlerin gözbebeği…

Kraliyet’in geleceği onların elinde! Skandaldan da puan topladılar… William ve Kate İngilizlerin gözbebeği…”Taç giyen baş akıllanır” demiş …

Kraliyet’in geleceği onların elinde! Skandaldan da puan topladılar… William ve Kate İngilizlerin gözbebeği…
Akacan The Mall
20.09.2022 11:37
0
A+
A-

Kraliyet’in geleceği onların elinde! Skandaldan da puan topladılar… William ve Kate İngilizlerin gözbebeği…
“Taç giyen baş akıllanır” demiş eskiler. O, doğduğu günden bu yana bu kelamın canlı örneği oldu. İleride başına giyeceği tacın tartısını daha küçücük bir çocukken hissetti, daima ona nazaran yaşadı. Bugün babasının kral olmasıyla yükü her zamankinden de ağır bir hal aldı. Biz de hem İngiltere halkının hem de tarihçilerin “Kraliyet’in geleceği” olarak gördüğü Prens William’a biraz daha yakından bakalım istedik.

Daha doğduğu gün yalnızca ülkesindeki tabloid gazetelerin muhabirlerinin değil, tüm dünyanın bakışlarını üzerinde hissetti. O, Prens Charles’la Prenses Diana’nın birinci çocuğuydu.

Kraliçe’nin birinci torunu değildi tahminen lakin en özel torunuydu zira harika bir şey olmadığı takdirde gelecekte tahta oturacak kişiydi. Sorumlulukları daha doğduğu gün başlamıştı, ileride başına giyeceği tacın yükünü bebekliğinden itibaren hissetmişti.

Akacan The Mall

William Arthur Philip Louis Mountbatten-Windsor, 21 Haziran 1982’de Londra’da bulunan St. Mary’s Hastanesi’nde dünyaya geldi. Bugünden geriye bakarsak doğumuyla bile ihtilal yaptı demek mümkün zira saray duvarlarının dışında doğan birinci taht varisiydi.

O gün bugündür de hayatını gözler önünde yaşıyor Prens William. Bütün dünya, kırmızı şortu ve kırmızı matarasıyla okula başlamasına da daha 15 yaşındayken bütün ciddiyetiyle annesinin tabutunun ardında yürümesine de Eton Koleji’ne gidişine de Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde uçuş eğitimi almasına da günbegün şahitlik etti.

William’ın anaokuluna gitmesi de geleneklerin değişmesinin bir diğer örneğiydi çünkü kendisinden evvelki varisler için bu türlü bir durum kelam konusu değildi. Onlar birinci eğitimlerini özel dadılar ve öğretmenlerden alıyordu. Babası Charles’ın İskoçya’da bulunan Gordonstoun yatılı okuluna gönderilmesi de birebir derecede geleneği bozan bir karar olmuştu.

William’ın anaokuluna gitmesi de geleneklerin değişmesinin bir diğer örneğiydi çünkü kendisinden evvelki varisler için bu türlü bir durum kelam konusu değildi. Onlar birinci eğitimlerini özel dadılar ve öğretmenlerden alıyordu. Babası Charles’ın İskoçya’da bulunan Gordonstoun yatılı okuluna gönderilmesi de tıpkı derecede geleneği bozan bir karar olmuştu.

Prenses Catherine’le ya da hepimizin bildiği ismiyle Kate Middleton’la olan düğün merasimleri son yılların en fazla izlenen etkinliklerinden biri oldu. Üç çocuğunun doğumunda da milyonlarca insan adeta dakikaları saydı. Yıllar önce birinci dersine giderken gördüğümüz o sarışın oğlanı geçtiğimiz günlerde bu kere baba disipliniyle oğullarını ve kızını elinden tutup okula götürürken gördük.

Bugün 40 yaşında olan William, Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatının akabinde, babasına ilişkin olan Galler Prensi unvanıyla onurlandırıldı ve taht sırasında birinci sıraya yükseldi.

HEP “NORMAL” OLMAK İSTEDİ

Hayatını gözler önünde yaşamış olsa da tartışmadan ve krizden büyük oranda uzak durmayı bildi. Hatta mümkün olduğunca “normal” bir biçimde yaşamaya çalıştığını her fırsatta lisana getirdi. Örneğin üniversiteye başlamadan evvel verdiği bir röportajda “Sadece üniversiteye gitmek ve eğlenmek istiyorum. Sıradan bir öğrenci olmak istiyorum. Alt tarafı üniversiteye gideceğim. Evleniyor değilim ya…” diye konuşmuştu.

