SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Koronavirüse Bire Bir!

Koronavirüse Bire Bir!
Akacan The Mall
20.07.2022 11:00
0
A+
A-

Koronavirüs vakalarının günden güne katlanarak arttığı şu zamanlarda siz Kıbrıs Haberci okurları için düzenlemiş olduğumuz haberimizde bağışıklık sistemimizi güçlendirici çaylara yer verdik.

Bildiğiniz üzere bağışıklık sistemi çeşitli hücre ve proteinlerin karşılıklı etkileşimi ve ortak çalışması ile vücudu mikroplara karşı koruyan kusursuz bir savunma sistemidir. Bu yüzden bize de bu bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ayakta tutmak görevi düşüyor peki ama bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için neler yapabiliriz? İşte bu sorunun cevabı haberimizde gelin bağışıklık sistemini güçlendiren çayların faydalarına bir göz atalım…

İlk sırada Yeşil çay var desek yanılmış olmayız.

1. YEŞİL ÇAY

Akacan The Mall

Yeşil çay, sağlık üzerindeki sayısız olumlu etkisi pek çok bilimsel araştırmaya konu olmuş, nitelikli içeriği ile öne çıkan bir bitkisel besin türüdür.

Sağlığını korumak isteyenlerin yeşil çay tüketimine özen gösterdiği görülür.

 İçeriğinde barındırdığı çok sayıdaki antioksidan ve sağlığa yararlı mikro bileşenler sayesinde vücudun zinde kalmasına, günlük fonksiyonların sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesine ve hastalıklara karşı korunmaya önemli faydaları vardır.

Bu faydalardan en iyi şekilde yararlanmak adına yeşil çayın düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir.

2. KARAHİNDİBA ÇAYI

Karahindiba kalsiyum ve C vitamini açısından güçlüdür. Bu sebeple özellikle ergenlik dönemindeki çocuklar için kas gelişimini destekler. Ayrıca ilerleyen yaşlarda kemik erimesi ihtimalini de ortadan kaldırır.

Safra ve sindirim yolları için oldukça etkilidir. Güçlü antioksidan olması sebebiyle düzenli ve sağlıklı sindirim sistemine sahip olmanızı sağlar.

Karahindiba, kan şekerinizi düzenler. İnsülin üretimini de dengeye alır. Diyabet hastaları kullanmak istediğinde doktor denetimi ile kullanmaları daha sağlıklı sonuçlar verecektir. Diüretik ilaçlarla beraber kullanılması sağlık açısından ciddi sonuçlar doğurabilir.

Karahindibanın çiçek kısmından çıkan süt, cilt sağlığı için oldukça etkilidir. Mantar, egzama, kaşıntı gibi sorunlarda karahindiba özlü kremler kullanılması daha iyi sonuçlar için iyi olacaktır. Akne ve sivilceler için şifa kaynağıdır. Sivilceler için taze dalını ikiye ayırın ve içinden çıkan sütü cildinize krem şeklinde uygulayın. Alerjiniz varsa dikkatli olmakta fayda var.

3. MATCHA ÇAYI

Yüksek oranda antioksidan bileşen içeren matcha çayı, özellikle kateşin denilen fenol bileşenler açısından oldukça zengindir. Antioksidanlar, hücrelere zarar verebilecek ve kronik hastalığa neden olabilecek bileşikler olan zararlı serbest radikalleri stabilize etmeye yardımcı olur.

Bazı çalışmalar matcha çayının karaciğer hasarını önleyebileceğini ve karaciğer hastalığı riskini azaltabileceğini gösteriyor. Ancak karaciğer üzerinde matcha çayının faydaları ile ilgili ek çalışmalara ihtiyaç vardır.

Matcha, yeşil çaydan daha yüksek oranda kafein içerir. Yarım çay kaşığı (yaklaşık 1 gram) matcha tozu 35 mg kafeine sahiptir. Kafein metabolizma hızını artırarak yağ yakımına ve zayıflamaya yardımcı olabilir.

Yapılan çalışmalarda, zengin besin profiline sahip matcha çayı içmenin kalp hastalığına karşı korunmaya yardımcı olabileceğini gösterir. Ayrıca düzenli matcha çayı tüketiminin trigliseritlerin yanı sıra toplam kolesterolün ve damar tıkanıklığına neden olan LDL kolesterolün seviyelerini azaltabileceği söylenir.

4. OKALİPTUS ÇAYI

Okaliptus çayı genellikle taze okaliptus yapraklarından hazırlanır. Bir tutam okaliptus yaprağının üzerine 1 bardak kadar kaynar suyu ilave edip 10 dakika boyunca demlenmeye bırakmanız halinde okaliptus çayınız hazır olur. Okaliptus çayı; stres azaltma, sakinleştirme ve ağrıları hafifletme özelliğine sahiptir. Ancak fazla tüketimi halinde ciddi rahatsızlıklar oluşabileceği için mutlaka doktor kontrolünde tüketmek gerekir.

5. ZENCEFİL ÇAYI

Potasyum, manganez, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynak olan zencefil, yüksek lif içeriği ile adından söz ettirir. Ayrıca zencefil yüksek oranda folat, bakır, çinko sodyum mineralleri ve C, E ve B6 vitaminleri içerir. İçerdiği tüm vitamin ve mineraller ile birçok hastalığın tedavisinde vücuda destek olan zencefil tam bir şifa kaynağı olarak özellikle kış mevsiminin aranılan bir bitkisidir.

Haberimizde bahsettiğimiz bu çayların elbette ki faydaları kadar zararlı yan etkileri de olabilir içmeden önce doktorunuzdan size uygun çay ve doz bilgisi almayı unutmayın. KIBRIS HABERCİ AİLESİ OLARAK SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ…

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.