SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Koronavirüs alarmı yine… Çin’de kapanma kararı, Avrupa’da maskeleri tartışıyor

Koronavirüs alarmı tekrar… Çin’de kapanma kararı, Avrupa’da maskeleri tartışıyorOmicron’un alt varyantlarından BA.4 ile BA.5 kaynaklı …

Koronavirüs alarmı yine… Çin’de kapanma kararı, Avrupa’da maskeleri tartışıyor
Akacan The Mall
06.07.2022 14:07
0
A+
A-

Koronavirüs alarmı tekrar… Çin’de kapanma kararı, Avrupa’da maskeleri tartışıyor
Omicron’un alt varyantlarından BA.4 ile BA.5 kaynaklı hadiselerdeki artış dünya genelinde kaygıya neden oldu. Çin’in Xian kenti kapanma kararı verirken Avrupa ülkeleri ‘maske zorunluluğunu’ tekrar tartışmaya açtı. Yeni Zelanda ise ‘Süper bebek’ ismi verilen bir çocuğun uçaktaki fotoğrafını konuşuyor…

Tam da tatil dönemi açılmışken dünyanın pek çok ülkesinde koronavirüs olayları korkutucu bir halde artmaya başladı. Yeni olayların birçok Omicron’un alt varyantlarından BA.4 ile BA.5 kaynaklı. Pekala yaz ortasında yeni bir koronavirüs dalgası gelir mi? Ülkelerdeki son durum nedir?

ÇİN’DE KAPANMA KARARI

Akacan The Mall

Koronavirüs dalgalanmasına dair kaygı verici birinci haber Çin’den geldi. Çin’in 13 milyon şahsa konut sahipliği yapan Xi’an kenti Pazartesi günü tümü Omicron BA.5.2 alt varyantından olan 18 Kovid enfeksiyonu kaydetti ve kısmen kapanma kararı verdi.

Avrupa’yı büsbütün tesiri altına alan alt varyantın Çin’de birinci sefer ortaya çıktığı bildirildi. 18 hadise, öteki ülkelere bakıldığı vakit çok büyük görünmese de aylardır ‘sıfır-kovid’ siyaseti kapsamında sıra dışı tedbirler alan ülke için önemli bir tasa kaynağı oldu.

İNGİLTERE’DE MASKELER GERİ Mİ DÖNÜYOR?

BA.4 ve BA.5 alt varyantın süratli yayılımı ile birlikte İngiltere’de koronavirüs hadiseleri ve hastaneye yatışlar artmaya başladı. Ülkedeki uzmanlar kapalı ortamlarda maske takmanın yine başlatılması davetinde bulunuyor.

Hastaneler olaylardaki artışın önüne geçmek için maske ve toplumsal uzaklık kuralını tekrar getirmeyi amaçlarken, İngiltere hükümeti gelişmeleri çok yakından izlediğini, lakin şimdi kısıtlamaları tekrar getirmeyi planlamadığını duyurdu.

AVRUPA ALARMA GEÇTİ

Avrupa’daki hadise artışının seyahat trafiğinin en ağır olduğu yaz periyoduna gelmesi telaşlara neden oldu. İngiliz Dailymail gazetesi ‘Yaz tatiliniz koronavirüs nedeni ile tehlikede mi’? başlığı ile verdiği haberinde insanların gittikleri ülkelerde sürpriz koronavirüs kısıtlamaları ile karşılaşabileceğini sav etti.

ALMANYA VE İTALYA’DA HADİSE SAYISI EN YÜKSEK SEVİYEDE

Almanya’da koronavirüs olayları iki ayın en yüksek düzeyinde. Enfeksiyonlar son iki haftada yüzde 49.7 arttı. Burada da yaygın varyantın BA.4 ile BA.5 olduğu belirtiliyor. Alman yetkililer şu an için bir paniğe gerek olmadığını vurgularken sonbaharda yeni tedbirlerin alınacağını duyurdular.

Ülkede şuan birden fazla tedbir kaldırılmış olsa da toplu taşıma araçlarında FFP2 tipi yüz maskelerinin kullanılması zarurî.

İtalya’daki durum da Almanya’dan farksız. Hadise sayıları son beş ayın en yüksek düzeyinde devam ediyor. 4 Temmuz’a kadar olan hafta içerisinde 1.293 kişinin testi müspet çıktı ve hadise sayıları iki haftada yüzde 36.8 arttı. Ülkede toplu taşıma araçlarında maske zaruriliği sürerken hastalığa yakalananların en az bir hafta tecritte kalması kural koşuluyor.

FRANSA’DA MASKE TARTIŞMALARI ALEVLENDİ

İspanya’da hadise sayısı son iki haftada yüzde 61,6 oranında artış gösterirken, hadise sayısında yüzde 78,2 artış gösteren Fransa’da maske tartışmaları alevlendi. Fransa Sıhhat Bakanı mecburî olmasa da insanların kalabalık kapalı ortamlarda maske takmasının bir ‘vatandaşlık görevi’ olduğunu vurguladı.

EN SÜRATLİ YÜKSELİŞLERDEN BİRİSİ DE YUNANİSTAN’DA

Yunanistan, Avrupa’daki en yüksek enfeksiyon oranlarından birine sahip. Enfeksiyonlar son üç ayın doruğuna çıkmış durumda. Yunanistan Ulusal Halk Sıhhati Örgütü, enfeksiyonların Girit, İyonya ve Güney Ege adaları da dahil olmak üzere turistik noktalarda daha süratli arttığını belirtiyor. Ülkede toplu taşımada maske zaruriliği devam ediyor.

Yüzündeki maske ile üstün kahramanlara benzetilen bebek

YENİ ZELLANDA ÜSTÜN BEBEĞİ KONUŞUYOR

Dünyanın her yerinde olduğu üzere Yeni Zellanda’da da hadise sayıları artışa geçti. Air New Zealand uçuşunda yetişkin yüz maskesi takan bir bebeğin fotoğrafı ülkede viral hale geldi ve tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yeni Zelanda’da 12 yaşından büyük tüm yolcuların iç sınır uçuşlarında yüz maskesi takması zarurî lakin görünen o ki aileler çocuklarını korumak ismine artık daha küçük çocuklara da maske takmaya başladı.

Yetişkin maskesine görmesi için açılan deliklerden bakan bebeğin fotoğrafı toplumsal medyada ‘süper bebek’ yorumlarına neden oldu. Kimileri kelam konusu kareyi şirin bulurken kimileri ise bunun ‘çocuk istismarı’ olduğunu öne sürdü.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.