Aile üyelerinin karıştıkları skandallarda da William uzaklığını müdafaayı daima başardı. Bunun sonucunda Kraliyet Ailesi üyeleri ortasında yapılan popülerlik anketlerinde her periyot birinci sıralarda yer almayı başardı.

Tam da bu nedenle, Kraliyet Ailesi konusunda uzman yorumcular ve tarihçiler, monarşinin geleceğinin William ve Catherine olduğunu düşünüyor. Aile üyelerinin de takviyesiyle harikalık imajını muvaffakiyetle çizen çift, gelecek kuşağın sembolü kabul ediliyor.

Boston Üniversitesi’nde tarih profesörü olarak misyon yapan çağdaş İngiliz monarşisi uzmanı Arianne Chernock, New York Times’a yaptığı açıklamada, 73 yaşında Kral 3’üncü Charles’ın tahtta geçireceği yılları “geçiş dönemi” olarak nitelendirerek, “Bence daha kıymetli güncellemeler görmek için William ve Kate’e kadar beklememiz gerekecek. Fakat o değişiklikler de daima geleneğe uygun ve hassas bir biçimde gerçekleştirilecek” sözlerini kullandı.

Kraliçe Elizabeth William’ın üniversite mezuniyet merasimine şahsen katılmıştı

KRALİÇE’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİ

William büyükannesinin vefatından sonraki günlerde hem Kraliyet geleneklerine olan hürmetini hem de olumlu bir imaj çizmeye dair iç güdüsünü bir sefer daha ortaya koydu. Örneğin Kraliçe’yi anmak için yaptığı açıklamada, ortalarındaki ferdî bağın altını çizmenin yanı sıra kendisinin ve Kate’in monarşiye dair bakışının şekillenmesinde 2’nci Elizabeth’in rolünü de vurguladı.

William, Kraliçe’nin yol göstericiliğinin kendisi için ne kadar değerli olduğunu geçmişte tekraren lisana getirmişti. Örneğin bir röportajında, “Çocukluk yıllarımda önümde bu türlü bir önder, bu türlü bir istikrar olması hakikaten inanılmazdı. Büyükannem daima çok dayanak oldu ve rehberliği için minnettarım. Lakin asla ne yapmamız gerektiğini dikte etmedi. Bu sayede farklı şeyleri deneme, manaya ve kendi yolumu çizme bahtına sahip oldum” diyordu.

Aynı gün William ve Kate, Harry ve Meghan’la birlikte saray etrafında yürüyüşe çıkarak taziyeleri kabul etti. Bu da alakaları bir yıldan fazladır gergin olan kardeşler ortasında bir zeytin kısmı olarak yorumlandı.

Kaleme aldığı “Running the Family Firm: How the Monarchy Manages Its Image and Our Money” (Aile Şirketini Yönetmek: Monarşi Kendi İmajını ve Bizim Paramızı Nasıl Yönetim Ediyor) isimli kitapla tanınan Dr. Laura Clancy de New York Times’a, halkın William ve Kate’i kendilerinden biri üzere görmesi için sarayda kapsamlı çalışmalar yapıldığını, bilhassa de çiftin aile hayatına odaklanıldığını belirtti.

?

Lancaster Üniversitesi’nde ders de vermekte olan Clancy, “Charles’ın sunduğuna kıyasla çok daha samimi bir imaj görüyorsunuz. Tam bir çekirdek aile tablosu çiziyorlar. Kate, çocuklar ve onların her şeyiyle ilgilenen bir baba olarak William” sözlerini kullandı ve ekledi:

“Gerçekte nasıl karakterlere sahip olduklarını bilmiyoruz. Aslına bakarsanız Kate hakkında da William hakkında da çok fazla bilgiye sahip değiliz. Lakin halk onları tanıdığını düşünüyor ve kıymetli olan da bu…”

Prens William Coldplay’i de AC/DC’yi de tıpkı zevkle dinlemesini sağlayan eklektik bir müzik zevki olduğunu söylüyor. Eton’dayken Aston Villa taraftarı olduğu sonraki yıllarda Birmingham’ı tuttuğu zira “ligin orta sıralarında yer alan ve duygusal inişler çıkışlar yaşamasını sağlayabilecek bir ekip istediği” biliniyor. 2006’da Futbol Birliği Lideri olan William sık sık futbol maçlarına gidiyor ancak tıpkı vakitte polo ve sülün avı üzere üst sınıf aktifliklerine de vakit ayırıyor.

