SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Koronavirüste ABD’yi karıştıran rakamlar! ‘Resmen ateşle oynuyoruz’

Koronavirüste ABD’yi karıştıran rakamlar! ‘Resmen ateşle oynuyoruz’Koronavirüs pandemisinde 4. dalgayı yaşayan ABD’de Nisan ayından beri …

Koronavirüste ABD’yi karıştıran rakamlar! ‘Resmen ateşle oynuyoruz’
Akacan The Mall
02.06.2022 15:06
0
A+
A-

Koronavirüste ABD’yi karıştıran rakamlar! ‘Resmen ateşle oynuyoruz’
Koronavirüs pandemisinde 4. dalgayı yaşayan ABD’de Nisan ayından beri hastaneye yatışlar artarken New York’ta anket yapan uzmanlar hadise sayısının resmi açıklanan sayıdan 30 kat fazla olduğunu sav etti. Uzmanlar insanların durumdan habersiz olduğunu belirten uzmanlar “Bu virüsle herkesin yılda üç ila dört sefer enfekte olmasının büsbütün olağan olduğuna karar vermek çok büyük bir kumar. Kovid’in gelecekte neye yol açabileceğini bilmiyoruz. Resmen ateşle oynuyoruz” ikazında bulundu.

Koronavirüs pandemisinde 4. dalgayı yaşayan Amerika Birleşik Devletleri her gün ortalama 94 bin yeni hadise ile karşılaşıyor. Bu sayı evvelki dorukların yanında çok düşük kalsa da Nisan ayından bu yana hastaneye yatışlar artıyor. Uzmanlar ise gerçek hadise sayısının mevcut sayıdan 30 kat daha fazla olduğunu düşünüyor.

New York’taki hadise sayılarındaki artışla ilgili bir anketi kıymetlendiren New City Üniversitesi’nden  epidemiyoloji profesörü Denis Nash, “Gerçek enfeksiyon yükünün yaklaşık 30 kat hafife alındığını görüyoruz, bu büyük bir sürpriz” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall

NEW YORK’TA OLAY SAYISI AÇIKLANAN RESMİ SAYININ ÇOK ÜZERİNDE ÇIKTI

Profesör Nash’in anket sonuçlarına nazaran kaleme aldığı çalışmaya nazaran New York’taki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 22’si (1,5 milyon yetişkin) 23 Nisan ve 8 Mayıs tarihleri aralıklarında koronavirüse sahipti. Bu o vakit açıklanan resmi sayıların çok üstünde bir sayı.

Olay sayılarının eksik gösterildiği savı toplumsal medyada geniş yer aldı.

ÜLKENİN GERİ KALANINDA TABLO DAHA BERBAT OLABİLİR

Nash, çalışmanın New York’a odaklanmasına karşın, bu bulguların ülkenin geri kalanında da yanlışsız olabileceğini tez ediyor.

Metropol New York kentinde yaşayan beşerler test imkanlarına ülkenin birçoklarından daha uygun erişime sahipler. Bu da ülkenin kalan kısmında tablonun daha makus olabileceği savlarını gündeme getiriyor.

Durumun son derece telaş verici olduğunu vurgulayan profesör Nash,”Bence bu virüsü nitekim manaya ve salgının önüne geçme yeteneğimizin baltalandığı manasına geliyor” dedi.

BEŞERLER BÜYÜK BİR DALGALANMANIN İÇİNDE OLDUKLARININ FARKINDA DEĞİL

ABD’li sıhhat uzmanları olay sayımındaki yanlışlıklar nedeni ile ülkedeki bir çok kişinin şu anda önemli bir dalgalanmanın ortasında olduklarını bilmediğini belirtiyor. Hadise sayılarına ve koronavirüs tedbirlerine dikkat eden bireyler bile şu anda koronavirüsün ne kadar yaygın olduğundan habersiz.

“Vakalarda eksik sayım yapıldığını her vakit biliyorduk fakat bu eksik sayımın ne kadar olduğunu bilmiyorduk” diyen Nash resmi sayılardaki boşlukların son periyotta arttığına dikkat çekti.

ORTADAKİ UÇURUM NEDENİ PANDEMİ YORGUNLUĞU VE MESKEN TİPİ TESTLER

Araştırma grubu birinci Omicron dalgalanmasından sonra emsal bir anket daha yaptı ve 1 Ocak’tan Mart ortasına kadar yaklaşık 1.8 milyon yetişkinin koronavirüse yakalandığını ortaya çıkardı. Nash, bu kestirimin o zamanki resmi hadise sayısından yaklaşık üç ila dört kat daha fazla olduğunu söyledi. Bu sayı natürel ki de araştırmacıların öne sürdüğü 30 kat iddiasına nazaran çok daha az.

Pekala resmi açıklanan sayılarla anketlerdeki sayılar ortasında neden bu kadar büyük bir uçurum var? Bunun nedenlerinden biri resmi sayılara dahil edilmeyen mesken tipi koronavirüs testleri. Uzmanlar ayrıyeten insanların pandemi yorgunluğu yaşadığını ve semptom gösterse bile test yaptırmadığını belirtiyor.

RESMEN ATEŞLE OYNUYORUZ

Harvard Tıp Okulu’ndan Lara Jirmanus insanların test yaptırmaktan kaçındıklarını belirterek, “Amerikalılara virüsün hafif olduğu ve hayatlarını etkilemeyeceği söylendi. Lakin tıpkı halde hastalandıklarında okullarından ve işlerinden uzak durmaları uyarısı yapıldı. Ulusal bir ‘sorma-söyleme’ siyaseti oluşturmuş üzereyiz.” dedi.

Nash, insanların kendilerini koruyabilmesi ve şuurlu kararlar alabilmesi için gerçek Covid yükünü bilmesi gerektiğini vurgulayıp  “Aşıların sunduğu müdafaa ve doğal bağışıklık nedeni ile bu dalgalanmanın hastaneye yatış oranı ve mevt sayısı şimdiye kadar evvelki dalgalardan daha düşük. Fakat her dalganın birebir formda devam edeceğini söyleyebilecek bir noktada değiliz. ” açıklamasında bulundu.

Jirmanus ise “Gelecekteki tesirlerini tam olarak anlamadığımız  bir virüsle herkesin yılda üç ila dört defa enfekte olmasının büsbütün olağan olduğuna karar vermek çok büyük bir kumar” dedi ve ekledi; “Kovid’in gelecekte neye yol açabileceğini bilmiyoruz. Resmen ateşle oynuyoruz”

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.