KRALİÇE’DEN SONRA EN ÇOK ONLAR SEVİLİYOR

İngiltere’de faaliyet gösteren anket şirketi YouGov’un yakın vakitte gerçekleştirdiği bir araştırma bu genç çiftin popülerliğine dair çok kıymetli şeyler söyledi.

Araştırma kapsamında vatandaşlara Kraliyet Ailesi üyelerini ne kadar beğendikleri soruldu ve iştirakçilerin yüzde 66’sı William’a dair olumlu görüş belirtti. Bu yüksek yüzdeyle aile üyeleri ortasında üçüncü sıraya yerleşen William’ın önünde yüzde 68’le eşi Kate yer aldı. Tepede yüzde 75’le Kraliçe’nin kendisi bulunuyordu. Charles ise yüzde 42 ile lakin yedinci sıradan listeye girebildi.

Prenses Diana hayatını kaybettiğinde Prens William şimdi 15 yaşındaydı. Cenazeden aşağı üst bir yıl kadar sonra Prens William ve Prens Harry’nin ortak imzalarını taşıyan bir açıklama yayımlandı. Burada genç prensler, medyaya ve kamuoyuna sesleniyor özetle, “Bırakın da huzur içinde hayatımıza devam edelim” diyordu. Bu davet büyük oranda karşılık buldu. O kadar ki Genç Prens, Şubat 2001’de birinci resmi misyonu olan Basın Şikayetleri Kurulu’nun 10’uncu kuruluş yıldönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, gazetecilere teşekkür dahi etti.

OKUL ARKADAŞLIĞINDAN ÜÇ ÇOCUKLU AİLEYE

William ve Kate’in romanlara, sinemalara yaraşır aşk kıssası popülerliklerinin temelindeki ögelerin başında geliyor.

Kısaca özetlememiz gerekirse, ikili İskoçya’da bulunan St. Andrews Üniversitesi’nde tanıştı. Meraklıların ezbere bildiği öyküye nazaran, Kate öğrencilerin dizaynlarının sunulduğu bir defilede podyumda yürürken William’ın dikkatini çekti. Tanışıklıkları bu türlü başladı.

Okulda geçirdiği 1,5 yılın akabinde kimi ahenk meseleleri yaşamakta olduğunu fark eden William, 21’inci yaş gününden evvel verdiği bir röportajda “Yeni bir etraf, yeni bir ortamdı ve ne beklemem gerektiğini bilmiyorum” diyordu. O periyotta okulu bırakmayı düşünen ve konuta dönen William, babası Charles’ın anlayışlı tutumu ve tavsiyeleri sayesinde eğitime devam etme kararı aldığını açıklamıştı.

William’ın o sıkıntı periyodunu atlatmasını sağlayanlardan biri de Kate Middleton’dı. Arkadaşlık yavaş yavaş aşka dönüştü. Tatillerini Kraliyet Ailesi’yle geçiren Kate, Charles ve Harry’nin de onayını aldı.

William bir mühlet “Ufukta evlilik yok” dese de Kraliyet yorumcuları bu seyahatin sonunun evlilik olacağından emindi.

2007’de kısa müddetliğine ayrılan çift William’ın pilotluk eğitimini tamamlayıp Hava Kuvvetleri’nde arama kurtarma misyonlarında vazife yapmasının akabinde tekrar bir ortaya geldi. 2010’da Middleton’ın anne babasının Charles’ın Balmoral’daki şahsi konutu olan Birkhall’u ziyaret etmesi evlilik söylentilerini daha da artırdı. Ve sonunda beklenen oldu. Clarence House, William’ın Kate’e annesinden kalan o ünlü safir yüzükle evlenme teklif ettiğini açıkladı. 29 Nisan 2011’de yapılan düğünü tüm dünya izledi.

Çift nişanlandığında en çok Kate’in yüzüğü konuşuldu

Prens William geç yaşta kaybettiği annesinden daima sevgiyle bahsetti, hatta birinci gençliğinde annesinin imgesine çok benzemesiyle dikkat çekti. Verdiği röportajlarda annelerinin kendilerine otomobilde okula giderken Tina Turner’ın “(Simply) The Best” müziğini söylediği üzere anekdotlar anlattı. 2021’de yapılan bir soruşturmada BBC’nin Diana’nın evliyken öbür biriyle alakası olduğunu açıkladığı ünlü röportajın hileyle yapıldığı ortaya çıkınca, annesini savunan birinci kişi o oldu.

Bu sayede dünyanın dört bir yanında geniş bir hayran kitlesine ulaşan çift, her yaptıklarıyla biraz daha çok takdir edildi, her gittikleri yerde sevgiye boğuldu.

Evlendikten 18 ay sonra o sırada Cambridge Dükü ve Düşesi olan William ve Kate’in birinci bebeklerini bekledikleri açıklandı. Prens George 22 Temmuz 2013’te dünyaya geldi. George 1 yaşını biraz geçmişken Eylül 2014’te bu kere Prenses Charlotte’ın geleceği muştusu verildi. Akabinde Eylül 2017’de de üçüncü bebek olan Prens Louis’in haberi geldi. Her bebek çiftin ülkü çekirdek aile imajını biraz daha perçinledi.

William 2015-2017 yılları ortasında hava ambulans pilotu olarak sivil bir kurumda da çalıştı. Lakin tüm vaktini Kraliyet misyonlarına ayırmak istediğini belirterek bu misyondan istifa etti.

George’un doğumu kusursuz aile tablosunu kuvvetlendirdi

HAKLARINDAKİ SÖYLEMİ TOPLUMSAL MEDYAYLA DENETİM EDİYORLAR

Bu imajın en güzel yansıması ortak toplumsal medya hesapları. Çift buradaki paylaşımlarında bir yandan hayatlarında art planda yaşananlara dair değerli ipuçları verirken bir yandan da haklarındaki söylemi denetim ediyor. Bunun dışında William da Kate de medyaya direkt röportaj vermiyor, planlı etkinlikler dışında pek konuşmuyor.

Her ayrıntının ince ince düşünüldüğü çok aşikâr olan toplumsal medya hesaplarındaki fotoğrafların kıymetli bir kısmı ise aile olarak yaptıkları şeyleri yansıtıyor. Mesela 2021 yılı Noel kartındaki fotoğraflarında aile üyeleri Ürdün’de bir çölde daima birlikte oturuyordu. William ve Kate birer ellerini birbirlerinin dizlerine başka ellerini ise çocuklarının sırtına yerleştirerek her ailenin çizebileceği bir tabloya imza atıyordu.

Diğer yandan burada paylaşılan karelerin kıymetli bir kısmının evvelden beri fotoğrafçılıkla ilgilenen Kate tarafından çekilmiş olması da sık sık altı çizilen bir detay.

Harry “parti prensi” diye tanınırken William gençliğinde bile çok daha ağırbaşlı bir imaj çizdi, ismi skandala karışmadı. Bunun tek bir istisnası var: 2012 yılında çift Fransa’nın güneyinde Kraliçe’nin yeğeni Vikont David Linley’e ilişkin bir şatoda tatil yaparken, paparazziler Kate’in üstsüz güneşlenirken ve sigara içerken fotoğraflarını çekti. Bu fotoğraflar Closer gazetesinde yayınlandıktan sonra Kraliyet Ailesi haklarında yazılanları hiç önemsemeden gazeteye dava açtı ve durumu “Majestelerinin mahremiyetinin ihlali” olarak nitelendirdi. Bu süreçte Kate’in sükunetini ve soğukkanlılığını muhafazası büyük takdir topladı. Kraliyet muhabiri Camilla Tominey’in The Telegraph’ta yazdığına nazaran, “Paparazzi fotoğrafları ortaya çıkınca William köpürdü fakat Kate omuz silkti. Haber bağımlısı eşinin tersine medyayı pek de önemsemeyen Düşes, fotoğraflardan pek etkilenmedi”. Bu durum kendisinin çok düzgün bir kraliçe olacağına dair inancı kuvvetlendirdi.

William ve Kate birebir vakitte İskoçya’da bulunan Rothesay’in dükü ve düşesi de oldu.

HALKIN GÖZÜNDE KRALİÇE’NİN MİRASINI ONLAR YAŞATACAK

Kraliyet araştırmacısı Phil Dampier, AFP’ye “Bence birden fazla kişi William ve Kate’in olağanüstü bir grup olduğunu ve mükemmel birer kral ve kraliçe olacaklarını düşünüyor” tabirlerini kullandı.

Halkın yorumları da çiftin çizmekte oldukları portrenin gayesi 12’den vurduğuna işaret ediyor. Geçtiğimiz hafta Green Park’a çiçek bırakan yüz binlerce insan ortasından biri olan 71 yaşındaki Pat Sellar’ın söyledikleri buna yeterli bir örnek: “Kraliyet Ailesi’ne hayranım zira hepsinin içinde çok kuvvetli bir hizmet duygusu var. Kraliçe öldü fakat William ve Kate’in bu duyguyu genç kuşaklara taşıdığını görmekten memnuniyet duyuyorum.”

Bu popülerlik yakın vakte kadar taht sırasının dahi değişebileceği manasına geliyordu. Geçtiğimiz Mayıs ayında yeniden YouGov tarafından yapılan bir ankette “Kraliçe öldükten sonra yerine kim geçsin?” sorusuna yüzde 37’lik kesim “William” diye yanıt verirken “Charles” diyenlerin oranı yüzde 34’te kalmıştı.

Çiftin popülerliği pandemi periyodunda daha da arttı. Örneğin William’ın George ve Charlotte’un meskende eğitim aldıkları periyotta dersleri Kate ve kendisinin verdiğini, çocukların matematik konusunda zorlandığını açıklaması dünyanın dört bir yanında milyonlarca ebeveyne “Biz de sizin gibiyiz” iletisini gönderdi.

Çiftin popülerliği pandemi devrinde daha da arttı. Örneğin William’ın George ve Charlotte’un konutta eğitim aldıkları devirde dersleri Kate ve kendisinin verdiğini, çocukların matematik konusunda zorlandığını açıklaması dünyanın dört bir yanında milyonlarca ebeveyne “Biz de sizin gibiyiz” iletisini gönderdi.

ŞİMDİLİK BABASININ İŞLERİNİ ÜSTLENECEK

Ancak birçok uzman William’ın tahta geçmesinin de Kraliyet’te temelden değişiklikler yaratmayacağı görüşünde. Örneğin Clancy, “Kraliyet Ailesi üyelerinin çok uygun yaptığı şeylerin başında daima değişmek, bu değişim sayesinde tıpkı kalabilmek ve eldekini koruyabilmek gelir. Bence William da bunun bir sonraki nesli” diye konuştu.

Kraliçe hayattayken Charles’a ilişkin olan “Galler Prensi” ve “Cornwall Dükü” unvanlarının William’a geçmesi, yalnızca sembolik bir değişim değil. Bu durum Charles vaktinde epey kârlı bir işe dönüşen ve bugünkü bedelinin 1 milyar sterlin olduğu iddia edilen Cornwall Dükalığı’nın yönetiminin de William’a geçmesi demek.

William’ın bunlarla birlikte babasının savunucusu olduğu iklim değişikliğiyle gayret üzere birtakım problemleri de üstlenmesi de kelam konusu olabilir çünkü artık devletin başı olduğundan Kral 3’üncü Charles bunu yapamayacak.

Nitekim William şimdiden iklim değişikliğinin gündeminde olduğunun işaretini verdi ve kurucusu olduğu vakıf aracılığıyla Earthshot Ödülü’nü hayata geçirdi. Ödül kapsamında 10 yıl boyunca her yıl iklim değişikliğini durdurma alanında çalışmalar yapan 5 kişi 1 milyon sterlinle mükafatlandırılacak.

“GÜVENİLİR ELLER” WILLIAM’DAN ÖTEKİ KİM OLABİLİR?

Charles da kral olduktan sonra yaptığı birinci konuşmada William’ın değişmekte olan rolüne vurgu yaptı ve ailenin gözünde Prens’in rolünün ne olduğuna dair ipuçları verdi.

“Yeni sorumluluklarımı üstlendiğimde hayatım elbette değişecek. Çok kıymet verdiğim hayır kuruluşlarına ve sıkıntılara çok fazla vakit ve güç ayırmam artık mümkün olmayacak. Fakat bu değerli işlerin diğerlerinin sağlam ellerinde devam edeceğini biliyorum” diyen Charles’ın kastettiği kişinin William olduğu yorumları yapıldı.

Zaten Prens William etrafla ilgili çalışmalara fazla uzak da değil. Çünkü Eton Koleji’nden mezun olduktan sonra St. Andrews’daki eğitimine başlamadan evvel bir yılını Şili, Kenya ve Yeni Zelanda’da seyahat ederek, insani yardım ve etraf müdafaa faaliyetleriyle uğraşarak geçirmişti.

Çift birebir vakitte akıl sıhhati konusunda da bir müddettir çalışmalar yürütüyor.

London College Üniversitesi’nden siyaset bilimi ve anayasa profesörü Robert Hazell da William’ın bu devri kral olmaya hazırlanmakla geçireceğini ve Charles yaşlandıkça William’ın görünürlüğünün daha da artacağını belirtti.

AFP’ye konuşan Hazell, “William’ın altına gireceği yük artacak, üzerine düşen Kraliyet vazifelerinin artacağına hiç kuşkum yok” sözlerini kullandı.

SÖMÜRGELERDEN ÖZÜR DE DİLER Mİ?

Chernock da birebir noktaya değinerek, “Ben Charles’ın verdiği bildirinin direkt William ve Kate’e yönelik olduğunu düşündüm” dedi.

Bu alanda değişim için yer olabileceğini de belirten Chernock, “William ve Kate bu devri kral ve kraliçe olmadan evvel çağdaşlaşma işleriyle uğraşmaya ayırabilir” dedi.

Çiftin halkın gündemindeki meselelere eğilmesinin de kelam konusu olabileceğini söz eden Chernock, “Kraliyet Ailesi içindeki problemleri çözmek için adım atabilirler, hatta kölelik ve emperyalizm bahislerinde resmi özürler bile dileyebilirler. Charles’ın geçen yıl Barbados’ta açtığı yoldan ilerleyebilirler” diye konuştu.

Ancak Chernock’un işaret ettiği bu noktaları değişimleri hayata geçirmek o kadar da kolay değil. Çok önemli cinsel akın tezleriyle karşı karşıya kalmış olan Prens Andrew, bir müddettir ailenin dışında tutuluyor. William ve Kate’in bu yıl bahar aylarında gerçekleştirdiği Karayipler çeşidi da beklendiği kadar düzgün geçmedi. Tüm sıcak karşılamalara karşın, atılan birtakım yanlış adımlar ve duyarsızlık tenkitleri seyahate damga vurdu.

Bu dörtlü bir vakitler daima birlikte gezerdi

KARDEŞLER ORTASI BARIŞ EMARELERİ VAR AMA…

William ile Harry ortasındaki gerginliğe gelirsek… Kraliçe’nin cenaze süreci sırasında iki kardeşin çeşitli etkinliklerde yan yana yer alması, buzların erimesi için bir fırsat olarak görülüyor.

Hatırlanabileceği üzere Harry ve Meghan 2020 başlarında Kraliyet Ailesi’nden ayrılıp ABD’ye yerleşmişti. 2021’de Oprah Winfrey’e çok ses getiren bir röportaj veren çift, saray hayatının Meghan’ı intiharın eşiğine taşıdığını anlatmıştı.

Röportajın en tartışmalı kısımlarından biri de aileden bir kişinin çiftin bebeğinin cilt rengine dair dertleri olduğunu söylediğine yönelik ifşaydı. Bu röportajdan birkaç gün sonra bir muhabirin “Kraliyet Ailesi ırkçı mı?” sorusuna “Biz katiyen ırkçı bir aile değiliz” diye cevap veren Prens William’ın bahisle ilgili tek direkt açıklaması bu oldu.

Oprah röportajında dikkat çeken bir öteki ayrıntı da Harry’nin “Ağabeyim ve babam geleneğin tuzağına düşmüş durumda” halindeki sözleriydi. William buna karşılık vermedi lakin kendisini monarşinin geleceğini emin ellerde tutan kişi olarak göstermek istediği ortada.

Kardeşlerin eşleriyle birlikte Windsor Kalesi’ne gelen yas içindeki İngilizleri selamladığı dakikalara ilişkin imgeler, Kraliyet Ailesi’ni yakından takip edenlere birkaç yıl öncesine bu iki çiftin ortalarının hoş olduğu, Kraliyet’in geleceği olarak görüldüğü vakitleri hatırlattı. Lakin İngiliz basınına bakılırsa bu barış yalnızca yas müddeti için geçerli olacak ve kalıcı bir yakınlaşma bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak.

Bu fotoğraf Harry ve William’ın ortalarından su bile sızmadığı 2009 yılından

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.